Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz marcias #4582 üzenetére

Ezen a HDD-tápon még elgondolkozom. Nem vészes az ára, de az előbb futtattunk egy eszmecserét, és úgy fest, pont elbírja a lap is a 3 nagy és egy kis merevlemez felállást, és pár Y kábellel elosztom az áramot.

Hát ahogy olvastam eléggé a maximum terhelési határon.. Azért az valószínűleg nem javít az alaplapra integrált inverter élettartamán. De ha így döntenél mindenképp javasolnék mini hűtőbordákat a táprész félvezetőire...

Viszont, ha a HDD-k egy külön tápról mennek, az honnét fogja tudni, mikor kell árammal ellátni a merevlemezeket, és mikor kapcsolja ki?

Pfff. Hát ez tényleg kicsit gáz. Én pl. belenyúlnék a második tápba, és az alaplapi 5V-ról 1db tranzisztorral megvezérelném a segéd táp inverterének működését (mint az ATX tápoknál az indító szál).
    De persze másoknak lehet drágább, de elérhetőbb egy "master-slave rendszerű" elosztót venni.

Én ugyebár non-stop üzemben használom router/web-ftp-sql...stb.szerverként, tehát nálam meg elég amikor az energiagazdálkodás "lelövi", hogy ne forogjanak.

Új hozzászólás Aktív témák