- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Micro Four Thirds
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
Egyszerű.
Fogod a gépeden a mérvadó játékot, beállítod a kívánt felbontást, és az összes effektet leveszed, amit nem a CPU számol. Így jó eséllyel kapsz CPU-limitet, vagy ehhez közeli állapotot. Ha biztosra akarsz menni, még húzol a procin is, amennyi belefér.
Ezután keresel egy tesztet, ahol az ominózus játék is szerepel, lehetőleg egy 4+GHz-es korájhéttel megtámogatva. Megnézed, hogy az általad kívánt felbontáson mennyi FPS-t présel ki magából. Ha kevesebbet, mint a tied, akkor jó vagy. Ha nem, akkor komolyabb proci kell.
Fontos megjegyezni, hogy még mindig kevés játék használ kettőnél több magot. A 4-magos procik gyakran semmivel se gyorsabbak, mint a 3 magosak, mert a harmadik is csak annyit gyorsít, hogy leveszi a 2 magról az összes egyéb terhelést, így tiszta utat biztosítva.
-
Vasinger!
nagyúr
Egy 6850-hez egy 4 magos dukálna, azok közül már szinte mind kihajtja.
Nekem egy E8400 van 3.8-on. Érzem, hogy nem 100%-on teljesít a kártya, de még így is bőven elég. Főleg úgy is előbb fog előjönni VGA limit, ha FULL HD-ban játszol, mint proci.
De ugye nagy mértékben függ a játéktól is, sőt...3.4 már talán picit kevéske lesz neki, de majd az okosak megmondják..
SpeedR: Nem értelek, miért tennének ilyet??
-
kop8
őstag
ttt1
Én válaszolok ha nem gond!
A oc a sima 6850-től szerintem csak a biosban különbözik a hűtés énszerintem ugyan az.
A tudása lehet majdnem a duplája a 4850-nek kb talán
A hűtése nagyon halk, nekem a tápom a leghangosabb a gépben ha nem menne a venti lehet hangja sem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest