- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- OLED monitor topik
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hialin
csendes tag
Üdv Fórumtársak.
Segítséget kérnék ha jár még erre a topik felé valaki
Szereztem egy Sapphire féle 4850x2-t, tudom nem mai darab, hobbi gépbe hobbi célból.
A jelenség a következő:
A windows leállította az eszközt,mert hibát észlelt (kód:43)
Az egyik gpu-t tökéletesen mutatja az eszközkezelő, a másiknál sárga felkiáltójel van.
Op.rendszer Win7 64-bit, driverek kipróbálva oda , vissza, tápként 750W szolgál, Coba Nitrox és XFX személyében. (elég szokott lenni 2db 4890-est szolgál CF-ben az egyik.)
A GPU-Z is csak egy GPU adatait jeleníti meg, a másik Unknown a legtöbbje, biost nem lehet róla kimenteni.
Az előző tulajnál tökéletesen működött, Linux alatt, (elvileg ), javaslatot nem tudott adni.
Ha valakinek van ötlete, megoldása ossza meg velem legyen szíves.Elöre is köszönöm
Ui: konfig ha érdekes EP45-DS3, E8400 ill. Xeon x5450, 2-4 és 8 GB rammal.
-
zalman90
őstag
nincs valakinek hibás 4850x2 kártyája ?
-
apriliakk
újonc
Sziasztok!
Most tettem volna szert egy 4850x2-re, azonban a hiba jelenségem olyan hogy berakom a gépbe, a ventilátor először elkezd maxon dolgozni aztán szép lassan leszabályozza magát, de semmi képet nem ad. Előéletéről nem tudok semmit hogy működött-e. A lényeg hogy zölden ég a D1250-em, a hűtőbordalattiak pedig: D1252 piros, D1253 narancssárga, D1254 narancssárga, és D1255 pirosan.
Kérdésem lenne hogy valakinek mondanak ezek valamit? Mert megtaláltam a hiba diagnosztikát ezek szerint:
D1250~D1252 : Turn on with normal behavior in the left ASIC
D1253~D1255 : Turn on with normal behavior in the right ASICDe igazából ezek nem mondanak semmit nekem vélemény valakinek? ötlete?
egyébként 500wattos táppal Chieftec-cel próbálkozom, a gyári 6pines csati és 2 molex átalakítva 8pinesre.
http://itcafe.hu/dl/upc/2014-12/18/528137_slaan0se1djiu0yu_dscf6102.jpgElőre is köszönöm bárkinek bármi féle ötlete lenne hozzá
-
-
zizi7229
tag
válasz
Brolly799 #8393 üzenetére
nem. az íráseltűnés memóriahiba, ami lehet szimplán a nagy hőtől, és ha lehűtöd jó lesz, ha nincs szerencséd, már haldokolnak, akkor kuka, a driver is azért omlik össze. gyári ccoler van rajta? ha igen takarítsd ki, járas 100-on a ventiját, pasztázd ujra. vagy vegyél használtan egy arctic hűtőt rá, nem nagy feladat keresni egyet, sokat találni eladót a neten. 4870x2-t lehetetlen gyárival lehűteni, ha eddig elment akkor szerencséd van
meglehet még támogatni egy 12cm-es ventivel eselteg
-
fbeni91
tag
Üdv Srácok.
Lenne egy nagy kérdésem! Volna ez a kis ketyere Ati HD4870x2-es videokártya.
Hibája No kép. és a vissza jelző ledek mind pirosan villágitanak.
1250W Táp hajtotta! Venti pörög rendesen!
Valakinek bármi értelmes ötlete van akkor ne tartsátok magatokban! Köszönöm! -
Brolly799
csendes tag
Hello mindenkinek. Látom a forum kihalt de azért segítséget szeretnék kérni, hátha valaki mégis csak tud segíteni.
konfig:
AMD Athlon x4 630
MSI 760GA-p43/fx alaplap
Kingston ddr 3 1600Mhz
Sound Blaster Recon3D hangkari
Antec 650W táp
és persze egy Asus Radeon 4870x2 vid.kariNa most a probléma a következő: Indításnál ha belépek a biosba elkezdenek ilyen kis zöld pöttyök jönni a képre (mintha túlmelegedne vagy nem tudom).
Windows 7 x64 indításnál amikor elér az "üdvözöljük" képernyőre kikapcsolja a monitort és újraindításig nincs kép. Ezt random tolja, fogalmam sincs mitől függ.
Ezen kívül a driver rendszeresen széthullik (verziótól függetlenül) úgy hogy pl az írások szétesnek meg hasonló finomságok.
Hőmérsékleteket néztem. Max 65 fokig megy fel minden terhelve is, kivétel a memóriája ami 90ig elmegy.
Gondolom ezeknél a kariknál ez normálisnak számít.
A tápcsatira gondoltam hogy ugyebár a 8 és 6 tűs csatija egy ágról megy, lehet az nem bírja de akkor sem értem hogy miért indul el ha ez a baja illetve miért random tolja a hibákat.
Remélem valakinek van ötlete ezzel kapcsolatban mit tehetnék.
Még hővezető párnácska cserén gondolkodtam hátha mégis az makacskodik és mégis sok a 90 fok a memóriának, illetve hogy mivel moduláris a táp, veszek hozzá külön egy 6pines csatit hogy külön ágról tolja a 2t de ez is csak egy ötlet.
Légyszíves aki tud segítsen mert elég sok időt eltöltöttem már hogy működjön rendesen a kártya és az istennek nem jutok dűlőre mi legyen vele.
Előre is köszi! -
paulson87
csendes tag
Sziasztok!
Beszereztem ezt a kártyát 'Jó az öreg a háznál' alapon. Problémám, hogy játékindítás után kilép a Win-be. Jelenleg a 12.6-os Catalyst van fenn, de már végig próbáltam egy párat, semmi változás. Alapból a tápra gondoltam, lecseréltem egy 730-asra, de ugyanúgy fenn áll a probléma. A kártyán magán meg egy Arctic Cooling hűtő van, tehát nem hiszem, hogy az lehet a gond! Ez mind a Win7-64 alatt csinálja.Előre is köszi a segítséget!
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Aktív még a topik? Kéne egy kis driver help.
-
zizi7229
tag
válasz
ljani19 #8382 üzenetére
Hát mivel még nem találkoztam huzamosabb ideig(sajnos) ezzel a kártyával, ezért nem tudom, dde valószínűleg nem ok nélkül tették azt a kondit oda....vagy el sem indul nélküle, vagy meg csak instabil, esetleg nem kap olyan stabil feszkót(bocs ha hülyeséget irtam javítsatok ki), mindenesetre ez a gond mindent elárul a kari előéletéről és arról , hogy nem biztos hogy sokáig fog már menni, (gondolom ez volt a legolcsóbb hirdetés azért ezt vetted meg, az ilyennel csak rosszul jársz, nekem így 8800 GTS döglött meg fél év után, és egy 4890 két hét után, azok is olcsón voltak hirdetve...többet sose, inkább pénzt szánok rá még)
-
seniman
veterán
Esetleg van valakinek ötlete,hogy az s-video kimeneten miért csak fekete-fehér kép jön?
-
seniman
veterán
Szia!
Érdemes,ha:
-nem érdekel a DX11
-jól szellőző gépházad van
-van egy legalább 500w-os minőségi tápod
-nem zavar a ventillátor hangjaAlap tudnivalók:
-melegvérű kártya60-100 fokig terjed a hőintervallum
-a Sapphire biosa idióta módon vezérli a ventit(én MSI AB-vel orvosoltam)
-ha rákezd a venti,annak van hangja
-elég méretes darab,vásárlás előtt érdemes méricskélni
-vásárlás után egyből érdemes újrapasztázni,gappadokat cserélniRemélem segítettem
-
seniman
veterán
Használ még valaki ilyen kártyát rajtam kívül?
-
grkk
csendes tag
Melyek azok a játékok amik támogatják a 4870x2-t?
És melyek azok amik nem?
Mennyit ér meg egy ilyen darab?
[link] 27ér árulja, én úgy gondoltam 20nál többet nem ér, vélemények? Megéri/ inkább egy modernebb 6950/70? -
ljani19
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Sapphire 4870x2 VGA kártya
A következő lenne a kérdésem:
Mennyire befolyásolja a működésben a kártya jobb alsó sarkában található kondenzátor a VGA-t?
Cseréltem egy 4870x2-őt de mikor megkaptam kicsit fura volt hogy a sarokból hiányzik a kondenzátor és ilyen házilag összetákolt módszerrel van a két pont összeforrasztva.
Mellékeltem egy képet hogy melyik SMD kondenzátor hiányzik róla -
benjemin1994
tag
Sziasztok! Segítség kellene.
Van egy 4870x2 es kártya és azt gyanítom nem működik teljesen jól.
Az eszközkezelőben a videó kártyánál kettőt mutat és az egyiknél felkiáltójelet.
És a GPU-Z ben pedig 72856 Mhz et ír a jelenlegi órajelnél.A kérdés az lenne hogy mivel lehet letesztelni hogy működik e mindkét GPU?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Már alig hallucinál az új kínai AI-modell
- Cyberpunk 2077
- Videó stream letöltése
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest