- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
BIZ0906 #7382 üzenetére
A CCC-ben legalul. Nem tudom csökkentett módban elindul, az a gyanúm nem. Tedd fel a legfrissebb drivert (Catalyst 8.2), ha AGP-s, akkor biztos ami biztos alapon a 8.1 AGP Hotfixet töltsd le. (linkelve lett már párszor a topikban...)
CPT.Pirk: Ez eszembe se jutott, talán még sose indítottam Basic módban.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az AGCT Tool nem szereti, ha piszkálgatod vele a RAM-ot, nem szabad finomkodni vele, jól fel kell *****ni a ***ba.
A legjobb megoldás az ATi Tool 0.27 beta 3 vagy 4, egyedül a GPU-t nem lehet vele 857MHz fölé húzni, de végülis mindegy, a legtöbb úgysem megy 900MHz fölé stabilan. (VMod nélkül persze) -
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sammiedavis #6842 üzenetére
A Catalyst 7.7-et érdemes még megnézni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
sammiedavis #6835 üzenetére
Az alaplapi chipsetdriver sem árt, meg a játék patchelése sem, már ha megoldható tört verziónál.
Szerk.: Akkor nem szóltam.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Már nem kell szórakozni ilyesmivel, van direkt AGP-s driver. Catalyst 8.1 AGP Hotfix
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
A RivaTuner elsősorban nVidia kártyákhoz készült (GeForce előtt Riva volt az nVidia kártyák neve (128, TNT/TNT2)), ahogy az ATi Tool ATi kártyákhoz, nem meglepő hogy a speciálisabb beállításokat csak a preferált kártyáknál ismerik.
Korábban 2D-ben csökkent az órajel? Meglepődnék, tudtommal minden desktop HD2000-esen le van tiltva a PowerPlay. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
kiscsáko #6377 üzenetére
Ha ezt a wattakalkulát belinkeled a tápos topikba nagyon, nagyon csúnya dolgokat fognak a fejedhez vágni...
Szerk.: Kezdjük azzal, hogy eleve soha sem dolgozik egyszerre maxon semmi.
Szerk.2: Mint mondtam a gagyi tápok ált. 50-60%-át bírják el annak amit rájuk írnak, nem a konfig fogyaszt sokat, hanem a táp szar, ennyire nehéz felfogni? Majd ha a 300W-os FSP is megadja magát a haver konfigjától, akkor jelentkezz legközelebb a témában, rendben?
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5182 üzenetére
Ha kap egy 8cm-es (vagy nagyobb) hűtőt a kártya, és felhajtod 600MHz fölé a GPU-t, a SP-okat meg 1500MHz környékére, akkor simán jobb mint egy 2600XT, kérdés minek veszel passzív kártyát ha úgyis veszel rá ventit meg tuningolod...
Meg persze kérdés meddig bírja a GF8 széria, erőteljesen GF4 feelingje van, valószínűleg csak DX9-ben lehet majd használni őket fél-egy év múlva, persze az is kérdés a HD2000-esek miatt megírják-e majd DX10-re a játékokat (nem tudom mennyi plusszmunka lehet ez), vagy a csekélyebb piaci részesedés miatt nem foglalkoznak majd velük és csak DX10.1 és DX9 engine lesz... nincs absz. jó választás, dönts izlésed szerint. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5180 üzenetére
TH-t nem szokták hiteles forrásnak tartani, de mivel az eredmények 3/4 4x AA-val és 8x HQ AF-fel született simán hihető. (csak azt is hozzá kell tenni, hogy ilyen beállításokkal a 8600GT is max. 800x600-ban képes stabilan 30 fps felett futtatni az elmúlt egy-másfél év játékait)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5175 üzenetére
Nem a CF miatt ajánlottam, az nForce 520 egy fapados megoldás, az AMD 480X + SB600 meg ha nem is a legfrissebb, de highend megoldásnak született.
fagy53: Az X2 3800+ 90nm-es, valószínűleg abból is 89W-os (de készült abból 35W-os EESF is, sőt, ha alapórajelen alulfeszeled 1.1V-ra magad is készíthetsz ilyet), inkább egy 65nm-es X2 4000/4400+-hoz kéne hasonlítani.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5172 üzenetére
Ilyen árban két alaplap van:
GigaByte M52S-S3P
ASRock ALiveXFire-eSATA2
(én az utóbbit választanám)
A VGA-val nem lenne komoly baj, de az ASUS passzív hűtője egy db. alumínium, nem hiszem hogy önmagában rendesen tud hűteni, a Bliss szintén ilyen megoldás, a GigaByte talán ér valamit. (MSI hűtőjére panaszkodtak páran a topikban, pedig a 2600XT kevesebbet fogyaszt)
(azt tudod hogy a referencia 8600GT lasabb a 2600XT-nél, passzívban meg tudtommal nincs OC verzió) -
VaniliásRönk
nagyúr
Fogyasztásban alapon kb. ugyanott vannak, csak AMD-t szeretnek 30-40W-os nVidia chipset mellett tesztelni (590SLI RoX
), aztán apróbetűvel, alul csillagozva megjegyezni, hogy min. -20W, persze erre senki sem figyel.
X ezer Ft-ért kb. Y teljseítményt kapsz mindkét oldalon 35-40k-ig, főleg alsó/középkategóris VGA mellett édesmindegy hogy X2 3600+ vagy QX6850 van-e.
Tuningban két dolog lehet fontos:
1. Maga a tuningolás folyamata, bütykölés, állítgatás. (ezt még megértem, én ezért csinálom)
2. 3DMark, SuperPI, WinRAR, stb. futtatása, majd eredmény linkelése FAN-topikokba közös recskázás céljából. (na erre világ életemben magasról sz@rtam)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5159 üzenetére
Mondjuk hányaveti VRM modulokat, igaz ez még csak vizuálisan visszataszító, de előrevetíti a tervezés igénytelenségét, ami kevés és/vagy alulméretezett kondikban/tekercsekben manifesztálódik, ennek pedig instabil feszültségek, terhelés alatt csodás feszültségesések a következményei.
Vagy a max. 1.95V memóraifeszültség a nem Deluxe alaplapokon, miközben a honlapjukon agyonreklámozott Geil modulok többnyire 2.1V+-t kérnek. stb. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5155 üzenetére
Pocsék tervezés, silány alkatrészek, ez nem elég?
(Maximum Profit
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5151 üzenetére
ANUS-szal lassan több a baj mint olyan legendás gyártókkal mint a Tomato vagy a PC Partner, de te azért csak használd egészséggel.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #5148 üzenetére
Király, de ezt miért ebbe a topikba? Egyébként ANUS-szal kimondottan jól jártál, gratulálok hozzá.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
BalintUG #5136 üzenetére
Ha még nem vetted megy a kártyát, ne is tedd meg, sima GDDR3-as 21-23k-ért is van, 5-10%-kal gyengébb, tuninggal ennél is kevesebb a különbség. (ha megy 900-1000MHz-et a GDDR3 simán van olyan jó mint a GDDR4 (tuningolva))
VF900 megy csak fel a 2600-akra, VF700 csak HD3800-akra jó, de csak HD3850-re érdemes felrakni. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
bakosgabor57 #4961 üzenetére
Ettől most nem lesz jobb neked, de legközelebb ne MSI-t vegyél.
Fagyás ellen próbáld meg kikapcsolni a VPU Recovert, RAM-nak adj 2.0V-ot. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
ArpiCBR #4903 üzenetére
Egyébként én ezt használom. Catalyst 7.12
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
ArpiCBR #4899 üzenetére
ASUS driverben van valami extra fícsör, sokadik vagy ezzel gonddal, keress vissza topikban.
Szerk.: Igen, ne szemeteld tele ilyesmikkel a Windows-t, használj MPlayert, fapados, de szinte bármit lejátszik. (egyéni vélemény, jópár évvel ezelőtt sokat szívtam a silány codec-csomagokkal, azóta kerülöm őket, WMP alá csak az Xvid és az AC3 Filter kerül fel
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
barnam_ #4822 üzenetére
Az AGP-t már jóideje valószínűleg csak a gyártók erőltetik, nagyobb a haszon rajta, a kis darabszám is az ő saruk, tutira mennek nehogy a nyakukon maradjon a drága Rialto chip...
Ettől függetlenül ATi-nak illene rendes drivereket írnia (natív kártyákkal mondjuk nincs is baj), viszont aki még mindig ragaszkodik az AGP-hez azt sem tudom őszintén sajnálni. (X1900-akhoz pedig a régebbi driver is tökéletes, nem kell a 7.7 utániakkal szívni)DeadMeat, gjoe: Egyszerűen az nem tetszett amit DeadMeat is leírt, egy baki miatt nem írok le egy céget, ANUS sem egy melléfogás miatt került feketelistára nálam sem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Menthirist #4740 üzenetére
Radeon 9550@Catalys 7.12...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha valaki Sapphire 2600XT Lite-ot akar venni, vegyen Fullt, a különbözetet (vagy egy kicsit többet (Boci csoki
)) kifizetem a Valve BlackBox kuponért cserébe.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az +1k inkább 2-3, a többlet mindössze +10%, a sima Pro és a GDDR3-as közti 20-30-hoz képest elég kevés, tuningban pedig ugyanannyit tud a kártya mint egy rendes XT.
Nem mellesleg a végtelenségig lehet fokozni a +pár ezer Ft-ért van jobb sort, mert ugye ha már XT, akkor van Full Valve BlackBox-szal szintén kb. ugyanennyi plusszért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Acer notebook topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest