- SSD kibeszélő
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Raspberry Pi
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
popey37
addikt
a másik meg: ha megnézed a rozetta köd fotot, hát, a kék csillagok körül olyan lila halo van mint atom.
az én 120/600-as akromátom rozetta fotoja itt van fenn a forumon, egy gramm halo nincs a csillagok körül. pedig akromát, nem 4 lencsés apo, ahogy a vesperában.
és nem 35 képes mozaik, hanem egy teljes foto.[ Szerkesztve ]
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
persze, itt mindenki heti rendszerességgel jár namibiába. de mondok valamit, ha ki is mennék, tuti nem ezt a "nevezzük bárminek is" akármit vinném magammal. ha valakinek arra van kerete, hogy asztrofotozni kimenjen a namibiai sivatagba, nem hiszem ,hogy az a 3-500 euro plusz csomagdij problémát jelent. nekem biztosan nem jelentene gondot, hogy akár a mostani motyomat pakoljam össze és vigyem magammal.
az itthoni mászkáláshoz meg annyit, hogy aki minöségi fotokat akar csinálni az beszerez egy komolyabb felszerelést.
arra, hogy teljesen hobbiamatörként fotozz vele, ahhoy meg k***a drága.
a vespera pro 2700 euro, az 1,1 millio forint, bérböl és fizetésböl tuti tellik rá.félreértés ne essék, én nem lehuzni akarom, csak az asztofotosok körében ennek nincs létjogosultsága. karácsonyi ajándéknak meg drága. viszont jol mutat a polcon.
egy star adventurert carbonlábbal meg egy 66mm-es ED-t, mellé az asi airt, 2 kamerát bedobom a hátizsákba és oda megyek vele ahova akarok, a fenti ár töredékéböl.
és hidd el, 2 perc összerakni, az asi air mindent tud amit ez a drága kütyü, söt többet.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
udash
csendes tag
En nem is asztrofotozom, sot, nem is rajongok kulonosebben a temaert. Azt gondolom, hogy ettol fuggetlenul van egy egeszseges hatar valahol, hogy a gep mennyit "segit", illetve hogy gyakorlatilag mindent megcsinal. Szerintem kicsit sarkitasz a valaszodban, de termeszetesen ertem, es elfogadom, hogy ez a velemenyed.
"A D3 meg 1.3 kg, plusz egy kompakt kisállvány, 2 kiló alatt ki lehet jönni kompletten. Hátizsákban simán felsétálsz vele egy hegyre, vagy kirepülsz vele kézipoggyászban Namíbiába és fotózod a déli félteke olyan objektumait, amit másképp nem tudnád. "
Ezt viszont adom, bevallom, ilyen megoldas nem jutott eszembeU-dash
-
consono
nagyúr
Arról nem is beszélve, hogy mi az, hogy fényképezés, miért nem fested inkább le ... Nem utálni kell az új technikát, hanem rájönni hogyan lehet jól, új dolgokra használni...
A Dwarf meg nem nem csak eget fotózni jó, hanem az autó trackingje miatt akár videókat is lehet vele csinálnia természetben pl. állatokról.
Én bevallom, már többször beletettem a kosárba II-t is az elmúlt 1-2 évben, de aztán nem úgy alakult az élet. Lehet idén máshogy lesz"Mechazilla has caught the booster."