Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz kokosmith #39269 üzenetére
Felvetések (bocs a zavarkeltésért):
Sajnos a Samsungnak nincsenek nagyon full Led háttérvilágítású tévéi. Igazából engem nagyon zavarna az edge led hibája, ezért nem vennék samsungot most.
A másik ami befolyásolna, az átmeneti állapot. Az UHD tévék ára szépen csökken, minek adnál ki most annyit érte, ha már itt többek által is mondottan nem elég nagy a méret.
Ami samsung és korrekt UHD tévé, az UE55F9000 SL (aminek szintén vannak az edge led miatt hibái), de az nem fér el és 650k az ára. Megjegyzem kb. 10 hónapja még 1 milla volt, ami jelzi, hogy milyen mértékű lehúzás megy az UHD tévék piacán.
Mi lesz, ha 2 éven belül megoldják az Oled problémákat és az fog menni csőstül?
Bármennyire is berzenkedni fogsz a tanácsomtól én ekkora méretben nem samsungot vennék, hanem egy olcsó, full ledes tévét. Marad egy csomó pénzed, király képminőséged lesz (kivéve plazma), igaz csak full hd-ben, de 2 év múlva pont ilyen olcsón kapsz majd valami UHD-s tévét. Mivel az én példám szerint most költesz rá 160k körül, két év múlva lesz 200k-d az új tévédre
Egyszóval akkor egy példa a Te méretedben:
http://prohardver.hu/teszt/lg_47ln5400/lg_47ln5400.html
Azért várd meg, hátha valaki észérvekkel szertezúzza az érveimet.
-
őstag
válasz kokosmith #39263 üzenetére
Elolvastam az eddigi töprengésedet. Én semmiképpen nem vennék UHD tévét 48-as méretben. Bár nem írtad milyen messziről nézed, de az tényleg kb. 1 méterről lenne megérős választás.
Ha hosszú távra veszel tévét, akkor ne az e heti akciós tévék alapján dönts.
Én nem vagyok plazma párti (no offense please), így saját magamból kiindulva - kb. 2,5 méterről nézzük - 60' körüli teljes led háttérvilágítású fullHD tévét keresnék. Kb. a keresett ársávban fogsz is találni. Persze abban az esetben, ha a vászon nem játszik.
A fentiek csak az én véleményem.
-
devil-k
nagyúr
válasz kokosmith #39261 üzenetére
Ha 46-48"-as marad a TV, akkor bőven elég egy Mede8er 600X3D. Ha pedig több pénzed van, vedd meg az UHD-t, nem árt, hogyha van.
Hál' Istennek az én asszonyom szereti a filmeket, olykor ő mondja, hogy vetítsünk már valamit, amikor nem is terveztem aznapra.
Az 5 percen belüli gondolataidat egy hozzászólásba írd légy szíves! Köszönjük!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz kokosmith #39256 üzenetére
Így van.
Rosszabb képre nem tudok válaszolni, nyilván történik felkonvertálás, ez miképp jelenik meg SD-HD adások, illetve BD filmek esetében, jó kérdés. Általában nem szép a végeredmény. Natív 4k lenyűgöző tud lenni, SD vagy gyengébb minőségű adás pocsék, ami akár 1080i is lehet.
-
törölt tag
válasz kokosmith #39250 üzenetére
Ekkora méretben nincs értelme ívelni, többet árt, mint használ, tehát marad az UHD, mint jobb választás. Legfeljebb natív tartalom esetén odagurulsz elé 1m távolságra. Valószínűleg a MED is bőven elegendő hozzá, többnyire a popi többlete nagyobb képernyőn ad pluszt, ott válik igazán láthatóvá. Azonban nem jelenti azt, hogy kisebb megjelenítőn ne lenne különbség, ne lenne élesebb, tisztább, részletesebb képe a Popcornnak. Ha bp-i vagy, bemutatóteremben össze tudod hasonlítani őket.
-
devil-k
nagyúr
válasz kokosmith #39235 üzenetére
Az Open Hour Chameleon 4K lejátszó de idehaza még nem kapható, ezért még a felhasználók tesztelni sem tudták, hogy milyen.
Két dolgot árulj már el nekem.
1. Mit fogsz nézni ezen a TV-n és lejátszón? Ugyanis az 4K filmek várhatóan jövő karácsony, vagyis 2015. decemberében jöhetnek.
2. Ha a képre és a lejátszóra igényes vagy, akkor ez a bögreszett mit keres a rendszerben? Mert ezzel még a HD hangokat sem tudod élvezni, nemhogy a 4K-t. Jah és a 7.1-hez összesen 8 hangdoboz kell a szubládával együtt, szóval nem értem, hogy miért olyan fontos akkor ez így.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok