Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz ctrlaltdel13 #63758 üzenetére

    Amikor megjelent a Vero 4K+ akkor rácuppantam, hogy végre egy normális box normális OPrendszerrel (OSMC) és még támogatás is van mögötte így vettem egyet.

    Minden OK a dobozkával, elég gyorsan, pattogósan működik csak a hálózat nem. Számomra is érthetetlen, hogy hogyan adhattak ki így egy zászlóshajónak kikiáltott lejátszót, amikor úgy bufferel hálózati lejátszáskor mint a fene. (Gigabites, vezetékes hálózatom van itthon, erős routerrel, épített szerverrel.)

    blakey az én példányomat tesztelte, egyet értettem vele, hogy valami még nagyon el volt kefélve a gigabites vezérlő driverében. Konkrétan sz**bbul működött, mint egy kínai box LibreELEC-kel, vagy CoreELEC-kel. Nem is csodálkozom, hogy még neten sem jelent meg róla egyetlen egy "hivatalos" teszt sem. A hálózati problémák esetén azt írták a külföldi fórumaikon, hogy a Kodi szoftveres hálózati meghajtó fölcsatolása hibás, így az okozza az akadásokat, bufferelést. Megoldásként azt javasolták, hogy parancssoros felületen az fstab módosításával kell fölcsatolni NFS használatával a hálózati meghajtókat, így megoldódnak a problémák.
    Hát, én ezt is kipróbáltam az óév utolsó napjaiban és tényleg sokat javított a helyzeten, de nem volt még 100%-os, mert a megosztásokban mászkálva még azért töltögetett kicsit, hogy meg tudja jeleníteni a fájllistákat. Ez lehet, hogy még megfelelő fstab opciókon múlik, de könyörgöm, ez egy gyári médialejátszó, nem egy hekelendő box, amit negyedáron vesz az ember. :W

    Kéthavonta adnak ki rá szoftveres frissítést, amiben a Kodi fővonalának újításait követik le. Idén pont Január 1-én kiadták a következő csomagot, frissítettem, ezzel már egész jó a gépezet, de még sajnos mindig nem 100%-os. A changelog-ban sok hálózatot érintő frissítés (is) olvasható. KI akarom majd újra próbálni, hogy mi a helyzet, ha újra soft-mount-tal veszem csak fel a hálózati megosztásaimat a Kodi felületén. Kíváncsi vagyok, hogy ott is van-e fejlődés.

    Jelenleg én sem ajánlanám még 4K tartalomra. FullHD az már OK, de ennek pont a 4K/HDR lenne a lényege. --> Megfelelő megjelenítő birtokában (karácsonykor újítottam) ezt is megnézem még majd.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák