Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csabex

őstag

válasz nyikszi #1465 üzenetére

Szia.
    Korábban volt egy Qnap NAS-om, de ég és föld az Asustor és a Qnap.

- Appok elérhetők, nem szokott gond lenni, amit támogat az működik is.
    - Támogatás terén nekem nincs sok tapasztalatom, de van egy asustor-os mérnök (az aláírásából tudom) akihez át lettem irányítva egy alkalommal és utána egy másik alkalommal is merült fel kérdésem és előkotortam a levelezést és annak kapcsán ticket nélkül ráírtam, aztán másnap már jött is válasz, szóval segítőkészek...
    - Mivel vodás (upc) vagyok, a feltöltésem elég kuka, de kimaxolja, van hogy 3 - 3,5 MB-al tölt fel, a letöltés viszont eddig amit elcsíptem az 72MB/s volt :D Mindezt transmission-al és háttérben több mint 400 torrentel :)

- PHP-t nem használom sem az SQL-t, illetve Wordpress de ezekre talán a többiek majd...
    - Távoli elérés hibátlan, másokkal való megosztást én FTP nélkül oldottam meg, nyitottam az adott embereknek egy fiókot amelyen beállítottam a jogosultságokat nekik, hogy milyen mappákat érhetnek el írás/olvasás szinten.
    - Ledekre tudsz beállítani időpontot, hogy mikor kapcsoljon ki, illetve be a másik pedig az, hogy tudod állítani a fényerejüket is.
    - A 3102T-n és V2-n sem lehetséges sajnos, de az 5xxx és 6xxx-ben lehet az összesnél. Jómagam is a gyári 2-t feltornásztam 8-ra :)
    - Onedrive-ot nem használom, de talán volt szó róla és elvileg minden ok vele.
    - Minden app elérhető, csak nem minden modellre. Van olyan app ami egyik modellen nem támogatott, de egy combosabb modellen már igen... Az AppCentral-t NAS-on belül is eléred, nem kell kívülről letölteni külön.

Részemről ennyi, remélem tudtam valamennyit segíteni :)
    Nekem a 6302T van, neked is ajánlanám, főleg ha jön a black friday kuponokkal lehet szépen lefelé tornászni az árát :)

• donat_sz

senior tag

én 5304-et használok, válaszaimat e szerint vedd figyelembe.

Az elsőre elérhetők az appok simán? - > a gyári appokkal kicsit megküzdöttem, de azóta megy minden. (Qnap saját appjaival jobb tapasztalatom van, ebből a szempontból ők szerintem jobbak)

Torrenten megy 50-60 MB sebességgel? (Tudom peerektől is függ.) - > 200+ torrentet futtatok. Qbit eset már a gigabites net és a gigás switchek voltak a korlát 1 torrent letöltésnél.. Transmission stabilabb, de nem használja ki olyan jól a több szálat ezért 30-50MB/ torrent letöltést tudok leggyakrabban. mondjuk a 3x 30MB is elérhető több párhuzamos letöltésssel. végül utóbbinál maradtam. ncoreon top1000-en belül vagyok vele.

Távoli elérés mennyire egyszerű beállítani, másokkal megosztani egyes mappákat? FTP? HTTP? - > simán elérhető, a megnyitott portok után (nálam nincs upnp)

Ledet lehet kikapcsolni a NAS-on? Főleg éjszakára nem kellene, hogy világítson (nem akarom leállítani a NAS-t, csak a ledeket kikapcsolni.) - > nálam lekapcsolható minden led

Memória bővítés lehetséges? - > 5304 esetén igen.

Onedrive beállítható szinkronizálásra? - > stabilan működik, könnyen beállítható

Az elérhető appok ezek?
    https://www.asustor.com/en/app_central/ - > igen, bár van típustól függő is köztük emlékeim szerint.

• Kicsirics77

veterán

Nekem ez van már egy éve,torrent megy rajta 0/24-ben,távolról is elérem,frissítés szokott lenni rá rendszeresen,a többire nemtudok választ adni mivel egyiket sem használom.

Új hozzászólás Aktív témák