Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan "kémkedhet" az NVIDIA a saját GPU-i után?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
Értékelném, ha sikerülne!
Jelenleg egy noname kínai kamera megy onvif-en, de csak folyamatosban tudok menteni és az esemény figyelés nem működik így.#4126Stehe az új frissítés előtti verziónál, ha nem gond, hogy folyamatosan mentsen, akkor a tűrhető kategória a gyári SC szerintem. Részemről egy normál zárt (nem kínán keresztül megnézhető) kamera rendszer saját nvr-rel hosszabb távon a megoldás.
-
donat_sz
senior tag
milyen dockeres "nativ" appokat raktál át saját dockerre? Pl transmission?
@Stealth most már pár év tapasztalata után azt kell mondjam, hogy az ASUSTOR NAS egyik nagy előnye (a nem arm-es procis gépek esetén), hogy dockerből rengeteg app elérhető. A gyári appok közül csak a lustaság miatt nem váltottam még ki a képmentést (Photo Galery) valami dockeresre, de már próbálkoztam alternatívával..
-
Wasquez
senior tag
Neked milyen nas-od van? Nálam nem így néz ki, vagy csak a magyar fordítások miatt nem találok ilyeneket! Az Activity monitorban nekem csak a megosztott könyvtárak tárterület felhasználását mutatja, system nincs is közte.
Access controllt nem is tudom, melyik menüpont alatt kéne keresnem!? -
Gawamatsu
Topikgazda
A kötelező felelősségbiztosítás (GFB) - mint a neve is mutatja - nem választható biztosítási forma. Ezt mindenkinek meg kell kötnie, akinek valamilyen gépjárműve van: legyen az személy- vagy teherautó, motorkerékpár, vagy akár csak egy rendszám nélküli robogó. (Sőt, utánfutóra, lakókocsira is meg kell kötni, holott azok nem gépjárművek). A kötelező felelősségbiztosítást a 2009. évi LXII. törvény szabályozza és alapvető célja, hogy a biztosító helyettünk, az általunk másoknak okozott károkat térítse meg. GFB nélkül nem vehetünk részt a közúti forgalomban, ellenkező esetben súlyos bírságokkal, valamint azzal szembesülhetünk, hogy egy véletlenül okozott kárt a saját zsebünkből kell kifizetnünk. (A MABISZ Kártalanítási Számla ugyan megtéríti azokat a károkat, amelyeket a GFB megkötése nélkül közlekedők okoznak, de aztán kíméletlenül behajtja az összeget a károkozón.)
Ahogy a sebességhatár betartása is kötelező ugye, úgy a kötelező is.
Egyébként akinek cascoja van, azonnal mondja le.
2 évig fizettük és vétlenként sem térítette a másik biztosítója a kárt, sőt a casco sem. De az még önrészt is felszámított volna. -
Gawamatsu
Topikgazda
A bővítő blokk kb annyiba' van, mint az alap 4 lemezes NAS mostanság.
Gondolkodtam NAS cserén is, 8/10 lemezesre, akkor csak 3-asokkal kell teledobálni, ami talán jobban jön ki anyagilag, mint komplett lemezcsere...
Van Lockerstore gen2 AS6706T, ami 6 lemez és 4 M.2 355k HUF-ért, ami alapján kalkulálva3+3+3+2 (6+2TB) - jelen állapot (egy 3TB van tartaléknak)
3+3+3+3+2+x (9+2TB) 350.000+35.000=380.000 AS6706T plusz egy 3TB (egy 3TB van tartaléknak)
6+6+6+2 (12+2TB) komplett lemezcsere, 66.000*4=264.000, 3*6TB +1 csere lemez
8+8+8+2 (16+2TB) komplett lemezcsere, 82.000*4=328.000, 3*8TB +1 csere lemez
3+3+8+2 (3+8+2TB) átvariálás, R1+8TB single, 82.000 1*8TB. 2db 3TB marad backup és csere lemeznek és a 8TB-s WD Purple backupnak a másik 8-asra.Mentésem a kevés bay miatt USB-as HDD bay-be megy adott időnként, nem fixen benne hagyva.
-
Gawamatsu
Topikgazda
A 8TB-s WD Purple van befogva backupnak. Jelen 6TB-ből 4,2TB a film és sorozat, ami függetlenedne.
Elgondolásnak nem rossz, hogy az eddigi R5-öt d R1-esíteni a mentéseknek és a felszabadult 3TB-s lemez mehet annak a off backupjának és a helyére be a 8-ast, nyerve vele +2TB helyet (minusz a mentések foglalása).Eddig az egész mentve volt a 8-asra (mert gebasz esetén nem szívesen harácsolnám össze újra azt a 4,2TB-t. Így akkor egy másik 8-ast kellene beszerezni mentésnek csak. Kérdés érdemes e, vagy inkább egy 10-est betolni és mikor az eléri a 80%-os foglaltságot (8TB) akkor lesz kevés a mentő lemez.
-
Stealth
senior tag
Na a manual connectnél be van állítva, de így sem megy.
Kikapcsoltam a tűzfalat a routeren és a nason is, illetve a routeren bekapcsoltam az upnp-t, majd engedélyeztem az EZ-routert, de a portnál azt írta, hogy disabled. Érdekes, mert a http és https portokra is azt írta, hogy disabled, de simán megy mindkettő, ugyanis laptopról be tudok lépni a routerbe.
Feltettem a transmission-t is, ott a portra azt mondja, hogy open, de mégsem indul el a letöltés. A port forwardingom nem lenne jó? -
saincz
csendes tag
-
Wasquez
senior tag
Egy apc es 350-esem van, akku kell bele, ha nem kompatibilis, akkor feleslegesen veszem meg.
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem csináltam még ilyet!
A ups egy rendes ip csomagot küld ki, és akár a hálózaton is lehet, mondjuk a routere , vagy a NAS-ra kell kötni közvetlenül?
Így ugrik a egy lan port, hirtelen nem is tudom, hogy van e kettő rajta!? -
belashx
senior tag
Oké, így lesz. Köszönöm!
Nem volt gondom a round rubinnal, bár korántsem használtam ki a Link Aggregation előnyeit. Jó talán a load Balancing-et igen.Ha mondjuk hálózati hiba miatt nem érem el a NAS-t akkor mit tudok csinálni, hogy megpróbáljam menteni a helyzetet? Kábellel PC-re, IP-címet osztani neki, és úgy elérem? Vagy FR?
-
donat_sz
senior tag
valami sajnos nem okés, mert a portainer teljesen nulláról szeretne indulni, hozzak létre profilt ... és ugyanígy az adguard is új telepítést akar..
a gond, hog erről nem volt mentésem, viszont a beállítások elvileg egy dedikált mappában vannak, de majd meglátom, ha elkezdek mindent visszaépíteni
2-3 éve nem igazán foglalkoztam vele szóval mókás lesz újrakezdeni 
szerk: ugyanazokkal a paraméterekkel létrehoztam megint a portainert és úgy néz ki mégis megvan minden
u.i. azért ezt a kört kihagytam volna
-
GaborSin
csendes tag
köszi!
"volumes:
- /share/Docker/overseerr/config:/config" - igazából ez a gyenge pontom, amit portainerben nem tudom hogyan csinálok jól. vagy mi a feltételei, hogy működjön, a jogosultságokon kívül.röviden:
dockerhubról egy pull után - az adott container.. rendelkezzen a példában 2 mappával:-v /path/to/data/dir:/dataOlyan volume-okat szeretnék létrehozni, ahol a:
-v /path/to/setting/dir:/settings
path/to/data/dir - a nas-on lévő /Storage mappapath/to/setting/dirpedig a nas-on lévő /Docker/configs/dockerhubprojectnevemajd pedig amikor deployolom, akkor ezt a 2 volume-ot szeretném valahol helyesen megadni a deploy valamilyen releváns mezőjében, de nem tudom, ezt hogy és hogyan kellene megadnom.
másképpen, kéne 2 volume, ami a nas /Storage és //Docker/configs/... mappákra mutat.
Azért kellene, mert több container is össze kellene dolgozzon egy adott mappával
(ez lenne a storage)
a settings pedig ugye mindenkinek külön, hogy tudjam menteni..stb(Putty-al működik az egész flow, de GUI-val azért kényelmesebb lenne. )
-
ggg666
őstag
Van qnapnak is épp most néztem szét, mivel linuxot is használtam évekig, pont alkalmas volna pc nélkül így a hdmi kimenetes nas!
Amúgy még ez mellett van egy 64gb-os memóriával rendelkező hp z420 meg egy 15w tdp-s laptop, ha másnem az is aktív lesz!
+ egy bontott laptop alaplap amit megcsinálok pc-nek! -
xrvman
őstag
-
xrvman
őstag
Kapcsolat fül
Globális kapcsolatok maximális száma:500
Torrentenkénti kapcsolatok maximális száma: 100
Globális feltöltési szálak maximális száma: 20
Torrentenkénti feltöltési szálak maximális száma: 4Bittorent fül:
Aktív letöltések maximális száma: 5
Aktív feltöltések maximális száma: 5
Aktív torrentek maximális száma: 20 -
donat_sz
senior tag
próbáltam, a lan2 esetén semmi fény.. marad a szerviz..
viszont asustor honalpján nem találtam szervizt így vihetem a bolthoz
, ott hdd tálcákat be kell vinni szerintetek? a hdd-kat biztosan nem viszem be, de azok egészsége okán nyugodtabb lennék a hdd fiókokban maradhatnának. -
donat_sz
senior tag
úgy tűnik vmi más baj lesz. a nagy hdd kerregés közben is az a fura, hogy a switch nem lát semmilyen csatlakozást ott ahol a nas link aggregate kellene legyen. a nas meg lila ledet ad, ha be van dugva neki háló csati, ha nincs, ami azért fura, mert e szerint ez 10GBites csatlakozást kellene, hogy jelentsen, ami biztos nincs (switch 1Gb, NAS meg 2.5Gb).
Sajnos a hálózati led lila bekapcsolás kezdetétől :/ így a ping-gel se érem el továbbra se. -
Rocker1
tag
Vettem egy új WD Red Plus merevlemezt, de egyenlőre ugyanott vagyok, ahol voltam. Már kipróbáltam azt is, hogy kikapcsoltam a tűzfalat, azt is, hogy összekötöttem a számítógéppel és megváltoztattam az IP címet. De minden hiába.
Ami érdekesség és feltünt, az hogy csak az egyik helyre teszek lemezt, de mind a kettő zölden világít.
Új hozzászólás Aktív témák
- Direct One (műholdas és online TV)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan "kémkedhet" az NVIDIA a saját GPU-i után?
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5070 12GB GDDR7 PRIME OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- PowerColor RX 9060 XT 16GB GDDR6 Reaper - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD Nvme
- Corsair Vengeance RGB DDR5 6000Mhz 2x16GB (32GB) DDR5 Memória
- 9 Év Alza Garancia! G.Skill Ripjaws M5 Neo RGB White DDR5 6000Mhz 2X16GB (32GB) DDR5 Memória
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 32GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
, nem tudnak csendben maradni. 

2-3 éve nem igazán foglalkoztam vele szóval mókás lesz újrakezdeni 

, ott hdd tálcákat be kell vinni szerintetek? a hdd-kat biztosan nem viszem be, de azok egészsége okán nyugodtabb lennék a hdd fiókokban maradhatnának.
Gawamatsu