Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Fifi

őstag

válasz becksim #1456 üzenetére

Vigyázz hosszú lesz! :DDD

Nem lesz pofon :D
    Nem kell bele jó videokártya, csak annyira, hogy filmet le lehessen játszani és ezt akár a TV kimeneten is tudja produkálni, mindezt linux alatt.

A gépen linux fut majd és ott azért szoktam programokat fordítani, ezért a celeron kilőve és pentium kell. Az AMD-t mellőzném ... legyen elég annyi márkahű vagyok és slussz :)

A fenti két kritériumon túl még kell:
    - wifi (mivel ezt sokat használom, ezért nem szeretném PCMCIA kártyával megoldani, mert az
    kilóg és a beépített cuccosok erősebb jelvétellel bírnak)
    - bluetooth (ha ez nincs egy usb-s eszközzel kiváltom és ezt ritkán használom úgy is)
    - webcam
    - dvd+rw
    - legalább egy PCMCIA slot
    - s-video tv-out, ami linux alatt működik (vga2 konverterek szerintem ezért kilőve)
    - magyar bill.
    - 3,5 óra üzemidő
    - max 3 kg.
    - minderre 300eFt + Áfa
    - nem muszály asusnak lennie
    - valamiért a widescreentől ódzkodom, de meggyőzhető vagyok ;)

Ezekből a legjobb kompromisszum a ''low end'' A3Vc tűnt, abban csak bluetooth nincs a többi kritériumnak megfelel, bár felesleges bent az ''erős'' GPU.
    Mivel ez nem kerül 300eFt+áfa-ba, ezért a rá szánt összegből még kap 512 MB RAM-ot és egy jó sport hátizsákot.
    Ha a drágább helyen is veszem: 270eFt +Áfa,
    a RAM [link] 15eFt+Áfa,
    a táska [link] 13eFt+Áfa.
    Mindösszesen: 298eFt+Áfa
    Ha edigital-nál, akkor meg ebből még lejön 30eFt+Áfa :)

Fentiek alapján az általad ajánlott: az A6U5050 meg a az A6RB002 a CPU miatt kilőve.

Amiket még néztem:
    - ASUS A5EB Q009 [link]
    Ez widescreen, van bene felesleges TV-tuner és nincs benne PCMCIA és a nagy
    kijelző miatt nem tudom menniy idejig bírja az aksi.
    Ára: 309.999,+áfa
    - ASUS A5EB Q003 [link]
    Úgynaz minta afenti, csak gyorsabb a RAM és az ára: 313.333,+áfa
    - ASUS W5AE G025 [link]
    Ez mindent tud kivétel ha jól láttam az ASUS Audio DJ funkció hiányzik.
    Sőt 1.6 kg!
    Igaz csak 12.1'' és az ára 100eFt-tal több (399.999,+áfa). Kiad kölcsön egy 100-ast? :D

Szóval ez a helyzet.
    Más márkáknál a Sony Vaio kivételével nem is láttam webcamet. Miért is kell a webcam? Nem tudom, életemben nem használtam, de ahogy fejlődik a szélessáv lehet, hogy 1 év múlva asszonnyal már videotelefonálunk, a most vásárolandó noteszt meg legalább 2-3 évre szándékozom venni.

Szóval inkább ''kidobom'' a pénzt az erősebb VGA-ra, de a többi kívánalomnak megfelel és talán 2-3 év múlva ha eladásra kerül, könnyebb lesz eladni. :F
    Én meggyőztem ezzel a szöveggel magam. :B :U

Na melyik gép tudja ezt ebben az árban überelni? mondon nem muszály az Asusnál maradni.

Bye, Fifi

[Szerkesztve]

• RudiG

tag

válasz becksim #1456 üzenetére

Nekem is A szériásom van és egyálatalán nem gagyi, sőt, sztem sokkal jobb minőségű, mint bármely hasonló notesz ebben az árszegmensben, csak valamelyik előttem szóló szavaival éltem;), mondjuk az kétségtelen, hogy asus-ból az A sorozat a legolcsóbb. Ugyan akkor már hihetetlen jónak tűnik és a drágább,''nagyobb'' modellekre sem adnak több garit,stb. Viszont a most megjelenő új, vagy régebbi és drágább modellek között is találhat az ember meglepő,nagyon eltalált,vagy épp forradalmian új megoldásokat. Sztem A azért is jó, mert sok embernek van már 1 ideje és nem nagyon panaszkodnak rá, nameg az ára is rendkívül kedvező.

Vk használja ezt az ASUS GAMEFACE MESSENGER-t? Előre volt telepítve? Látta már vk? Ki akartam próbálni, de vmiért nem indul el normálisan (már a bejelentkezés vmiért nem történik meg, pedig regeltem, meg aktiváltam meg minden)

[Szerkesztve]

Aktív témák