Aktív témák
-
Fifi
őstag
válasz
becksim #1456 üzenetére
Vigyázz hosszú lesz!
Nem lesz pofon
Nem kell bele jó videokártya, csak annyira, hogy filmet le lehessen játszani és ezt akár a TV kimeneten is tudja produkálni, mindezt linux alatt.
A gépen linux fut majd és ott azért szoktam programokat fordítani, ezért a celeron kilőve és pentium kell. Az AMD-t mellőzném ... legyen elég annyi márkahű vagyok és slussz
A fenti két kritériumon túl még kell:
- wifi (mivel ezt sokat használom, ezért nem szeretném PCMCIA kártyával megoldani, mert az
kilóg és a beépített cuccosok erősebb jelvétellel bírnak)
- bluetooth (ha ez nincs egy usb-s eszközzel kiváltom és ezt ritkán használom úgy is)
- webcam
- dvd+rw
- legalább egy PCMCIA slot
- s-video tv-out, ami linux alatt működik (vga2 konverterek szerintem ezért kilőve)
- magyar bill.
- 3,5 óra üzemidő
- max 3 kg.
- minderre 300eFt + Áfa
- nem muszály asusnak lennie
- valamiért a widescreentől ódzkodom, de meggyőzhető vagyok ;)
Ezekből a legjobb kompromisszum a ''low end'' A3Vc tűnt, abban csak bluetooth nincs a többi kritériumnak megfelel, bár felesleges bent az ''erős'' GPU.
Mivel ez nem kerül 300eFt+áfa-ba, ezért a rá szánt összegből még kap 512 MB RAM-ot és egy jó sport hátizsákot.
Ha a drágább helyen is veszem: 270eFt +Áfa,
a RAM [link] 15eFt+Áfa,
a táska [link] 13eFt+Áfa.
Mindösszesen: 298eFt+Áfa
Ha edigital-nál, akkor meg ebből még lejön 30eFt+Áfa
Fentiek alapján az általad ajánlott: az A6U5050 meg a az A6RB002 a CPU miatt kilőve.
Amiket még néztem:
- ASUS A5EB Q009 [link]
Ez widescreen, van bene felesleges TV-tuner és nincs benne PCMCIA és a nagy
kijelző miatt nem tudom menniy idejig bírja az aksi.
Ára: 309.999,+áfa
- ASUS A5EB Q003 [link]
Úgynaz minta afenti, csak gyorsabb a RAM és az ára: 313.333,+áfa
- ASUS W5AE G025 [link]
Ez mindent tud kivétel ha jól láttam az ASUS Audio DJ funkció hiányzik.
Sőt 1.6 kg!
Igaz csak 12.1'' és az ára 100eFt-tal több (399.999,+áfa). Kiad kölcsön egy 100-ast?
Szóval ez a helyzet.
Más márkáknál a Sony Vaio kivételével nem is láttam webcamet. Miért is kell a webcam? Nem tudom, életemben nem használtam, de ahogy fejlődik a szélessáv lehet, hogy 1 év múlva asszonnyal már videotelefonálunk, a most vásárolandó noteszt meg legalább 2-3 évre szándékozom venni.
Szóval inkább ''kidobom'' a pénzt az erősebb VGA-ra, de a többi kívánalomnak megfelel és talán 2-3 év múlva ha eladásra kerül, könnyebb lesz eladni.
Én meggyőztem ezzel a szöveggel magam.
Na melyik gép tudja ezt ebben az árban überelni? mondon nem muszály az Asusnál maradni.
Bye, Fifi
[Szerkesztve] -
RudiG
tag
válasz
becksim #1456 üzenetére
Nekem is A szériásom van és egyálatalán nem gagyi, sőt, sztem sokkal jobb minőségű, mint bármely hasonló notesz ebben az árszegmensben, csak valamelyik előttem szóló szavaival éltem
, mondjuk az kétségtelen, hogy asus-ból az A sorozat a legolcsóbb. Ugyan akkor már hihetetlen jónak tűnik és a drágább,''nagyobb'' modellekre sem adnak több garit,stb. Viszont a most megjelenő új, vagy régebbi és drágább modellek között is találhat az ember meglepő,nagyon eltalált,vagy épp forradalmian új megoldásokat. Sztem A azért is jó, mert sok embernek van már 1 ideje és nem nagyon panaszkodnak rá, nameg az ára is rendkívül kedvező.
Vk használja ezt az ASUS GAMEFACE MESSENGER-t? Előre volt telepítve? Látta már vk? Ki akartam próbálni, de vmiért nem indul el normálisan (már a bejelentkezés vmiért nem történik meg, pedig regeltem, meg aktiváltam meg minden)
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest