Na megjött ma a Coolermaster Notepal U2.
Gondolkodtam az U3-on is a 3 ventillátor és a nem túl nagy átkülönbözet miatt, de a méret miatt végül az U2 lett. 15,6"-os laptophoz ez az idális, ez 34cm széles, az U3 már 42cm. Ebből kifolyólag a hordozótáskámba messze nem férne bele az U3 méretei miatt.
Ja igen, van egy olyan funkciója, hogy bele lehet tenni a laptopot, majd egy gumipánttal össze is lehet fogni, így hordozható együtt a géppel. Táskában pedig pluszba még a pad kemény fém része is védi a gépet, ötletes szerintem és praktikus is, így legalább sose kell lemondanom a hűtőpadról ha hordozásról lenne szó.
A pad rácsos, a ventillátorok a sarkokon levő pontok segítségével csatlakoztathatók, nagyon egyszerűen elhelyzhetőek a kívánt részre, és stabilan rögzíthetőek. Igazából 3 ventillátor is elfért volna ehhez a modellhez is, illetve elhelyezhető lenne akár 4 is. De igazából a kapott 2db 8 cm-es ventillátorral is lefedhetőek a kritikus pontok egy 15,6"-os laptop esetében véleményem szerint.
Maga a pad stabil, ahol a gép érintkezik ott gumibevonat van a csúszás miatt, ha nem tehénkedünk rá nagyon, akkor nem is csúszkál.
És akkor röviden néhány eredmény, HP dv6-6b08eh típussal teszteltem.
AIDA64-et használtam, netezéskor, átlagos használat mellett, mind a 4 mag 41 fokos, gpu1 41 fok, a dedikált gpu pedig 43 fokos. Hűtőpad nélkül a 4 mag 47-49 fokos, gpu1 46, gpu2 pedig 51 fokos.
Battlefield 3-at próbáltam még ki, húzott proci és húzott vga órajelek mellett. Átlagban egy olyan 4-5 fokos különbség volt észlelhető itt is. 80 fok fölé semmi nem ment. Egyelőre tetszik azt kell, hogy mondjam.
[ Szerkesztve ]