Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibcsi21
csendes tag
Szia!
Érdeklődék, hogy Real Racing 3 játék milyennek tűnt a 8"-os HD kijelzőn?
Sajnos nekem még nem sikerült ezen a gépen játékban kipróbálnom..Válaszodat előre is köszönöm!
u.i. Ha nem nagy kérés, akkor esetleg egy képernyő fotót tudnál beilleszteni a Real Racing 3 játékból?
OTG funkciót tudja?
8 GB-os verzióban van Miracast? -
299484727
újonc
Youtube-ot nézni jó ezen a tabon?
-
Pisuka
csendes tag
Srácok!
Most szeretnék venni egy 8" me181cx-et és kérdezném,hogy amit olvastam az elöző hsz-ben,hogy nem lehet alkalmazásokat és játékokat az sd kártyára telepiteni vagy félreértettem valamit? -
q2w3
senior tag
válasz
luminer88 #45 üzenetére
Rootolni lehet, ha nem nyúlsz bele nagyon akkor nem lesz gond. XDA-n van egy jó hosszú beszélgetés, ott említik hogy mivel lehet rootolni, stb.
Real Racing nálam is nagyon jól fut, és szerintem a G2 jóval melegebb mint ez, játék közben, úgyhogy nincs vele gond, bár sokat nem játszom vele.
Viszont mostanában sok a tanulás, és egyik nap egész nap jegyzetet bújtam és sikerült egy egész szép kis képernyő időt kihozni:
-
luminer88
csendes tag
Én lassan egy hete nyúzom a kicsikét (asus memo pad hd 8 me181cx), de WP8-as rendszer után ez kicsit fura. Szokatlan a kütyü felébresztése utáni és programok váltása közötti "apróbb" szaggatás, illetve hogy ez idő alatt 2x csak a reset segített rajta. Android szűzként kérdezném én, hogy ez a rendszer sajátossága, vagy az optimalizálás hiánya?
Az előtte szóló kérdéseire válaszolva ez a változat 8 Gb-os (55e Ft. a neten bárhol), amiből sajnos csak 3.83 Gb elérhető. Így maximum 2, de inkább egy nagyobb játék fér fel a többi program mellé, amiket szaggatás nélkül visz, köztük a Real Racing 3-mat.
A Pad rootolását hol tudnám elkezdeni? Egy előttem szóló írta, hogy még friss a root, mennyi esély van rá, hogy valami kárt teszek benne, ha csak az SD kártyára való telepítés és a felesleges gyári vackok törlése érdekelne? -
lali72
újonc
Szerencsére van Miracast támogatás, ahogy ez az ASUS hivatalos oldalán is szerepel az ME181C-nél: http://www.asus.com/Tablets/ASUS_MeMO_Pad_8_ME181C/
Én múlt héten szereztem be ezt a tabletet, plusz egy ASUS Miracast Dongle-t (http://www.asus.com/Tablet_Mobile_Accessories/ASUS_Miracast_Dongle/), amivel használom. -
Tibcsi21
csendes tag
Real Racing 3 játékot próbálta valaki rajta? :-)
-
q2w3
senior tag
Pár napja jött ki frissítés a 7 és 8 colos verzióra is. A 181c re a 172 végű, a 176c re pedig a 182 végű. A kettő szerintem megegyezik és javítanak a memória kezelésen, gyorsabb az appok bezárása, nő az egész rendszer sebessége( akinek fent van az asus webstorage az törölje mert valamiért az eléggé lassítja a rendszert), van pár új alkalmazás, plusz van végre dual window( viszont csak pár alkalmazást támogat egyelőre). Egyedül akinek rootja van az lehet elveszik, akinek meg nincs az pedig a frissítés után nem fogja tudni felrakni mert a root program nem támogatja még ezt a verzió számot.
Kb ennyi a változás, szerintem érdemes felrakni mert tényleg gyorsul a rendszer! -
Sanzer
újonc
Sziasztok , azt szeretném kérdezni , hogy mirecasttal , hall szenzorral illetve e iránytűvel rendelkezik ?? Mert nem hinném , hogy a me176c ben van és ebben ne lenne. a választ előre is köszi !!!
-
khalox
őstag
Aki az SD kártya jogosultságai miatt root-ol és szeretné a "szokásos" módon szerkeszteni a platform.xml-t, az nagyon vigyázzon, mert egy csomóan megégették magukat vele (soft brick, de nem lehet visszaállítani a gyárit, szóval bájos...) - az XDA developersen megy a siránkozás és fogaknak csikorgatása.
Modellek: ME181C, ME176C, ME176CX.
-
khalox
őstag
Én az <<ami jól működik, azt nem kell elrontani>> híve vagyok. Mivel eddig a felhasználás során nem futottunk bele semmi problémába, ezért nem is piszkálom.
Egyetlen dolog miatt lehet érdemes root-olni, az pedig az SD kártya szélesebb körű kihasználása, de egyelőre ez sem jelent gondot. -
khalox
őstag
Tegnap megszületett a root az eszközre.
-
h65535
tag
Hello!
Akinek kellene fekete tok és fólia hozzá, jelentkezzen. Megrendeltem előre de végül LG G Pad lett a befutó helyette. -
-
patow
senior tag
Igen talán ki kel várni egy kicsit, ha az me181-et is több helyen lehet majd kapni biztosan kedvezőbb lesz az ára. Az me180-is 85ezeröl indult amit nem ért meg ,de most már 55 ezerért meg lehet venni ami már elfogadható ár szerintem.Az 581cl tetszik de arról még ithon keveset tudunk.
-
patow
senior tag
Sziasztok ,nekem a régebbi hd8-am van és szemezgetek ezzel az újabb típussal ,korábban hd7-esem volt,de az akú idővel a hd8-al nekem sem tudja a különböző tesztekben leírt 9 órát,-az 5-6 óra kijelző időt tudja 50%-os fényerőnél,2-3 napos készenlét alatt tiszta böngészéssel.Egyszer kipróbáltam folyamatos videó lejátszással bírt 7-órát- 40%-os fényerőn divix -es filmnél. Kiváncsi lennék hogy nektek hasonló felhasználás mellet mit bír. Mondjuk a hd7 úgy 2 órával többet tudott, a hd8-nak az aksija meg ugyan akkora, a kijelző meg 30% al nagyobb.Talán ez indokolja a gyengébb kijelző időt. Még azt szeretném megtudni mennyi a szállítási díj az asus shopban.
-
e-newsee
addikt
Arról van valakinek sejtése, hogy a 8"-os mikor kerül itthon hivatalosan forgalomba?
-
q2w3
senior tag
Hát azt nem lehet tudni mennyivel fogyaszt többet. Szerintem max 15% vagy annyi sem. És igen a kijelző eszi a legtöbbet
65-75 % között mozog általában.
Szerintem fog még ez az 1% lejjebb menni csak rá kell jönni hogy mik merítik. Most éjszaka pl wifi ki volt kapcsolva, mégis ébren volt végig és azt írja hogy a letöltések volt, pedig semmi ilyent nem használtam úgyhogy valami beakadhatott.
-
q2w3
senior tag
Igen, valószínű hogy többet fogyaszt, de teszteken is kijött mindenhol a 9 óra, ezért gondoltam, hátha én rontok el valamit.
Mondjuk ha belekalkulálom az alap merülést ami jelenleg minimum 1% per óra és 2 napot tuti megy mire töltöm, akkor meg is van miért jön ki a 4-5 óra.
-
yetee
tag
Egyenlőre én még nem is próbáltam a külső sd-t (eddig nem volt rá szükség).
Amire használom az csak net, email, illetve film. Játszani nem szoktam ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom.
Akksi idővel kapcsolatban, szerintem nem tudja a 8-9 órát, mondjuk folyamatosan be van kapcsolva, vagyis készenlétben van. De ezeken biztosan lehet állítani az energia gazdélkodásban, még ki kell tapasztalni.
-
khalox
őstag
A többi fájlkezelő az látja a NAS-t, azokkal nem az a gond. Hanem az, hogy nem tudnak írni normálisan az external SD-re. A gyári az tud, csak az meg nem látja a NAS-t.
(#10) q2w3: Gondolom a nagyobb kijelző is számít, de az akkumulátor kapacitásban nincs sok különbség). A 4-5 óra akkor van, ha folyamatosan játszanak rajta, egyébként 8-9 óra kellene legyen a kijelzőidő. A játékon kívül nagyobb fogyasztó a GPS még (40 perc alatt 10%-ot evett).
-
q2w3
senior tag
Üzemidő nektek hogy alakul? Úgy konkrétan még nem tudom mennyit bír. Mindent csinálok rajta, de kb 4-5 óra kijelző idő jön ki belőle úgy hogy játék nincs. Kb 1 óra film szokott benne lenni, többi böngészés.
Azt megfigyeltem hogy néha jobban merül alvó állapotban mint kéne, akár 1 óra alatt 1-3%-ot is.
Olyat pedig rendszeresen csinál, hogy megvan nyitva 3-4 program, bezárom őket az alkalmazás kezelő widget-en és erre megnyit egy csomó kis programot. Esetleg mással is előfordult hasonló?
-
q2w3
senior tag
Nekem nincs NAS szerverem úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni, viszont kipróbáltam az ES file managert és nálam sem engedi a másolást, szóval azt hiszem valami x86 inkompatibilitás lehet. Keresned kéne egy 3. programot ami mindent tud
Frissíteni nekem első bekapcsoláskor kiadott egyet és azóta semmi. WW-3.0.23.150 van fent. Nemtudom hogy különbözik-e a 2 tab szoftvere.
-
khalox
őstag
Van valami tipped arra, hogy az Asus file manager miért nem látja a NAS megosztást, és az ES Explorer meg igen?
Az ES tök jó lenne, csak nem tud írni a külső SD kártyára, a gyári is tök jó lenne, de az meg nem látja a NAS-t (viszont az összes windowsos laptopot meg PC-t azt igen).Módfelett idegesítő.
A másik, meg hogy három naponta szoftvert frissít, de arról mélyen hallgat minden, hogy mi a frászért teszi ezt és egészen pontosan miért is kell ez és mit javít. Tudom, hogy az egységsugarú júzert ez nem igazán igazgatja, de a gazdáját érdekelné...
Lehet ennek utánanézni valahol?(Ez egy Asus Memo Pad 7 ME176C, ami belül ugyanaz, mint a Memo Pad 8.)
-
yetee
tag
Hi, időközben megérkezett az én tabletem is. Mèg csak most csomagoltam ki :-)
Elsőre nagyon jó benyomást keltett.
Ha már használtam akkor megosztom a tapasztalatokat.Üdv.
-
q2w3
senior tag
Pár nap használat után:
Külső: A tablet nagyon szépen néz ki, jó a fogása, elég igényesen van összerakva, nem kényelmetlen sehol sem fogni. Elsőre picit fura volt hogy kicsit lefele néznek a gombok ezért nem is oldalról hanem szinte alulról kell megnyomni, de hozzá lehet szokni, az tény hogy így mozgatás közben kb esélytelen hogy véletlen benyomódjon. A hátlap szerintem nagyon jó lett, kellemes a tapintása és tapad, egyáltalán nem akar kicsúszni a kézből használat közben. Nekem elég izzadós a kezem de mintha nedvesség hatására még jobban tapadna úgyhogy ezzel tökéletesen elégedett vagyok.Kijelző: Nagyon erős fénye van , kb 30-50%os fényerőn tökéletesen látható nappal is, és kellemes az olvasási mód közbeni enyhén sárgás színvilág, ami valóban kevésébé ingerli a szemet. A felbontással semmi gondom sem volt. Szerintem ha valaki nem gyönyörködni akar az apró pixeleken akkor elegendő ez a felbontás.
Rendszer : Nagyon jól fut, csak ritkán és akkor is rövid időre röccen meg. (LG G2höz viszonyítva,kb ugyan az a sebesség, ahol ez megröccen ott az LG is ). Az elején aggódtam az 1 giga ramtól de gyorsan eloszlottak a kételyeim ugyanis nagyon jól kelezi a memóriát a rendszer kb 400-450 megát foglal le alap esetben az elérhető 876ból tehát van hely a programoknak. Hétköznapi használat közben nincs semmi gond szerintem ilyen téren. Olyat tapasztaltam, ha 8 vagy annál több program fut a háttérben és úgy ébresztem fel a gépet akkor az elején kicsit belassul, de aztán helyre áll.
Zenui: Szerintem nagyon kellemes a zenui kinézete, személy szerint sokkal jobban bejön mint a samsung vagy az lg rendszere. Egyszerű de mégis jól mutat és jó használni. A legnagyobb újdonsága az úgy nevezett What's next és Do It Later programok amik a legalapabb programokba integrálva lettek és ha valamilyen eseményt írunk ki vagy jelentkezünk akkor az fel fog tűnni ezekben a programokban, és ha beállítjuk akkor a lockscreenen is látszik. A do it later app-al minden típusú eseményt lehet létrehozni amiknél emlékeztetőt lehet beállítani stb. Sajnos ezeket még nem igazán sikerült kipróbálnom így nem tudok róla sok személyes tapasztalatot mondani. Ami tetszetős hogy az ASUS lehetővé teszi hogy akár a gyári alkalmazásokat is tiltsuk vagy töröljük! Viszont nem érzem eléggé testre szabhatónak a rendszert. Pl az alkalmazásoknál nem lehet rendezni, mappát létrehozni csak abc sorrendben használni.
Kamera: Nem igazán teszteltem le, mivel nem szándékozom tablettel sok fotót készíteni, viszont az elvárt szintet mindenképp teljesíti, és az elülső kamerának még jobb is a képe mint amire számítottam.
Játékok: Mivel Intel alapú a rendszer ezért számítottam rá hogy nem fog nagyon jeleskedni ezen területen, talán nem is nagyon lesz támogatott. Részben így történt, úgyanis Candy Crush például akadozik rajta nem tudom miért, és a Hercules-es játék is, viszont az igényesebb játékok mint Real Racing 3 ( beállítást nem lehetett módosítani, de szerintem közepes beállításon ment) vagy Dead Trigger 2(közepes beállításon jól futott, magas részletességen azonban már sok ellenfélnél/kinti helyszíneken akadozott)nagyon szépen futnak. Véleményem szerint nem igazán optimalizáltak a kevésbé népszerű játékok erre a rendszerre ,vagy egy teljesen más dolog áll a háttérben amihez nem értek. A kevésbé nagynevű játékok közül még a Beach Buggy Blitzet( max részletesség) és Fruit ninját próbáltam amik nagyon jól futottak. Szerintem átlag felszhasználónak ennél erősebb gép nem kell.
Üzemidő: Ugyan túl sokat még nem használtam, csak pár napja van meg , de jól tartja magát, mind 3 nap csak este raktam fel tölteni úgy hogy egésznap nyomkodtam. Böngészve,facebookozva olyan 8 órás képernyő idő jön ki vele. videó nézésből kijön a jelölt 9 óra. A játék viszont meríti rendesen, de szerintem ez minden tabletre jellemző.
Hiányosság : Nos igazából 1-2 dolog hiányzik belőle, de az is szoftveres vagy talán csak az én tudatlanságom miatt van. Várható volt hogy egy ilyen friss rendszernél még lesznek kérdései az embernek, úgyhogy nekem is akadt, például hogy lehet több eseményt beállítani a lockscreen-en mert, ha be van kapcsolva az időjárás akkor pl alig rak ki valamit, stb. Máig nem találtam opciót hogy ez miként megoldható, pedig van bőven teendő amit ki kéne írni. A másik amit nagyon hiányolok az valamilyen multi windows szerű beépített funkció. Nagyon szeretem az LG és a samsung megoldását is és reméltem hogy ASUS is előáll valamivel de sajnos eddig nem találtam ilyet. Ha esetleg valaki tud valamilyen alkalmazást az ne titkolja
Melegedés: Melegedni szerintem minden eszköz meglegszik ahogy ez is, viszont egyáltalán nem kellemetlen. Normál használat közben alig, leginkáb játéknál érezhető akkor is csak a felső 1/4ed részén. Szerintem a hővel nincs semmi gond ennél a készüléknél.
Összegzés: Ugyan elég kevés ideje van meg a tablet de eddig nagyon jó benyomást keltett és ha azt az 1-2 dolgot nem nézzük akkor kiválóan teljesít. Mivel ez az első tablet amit használok ( rövid ideig volt nálam egy Ipad mini de ott más szempontok számítottak) ezért nem jó viszonyítási alapom csak pár okostelefon. Viszont azt merem állítani hogy nem érzek semmi lassúságot egy LG G2höz képest. És nem érzem azt sem hogy a kisebb felbontás elrontaná az összképet. Ez a tablet kiválóan teszi azt amit kell és ahogyan.
-
q2w3
senior tag
Amerikában és Uk-ban már lehet kapni, idehaza is lehet rendelni, egyelőre 170 fontért. Teszt még nem sok van róla, de ahol írnak ott csak pozitívat.
-
q2w3
senior tag
ASUS Memo Pad 8 ME181C-A1 8 inch 1 GB
Kijelző: Képernyő méret (inch): 8.00
Felbontás 1280x800 pixel
Fényerő: 405 lux (376 nits)
Típus: IPS LCD
Adatok: Dimenziók: 211.7 x 124.9 x 8.3 mm (8.33 x 4.92 x 0.33 in)
Tömeg: 322 grammHardver: Processzor: 1.33Ghz (1.86GHz turbo mód) 4 mag
Processzor típus: Intel Atom Z3745
Architektúra: x64
Tárhely: 16GB eMMC
Memória: 1GB DDR3
Hang: Sztereo hangszóró, Sonic Master technológiávalKamera: Hátsó kamera: 5-megapixel
Vaku: Nincs
Első kamera: 2-megapixelAkkumlátor: Típus: Lítium-Polimer
Kapacítás: 4100 mAh ( 15,2 Wh)
Használati idő: ~9 óraSzoftver: Operációs rendszer: Android 4.4.2
Egyéb: Wi-Fi: 802.11 b/ g/ n
GPS: Igen,GLONASS
Bluetooth: Igen, 4.0
NFC: Nincs
Fülhallgató: 3.5mm
USB: Micro USB 2.0, OTG támogatás
Színek: Fekete,Fehér,Lila,AranyBenchmark eredmények : 3DMark 13754
Geekbench 3 2398
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ALKUKÉPES ELADÓ APPLE IPAD AIR 2 GOLD 32GB
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Ultra ((12GB/512GB))+Gyári book cover keyboard
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest