Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elindult a szopoag. Mindenfelekeppen kell egy - a privat gepemtol fuggetlen - virtualizacios kornyezet. Elso lepeskent egy kicsit eroteljesebb laptopra feldobtam a Kalit, majd virtualbox install. Elso cumi: nem megy fel rendesen. Keri, hogy telepitsem a dkms csomagot, ami persze mar fent van. Oke, nincs idom ezzel szarozni, meg ugyis ki akartam probalni a proxmoxot, hat legyen. Proxmox letolt, Ventoyra felmasol - ez a masodik szamu cumi cecil. Proxmox iso bootol a Ventoyrol, majd a telepitoje keresi azt a block device-t, amin az ISO van... Ventoyjal nem megy, emlegetik is a proxmox foruman. Oke, nem adom fel, pendrive-ra tegyuk ki a materiat. Harmas szamu cumi: balenaEtcher legfrissebb verzioja elszall hibauzenettel. Minden alkalommal. Kereses - vissza kell menni az 1.18-as verzioig Linuxon, hogy mukodjon. Pendrive bedug, telepites indit, vegigmegy (a proxmox oldalat idonkent frissithetnek a legfrissebb verziora vonatkozo informaciokkal...) - es parancssori a felulet. Ami nem lenne baj, de ugye innen nem lehet olyan bongeszot inditani, amiben mukodik is az admin felulet - ez tehat 4 szopo eddig. Legujabb terv: Debian fel (ez mar megvan), proxmox telepit (ez holnap, ma mar nincs kedvem hozza).
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sosem mikroblogoltam még, de úgy gondoltam, ideje ezt is kipróbálni. Lesz itt minden: rant, szórakoztató dolgok,...
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Kingston 2x16Gb DDR5 5200Mhz CL40
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- AKCIÓ% Dobozos HP VICTUS Gamer laptop/i5-11400H/16GB/512GB SSD/RTX 3060 6GB
- EVGA 850 BQ 850W 80Plus Bronze félmoduláris táp, összes kábelével,nagyon keveset használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest