Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz gyapo11 #13725 üzenetére

#13724 @aryes
    A koncepcióm egy PC ház mod projekt része. Így abba ezek a kész megoldások nem passzolnak sajnos. Elsősorban méreti és kialakítási okokból. Igaz ugyan átszerelhetném őket, viszont nem túl meggyőző az az egyszem sima billentő kapcsolós megoldás. De mindenképpen köszi a tippet!

#13725 @gyapo11
    Igen, a logikai leválasztás megvan. Azt természetesen én elvégezném kézzel. Ahogy máskor is.

A 3 eszköz amit többé-kevésbé különböző módon kell kapcsolgatnom:
    - USB 2.0 Floppy (adat+táp az USBról): Ez az egyszerűbb, ha jól értem. (valami CMOS kapcsoló, utána nézek)
    - USB 3.0 IDE HDD(Super Rack): A tápot tudom külön, kézzel lekapcsolni már most, az megoldott. Az adat vezetékekre itt is jó ugyan az a megoldás mint az USB 2.0 esetben? (CMOS kapcsoló)
    - Rendes, belső SATA ODD, aminek csak a tápját szeretném lelőni. (akkor erre már nem jó a CMOS?)

Miért írtad? Mire gondoltál, mikor írtad: "Arduinoval kapcsolgatni egy analóg kapcsolót vagy egy fetet a legkisebb probléma itt."?

• Sziasztok,

Remélem jó helyre írok... Álltalában tudok annyit az előttem álló feladatról, hogy legalább azt tudjam mit nem tudok, vagyis tudjam mire kell keresnem mondjuk Google-ban. Most ez nincs így. Úgy hogy ha nem nagy baj, akkor lehet ez most picit hosszabb lesz.
    Probléma amit meg szeretnék oldani:
    Az otthoni "rendes", x86-os gépemhez (cuccok) csatlakoztatva vannak állandó jelleggel USB-s eszközök. (USB Floppy és USB IDE)
    Ezeket szeretném ki/be kapcsolhatóvá tenni menet közben. Annyira kidebuggoltam, hogy nekem az már elég lenne, ha valahogyan GOMBNYOMÁSRA "el tudnám játszani" a lehúzás/bedugás folyamatát. Tehát -gondolom - kell valami pcb, amin van eszközönként 2 USB (BE meg KI), középen valami IC (itt jöttök Ti a képpbe ;) ) és 2 láb a gombnak ami küldi a jelet. (IC felprogramozva, hogy rendesn játssza el a lehúzást, előbb az adat majd csak később a fesz)
    Mire van szükségem? Mire keressek? Hogyan álljak egyáltalán neki?
    Gondolom valami Arduino származékkal is meg lehet, csak azt kicsit overkill-nek érzem erre a feladatra. De ha azt mondjátok van valami "Zero" modul, minimál pénzért, akkor az lesz.

PART2: Mi van, ha gombnyomásra szeretném megszakítani/zárni egy 3.5 HDD áramellátását? (Ez már csak a gratis) :DDD (ennek talán a logikája nem annyira összetett mint az előbb, viszont nagyobb áramok is vannak gondolom, más lehet az eszköz igény)

Bármi segítséget, előre köszi!

Új hozzászólás Aktív témák