-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyapo11 #13725 üzenetére
#13724 @aryes
A koncepcióm egy PC ház mod projekt része. Így abba ezek a kész megoldások nem passzolnak sajnos. Elsősorban méreti és kialakítási okokból. Igaz ugyan átszerelhetném őket, viszont nem túl meggyőző az az egyszem sima billentő kapcsolós megoldás. De mindenképpen köszi a tippet!#13725 @gyapo11
Igen, a logikai leválasztás megvan. Azt természetesen én elvégezném kézzel. Ahogy máskor is.
A 3 eszköz amit többé-kevésbé különböző módon kell kapcsolgatnom:
- USB 2.0 Floppy (adat+táp az USBról): Ez az egyszerűbb, ha jól értem. (valami CMOS kapcsoló, utána nézek)
- USB 3.0 IDE HDD(Super Rack): A tápot tudom külön, kézzel lekapcsolni már most, az megoldott. Az adat vezetékekre itt is jó ugyan az a megoldás mint az USB 2.0 esetben? (CMOS kapcsoló)
- Rendes, belső SATA ODD, aminek csak a tápját szeretném lelőni. (akkor erre már nem jó a CMOS?)
Miért írtad? Mire gondoltál, mikor írtad: "Arduinoval kapcsolgatni egy analóg kapcsolót vagy egy fetet a legkisebb probléma itt."? -
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok... Álltalában tudok annyit az előttem álló feladatról, hogy legalább azt tudjam mit nem tudok, vagyis tudjam mire kell keresnem mondjuk Google-ban. Most ez nincs így. Úgy hogy ha nem nagy baj, akkor lehet ez most picit hosszabb lesz.
Probléma amit meg szeretnék oldani:
Az otthoni "rendes", x86-os gépemhez (cuccok) csatlakoztatva vannak állandó jelleggel USB-s eszközök. (USB Floppy és USB IDE)
Ezeket szeretném ki/be kapcsolhatóvá tenni menet közben. Annyira kidebuggoltam, hogy nekem az már elég lenne, ha valahogyan GOMBNYOMÁSRA "el tudnám játszani" a lehúzás/bedugás folyamatát. Tehát -gondolom - kell valami pcb, amin van eszközönként 2 USB (BE meg KI), középen valami IC (itt jöttök Ti a képpbe) és 2 láb a gombnak ami küldi a jelet. (IC felprogramozva, hogy rendesn játssza el a lehúzást, előbb az adat majd csak később a fesz)
Mire van szükségem? Mire keressek? Hogyan álljak egyáltalán neki?
Gondolom valami Arduino származékkal is meg lehet, csak azt kicsit overkill-nek érzem erre a feladatra. De ha azt mondjátok van valami "Zero" modul, minimál pénzért, akkor az lesz.
PART2: Mi van, ha gombnyomásra szeretném megszakítani/zárni egy 3.5 HDD áramellátását? (Ez már csak a gratis)(ennek talán a logikája nem annyira összetett mint az előbb, viszont nagyobb áramok is vannak gondolom, más lehet az eszköz igény)
Bármi segítséget, előre köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest