-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Vsz. kétszer gondold meg mielőtt beleugrasz ilyen nagyon olcsó cuccokba.
Én nemrég szívtam meg freki mérővel.
OLED kijelzős, vámhatár alatt 2.4GHz-ig mér. Ez kell nekem. (Ne legyen teljesen off, ESP32-ről vezérelt ADF4351-hez).Valóság: Valóban mutat valamit, sőt ha elég nagy jelet kap elmegy egészen kb. 3 GHz-ig is.
Viszont a pontossága nulla. Alapból van kb. egy fix 0.5%-os eltérés (normális mérő 10^-6 tól indul). Nem mellékesen nagy ugrásokkal változik a mutatott érték. A számláló mintha kb. csak 10 bites lenne.Na most mivel nekem is hobbi, kicsivel többért sokkal jobbat tudtam volna építeni (persze még szétszedhetem azt is amit vettem, de nem hiszem, hogy sokkal többet ki lehet belőle hozni).
Az ESP32-vel simán lehet akár 40 Mhz-ig tudó freki mérőt csinálni (15 bites PCNT, ablakozás RMT-vel van rá netes példa). Még hozzá téve egy előosztót akár feljebb is tudtam volna menni frekiben mint amit vettem (és úgy már nemcsak CMOS jelszintekkel megy).Visszatérve a szkópra: Kicsit alul specifikált. Mennyi a mintavételezés sebessége? Digitális (négyszög) jeleknél a mintavételezési sebesség tizedével kell számolni mint (felső) határ. Milyen a tárolás mélysége? Milyen érzékenységi tartományban használható? Milyen triggerek vannak?
(A dekódolást nem említem, bár pl. ami nekem van tudja, sosem használtam, annyira nehézkes a beállítás. Simán fe/lelfutó élre triggerelve megnézem a lényeget, sokkal gyorsabban így.)
Egyéni igény az, hogy a jel spektruma FFT-vel megnézhető legyen. Nem feltétlen a készülékben, hanem pl. offline PC-vel. Viszont az FFT freki felbontása függ a mintaszámtól, szóval van helyzet ahol simán kellhet 1M minta...
Sajnos konkrét cuccot, pláne ennyiért nem tudok ajánlani. Viszont saját tapasztalatból kiindulva, nem érdemes a nagyon olcsó cuccokba gyorsan beleugrani.
-
Teasüti
nagyúr
Nekem van egy ilyen 200 kHz-es amit linkeltél, és van egy Hantek 6022BE usb-s szkópom is ami 48 Mhz-es mintavételezést tud. A DIY szkóp tök jó mobil cucc, kicsi és viheted ahova akarod. Ha vmire gyorsan rá akarok nézni, multiméter mellé jó párosítás. De azért egy WS2812B jelet már alig-alig lehet értelmezni vele. Vagyis értelmezni lehet, de a jelalakot már nem nagyon látod, ahhoz kicsi a mintavételezése. Ha jól emlékszem, akkor 10 uS a legkisebb egység az idővonalon. A nanoszekundumos jelekhez már mindenképpen komolyabb eszköz kell. Ez az usb-s szkóp azért még mindig elérhető áron van a hobbistáknak is. Vmi 50 font körül fizettem érte anno, ami töredéke egy komoly asztali oszcilloszkópénak.
De persze nem is olyan kényelmes a használata, kell hozzá egy PC/Laptop és bugdácsolhatsz a kábelekben. -
lappy
őstag
Egy hasonló épített oszcilloszkóp kb a felét tudja csak (így 100kHz), de már akkor is elég a végét járja. Így ha annál nem nagyobb a mért jeled akkor vedd meg.
Analizálni meg a ~2500 Ft USB Logic Analyzer 24M 8CH Microcontroller ARM FPGA Debug Tool használd
( a digitális oszcilloszkóp nem bírta megmutatni az induló jeletamíg ez a kis piszok igen!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged