-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
Változó, hogy mikor melyik a jobb (#define vagy pl. const int).
Van amikor csak az egyik jó, pl. vannak olyan függvények amelyeknek csak változó lehet a paramétere, simán egy beírt szám nem. Ilyenkor a #define-al megadott érték nem lesz jó paraméterként használva.
Aztán itt van pl. ez:
#define ERR_MSG1 "Megszakadt a kapcsolat!";
const char* err_msg1 "Megszakadt a kapcsolat!";Ha a programban több helyen írjuk ki ezt az üzenetet, akkor az első esetben (#def..), a program több különböző helyén is fog tárolódni a szöveg, annyi példányban ahányszor kiírjuk. A második esetben viszont csak a stringre mutató pointer lesz többször felhasználva, a szöveg csak egyszer tárolódik el.
Az fordító optimalizálójára szerintem nem illik túlságosan támaszkodni, mert nem biztos, hogy mindig ugyanúgy fog viselkedni, és a működése attól is függ, hogy mi az optimalizálás célja (mert az is állítható: kódméret, sebesség, memóriahasználat, stb...), valamint sok esetben az is állítható, hogy mennyire legyen "agresszív" az optimalizálás. Utóbbi esetben sokkal hatékonyabb lehet, de előfordulhat, hogy olyasmit is kiszed amit nem kellene, és összeomlik a program... Tudom sokan már nem így programoznak, de én még azt tanultam, hogy igyekezzünk eleve hatékony kódot összehozni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű ASUS ROG Ally - 7"120Hz - Z1 Extreme - 16GB/512GB - (RC71L-NH001W) fehér - 2 év garancia
- Számítógép, i5 7400, Gtx 1050Ti 4GB, 16gb ddr4, 512 ssd
- HP,15.6" FullHd IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku, szép á
- Dell Latitude 7410 /I5-10310U, 16GB RAM, SSD/ Leírás! Beszámítás! Posta oK!
- ASUS VivoBook S412 14" /i3-8145, 8GB RAM, 250GB SSD/ Beszámítás! Posta ok!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest