Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Postas99

senior tag

válasz Undoroid #22655 üzenetére

Szia!

Nem, nem, nem az enyém az oldal... tavaly itt már javasoltam, hogy érdemes ott is olvasgatni... az ott levő leírás végett vettem elször a CH552-ből néhány darabot egy szellem hangot adtam ki vele és egy vibra motort rezegtettem meg villogtattam 2 ledet vele. Ez egy lepedő szellem volt egy rugós állványon... A keresztfiammal együtt raktuk össze, halloweenre.

Majd innen vettem ötletet arra, hogy kipróbáljam az LGT8F328P-t ez pedig egy atmel 328 klón ami annyival másabb (nem mondanám hogy több de van fejlesztett funkció benne) hogy van 80mA-es kimenete meg egyéb extrák.

Minden szart szeretek kipróbálni, max 1-2 darabot vezek belőle, ha nem jó semmire akkor megy az asztal fiókba, valamikor meg előveszem.

Visszatérve a terrárium vezérlőre:
    Nem LVGL9-et használom, így kicsit barchoba volt az egész, majd a V3 már azzal készül, ez jelenleg a V2 a V1 pedig a szöveges volt.
    Minden kép amit benne van a kódban az 565 kódolással van és az összes PROGMEM-ben van.
    A font amit használok a páratartalom és a hőmérséklet kijelzésre egy FreeSansBold24pt7b, sajna ennél nagyobb nincs és nem is találtam másikat.
    A hold mint éjszakai üzemmód egy 64x64-es kép, a nagy képek 64x64-esek, az állatok és az alsó sorban levő működés jelzők balról jobbra - világítás, fűtés, párásítás, szellőztetés. Ezeknek a beállításához külön menük vannak, éjszakai-nappali üzemmód, minimum maximum hőmérséklet és páratartlom beállítás, és a szellőztetés 5 különböző időpontban ki be kapcsolással és engedélyezéssel.
    Az állatok: kaméleon, iguána és kígyó, az állatok ikonja teljesen felesleges csak díszitő elem, ki is kapcsolom mert zavaró sok infó a kijelzőn.

Udoroid:"Az alsó sorban levő ikonokat annyira változtatnám meg, hogy ha aktív, akkor van szín, ha nem, akkor szín nélküli és halványabb lenne! Így nem kellene mellé kiírni semmit és több hely maradna." --- Ez nagyon jó ötlet, mert akkor a mértüket is nagyobbra lehet venni és nem kell olvasgatni hogy mi történik.
    A hold ikont arébb teszem mert tényleg vizuálisan nem jó helyen van.

ViZion:A Gauge-ot valőszínüleg a V3-ba beteszem, ezt a V2-t lezárom. Amióta mutogattam, hogy most épp mit csinálok már a harmadik ember kérte hogy rakjak neki össze egy ilyet, mindenkitől jött egy ki plusz ötlet, hogy ő mit szeretne. Eddig minden benne van. A jelenlegi kijelző egy 2,4 collos méret 240x320 nem nagy, de ma megérkezett egy 3.2-es méret, az már eléggé olvasható oda elég lesz 2 gauge, meg az előbb említett szükés szines megoldás a vezérlésről.

Azért zárom le, mert akkor ha elkészülök a V3-al addigra mindenki továbbadja az infót és majd lesznek mások is.

Pont ma elkezdtem a halloween-i cuccokat összekészíteni.
    Ma szét vágtam egy mozgó szemű (alvós) baba szemgolyó tartóját, megvan hogy hogy működik, a szem tetejébe kissé átlátszó tehát lehet bele piros ledet tenni ami az íriszen keresztül tud majd világítani, plusz a szervó motor majd tudja nyitni csukni a szemét is.
    Meg valami creepy éneket is fog énekelni.. rendeltem még plusz szemeket is azokat csak random fogom mozgatni a sötétben, sárgás szemvilágítással.
    plusz most loptam ötletet egy bányászlámpa lidércfény megoldásra is.
    Az ötletek megvannak..
    Csak végre lenne időm mindenre...

Új hozzászólás Aktív témák