- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
RPi Zero W, szappantartóban. Persze lyukasztva, meg minden. Mályva színű, az hűsítő. TV mögött megteszi.
Postas: megnéztem a saját "dobozaim". Villamossági boltos kötődoboz esetleg?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
JulianSinulf
senior tag
válasz Postas99 #22598 üzenetére
Szia!
Én is elsősorban a 3D nyomtatást javaslom. Főleg, ha van nyomtató is hozzá.
Amúgy meg bármilyen a célnak megfelelő ételes doboz. Régen a 100 forintosban vettem őket. Ma meg már inkább nyomtatok. Nem olyan ördöngős megtervezni sem.Illetve még régen elektronikai boltban vettem direkt műszerész dobozt. Technikusi vizsgamunkára mégsem akartam mikrózható/fagyasztható műanyag dobozt használni. De már akkor is drágának találtam őket. Ma meg nem is nézegetem. De gondolom sok webshopban találni. Conrad, Ali, ebay, amazon, reichelt. Csak, hogy néhányat említsek.
-
ViZion
félisten
válasz JulianSinulf #22602 üzenetére
erről beugrott,h vki mondta, h egy bigyóra keressek rá, van oldal, ahol free 3d print tervek vannak. azt meg hazai nyomtató céghez feltölteni, kész. végül kb. annyi lett volna, mint a bolti...
rajzra angolul, pl electronics case 3d print model . kiterjesztése keresni? hátha van kb. megfelelő.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Postas99
senior tag
Köszönöm mindenkinek az öteleteket. Nem jutott eszembe hogy valójában ezek is használhatók.
ViZion: Valami egyszerűbb kötődoboz lesz.
-
JulianSinulf
senior tag
válasz ViZion #22603 üzenetére
Sok oldal van, ahol ingyen letölthető tervek vannak. Printables, thinkverse a kettő legnagyobb, amiről tudok. A bambulab-os MakerWorld-öt még nem nézegettem, így nem tudom, mennyire ingyenes vagy mennyire hasznos. Porfogókat nem szeretek nyomtatni.
Az a baj az ilyennel, hogy pl. Postas99-nek elég specifikus doboz kell. Nagyon nagy szerencse kell, hogy olyat találjon. Egy sima dobozt gyártani meg tényleg nem feltétlen éri meg, ha nincs nyomtató. Sima dobozokat én sem szoktam nyomtatni. Csak olyat, ami specifikus, nem kapható boltban, a majdnem jókat meg macerás átalakítani.
Bérnyomtatás meg eszembe sem jutna ilyenre. Igyekszem elsőre jóra tervezni, de nem mindig sikerül, így van egy-két próbadarab. A kritikus pontokra általában külön idő és anyagspórolós tervdarabot nyomtatok.
Utoljára RPi 4B házat nyomtattam. Igaz, még csak az alja van meg. A tetejét még meg kell terveznem.A legelső hasznos dobozom egy annyira kicsi doboz volt, amibe pont belement egy kapcsoló. Ezt ügyesen felragasztottam a pult aljára, szinte észrevehetetlen. Ez kapcsolja a konyhaasztal világítását. Most ezt akarom áttervezni úgy, hogy egy sonoff kapcsolókonnektor elektronikája lesz a kapcsoló. A nyomógomb kivezetése még kérdéses. Le kell mérnem a panelt a felfogatási pontokkal. Ez utóbbi a nehezebb. Körétervezni a dobozt már nem nagy dolog. De ilyenkor kellhet egy-két próba, hogy tényleg jól mértem e le azokat a lyukakat. Fontos, hogy kézzel könnyen kapcsolható legyen, de, ha úgy marad és mindenki leült, akkor kanapéról telóval is egyszerűen le lehet kapcsolni.
Nem annyira energiatakarékos, mint a mostani megoldás, de az okosotthon lényege nem is ez. -
Postas99
senior tag
válasz JulianSinulf #22605 üzenetére
Meg van a doboz is
Dremmel -el.majd ki kell vágnom a megfelelő lyukat neki. Itt jön a kérdés hogy inkább rotary kapcsolót tegyek a nyomogombok helyére, mert valójában csak 3 gombot használok amivel a menüben léphegetek és a +, - értékeket állítom be. Ehhez viszont elég lenne egy rotary kapcsoló is , és akkor csak egy lyukat kellene a doboz tetejére fúrni.Az ékezeteket megoldottam, szóval az is pipa. Igaz így egy kicsit bénább néhány szöveg.
-
nagyúr
válasz JulianSinulf #22605 üzenetére
*Thingiverse
A készen letölthető terveket pedig a tinkercad-ben szoktam módosítani, például nagyobb kijelzőnek nagyobb lyukat "fúrni" meg hasonlók. A többi 3D tervező nekem túl bonyi.
-
nagyúr
válasz Postas99 #22600 üzenetére
Milyenek azok az élvezetes karakterek?
Rotary helyett mi lenne, ha touch gombokat csinálnál? Ahhoz egy lyukat se kell fúrni. Esp32 hardveresen tudja, külön hardver se kell hozzá, csak esetleg 1-1 nyák darab vagy alufólia a belső oldalra. Vagy pár ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Postas99
senior tag
Tehát rajzoljak egy keretet a felületére filccel vagy akármivel, és a doboz fedele alá tegyek be alufóliát, mert a hogy látom valamiféle kapacitív megoldással működik.
Milyen messze kell lennie ezeknek a fólia daraboknak egymástól, az áthallás végett kérdezem? Mennyire érzékeny dobozon belül felszerelve, úgy hogy az ujjadat "kvázi ráteszed?"
A legdurvább kérdés hogyan forrasztok alufóliára vezetéket? Talán ez itt a legnagyobb problémám... majd utána nézek.Azért "élvezetes karakter" mert élvezet olvasni, hogy nem csak az angol abc 26 fixált karakteréből íratok ki valamit a kijelzőre. Bár csak a lelkivlágomnak kellett, mert e nélkül is értelmezhető a felirat lényege.
Akik nyomtatnak 3D-ben, hozzájuk lenne kérdésem. Nem igyen hanem megfizetve a munkadíjat és mindent, lenne-e kedve valakinek 2 féle dolgot elkészíteni számomra.
Nem nagy cuccokról beszélünk, de számomra az egyik életmentő lenne (egy kallantyút -meghúzó műanyag darabot kellene lemásolni az eredeti darabról), a másik meg itthoni projekt amit még nem fejeztem be, ez egy tölcsér lenne aminek a kimenetén lenne alulról egy elzáról műanyag korong ez a korong egy szervó motor által 45 forkban elfordul. Ami a szükség lenne, az az hogy hozzákéne egy olyan profil szerűséget is gyártani, hogy a szervóhoz egy bölcsőt is kéne a tölcsérrel együtt egyben legyártani, hogy amikor a szervó a helyén van akkor a szervóra szerelt korong pont a tölcsér kimeneti részéhez érjen ezáltal elzárva az útját a kieső benne lévő tárgynak. -
nagyúr
válasz Postas99 #22609 üzenetére
Én még csak a linkelt gombokat használtam ilyen célból, de úgy tudom egy csupasz vezetékdarab is megteszi, tehát a fóliát elég csak rácelluxozni a vezetékre, erősítő gyanánt. Vagy amit írtam, egy darab nyáklap, az forrasztható. Mikor hallottam, hogy van ilyen lehetőség, kicsit játszogattam vele, de még projektben így nem használtam.
1-2mm vastag doboz elvileg nem jelent akadályt, de mivel ez egy analóg megoldás, tudod finomhangolni az érzékenységet. Egymás melletti gombok szerintem nem zavarják egymást.
Próbáld ki, egy jumper kábel is elég hozzá![ Szerkesztve ]
-
Undoroid
őstag
válasz Undoroid #22571 üzenetére
Sziasztok szakik!
Ismét a segítségeteket szeretném kérni EBBEN az ügyben! Miért is lenne úgy jó valami, amit valaki már egyszer kitalált?
Amin változtatni szeretnék: ez egy előre beprogramozott frekvencia vételére alkalmas. Viszont a freki váltását csak teljes újraprogramozással lenne lehetőség.
Ezen szeretnék változtatni úgy, hogy beiktatnák egy zárókontaktust (gombot) és egyszeri megnyomásra a programban a következő előre beprogramozott frekire ugorna! Így lenne mondjuk 3-4 beprogramozott freki, amik között váltani lehetne...Ha az utolsónál megnyomnám a gombot, akkor visszaállna az első frekire! ( 1 - 2 - 3 - 4 majd a következő gombnyomással visszaugrana az elsőre )
A példafeladataim között még csak hasonlót sem találtam, ezért kérném a segítségeteket! Az eredeti leírásban UNO szerepel, de NANO-ra fogom cserélni, de ez nem nagy feladat! A nagyobb feladat az az lenne, hogy a példában be kell iktatni egy feltételt és annak a függvényében három+ elágazást. A programozási oldala lenne számomra a kemény dió!
Az lényegtelen lenne, hogy a következő indításkor melyikről indulna! Nincs jelentősége! Indikálni sem kellene azt, hogy éppen melyik szól!
Megköszönném, ha ebben a Vasárnapi hőségben foglalkozna valaki ezzel a kérdésemmel!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
nagyúr
válasz Undoroid #22611 üzenetére
Mielőtt leprogramozná valaki amit szeretnél, megnéztem a library-t és van benne olyan, hogy
radio.seekUp();
radio.seekDown();
Vagyis automata keresés. Ezzel eggyel egyszerűbb lenne megoldani, amit szeretnél, kivéve, ha ragaszkodsz ahhoz a négy csatornához.Közben pár sor, amit beilleszthetsz a kódba, ebben nincs benne a gombnyomogató rész, amit biztos egyedül is meg tudsz írni.
// kód elejére
RADIO_FREQ freqs []= {9500, 9700, 10190, 10700};
int freqNum = 4; // csatornák száma az előző sorban
int currentFreq = 0;
// hangolás
radio.setBandFrequency(FIX_BAND, freqs[currentFreq]);
// léptetés
currentFreq++;
if (currentFreq >=freqNum) currentFreq=0;[ Szerkesztve ]
-
Undoroid
őstag
Szia Aryes!
" megnéztem a library " Hol van ez? Az a megoldás is pont jó lesz!
" biztos egyedül is meg tudsz írni " Sajnos nem, de köszönöm a segítséget! Jelenleg a próbafeladatok alkalmazásaiból tanulok, ha megértem azt, hogy mit - miért?! A lelkesedésem sokkal nagyobb a mostani tudásomnál!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Undoroid
őstag
válasz bagarol #22614 üzenetére
Szia bagarol!
Na ez az! Pontosan ezt vártam! Ebből értek!
Holnap legyártom az adaptert a vevőpanelhez, mivel az azon lévő forrpontok nem a szokásos 2,54mm-en vannak, hanem csak 2! Majd jöhet a programozás része a dolognak.https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
its_grandpa
tag
#define BUTTON_PIN 4
void setup()
{
int freqNum = sizeof(freqs) / sizeof(freqs[0]); // csatornák száma kiszámolva
int currentFreq = 0;
// hangolás
// gomb figyelés beállítása
pinMode(BUTTON_PIN, INPUT_PULLUP);
.
.
.
.
}
void loop()
{
byte buttonState = digitalRead(BUTTON_PIN);
if (buttonState == LOW) { // gomb megnyomva
currentFreq++;
if (currentFreq = freqNum) currentFreq=0;
} // button state
.
.
.
.
.
} // loop
-
nagyúr
válasz its_grandpa #22616 üzenetére
Köszi
De két kiegészítés hozzá, mert így igazából nem csinál semmit:
#define BUTTON_PIN 4
void setup()
{
int freqNum = sizeof(freqs) / sizeof(freqs[0]); // csatornák száma kiszámolva
int currentFreq = 0;
// hangolás
// gomb figyelés beállítása
pinMode(BUTTON_PIN, INPUT_PULLUP);
.
.
.
.
}
void loop()
{
byte buttonState = digitalRead(BUTTON_PIN);
if (buttonState == LOW) { // gomb megnyomva
currentFreq++;
if (currentFreq = freqNum) currentFreq=0;
radio.setBandFrequency(FIX_BAND, freqs[currentFreq]); // léptetés a következő csatornára
delay (1000); // enélkül csak egy sorsolás lesz a gombnyomás ;)
} // button state
.
.
.
.
.
} // loopA delay értéke végülis nem lényeges, így a gombot nyomva tartva másodpercenként léptet egy csatornát, és a pergésmentesítést is kiváltja, amit amúgy ha mást is csinál a program, nem így szoktunk megoldani, de itt megteszi.
-
Postas99
senior tag
Ez van sajnos, tényleg jó lett volna. Nem baj majd a kollegámnak megcsinálom.
A kérésének megfelelően bele tettem még 5 kapcsolható időpontot a szellőztetésre, és PWM vezérelt ventillátor szabályzást is, nehogy kirepüljön a terráriumból a gyík.
Amúgy tényleg nem loptam öteletet, de ez tegnap jött velem szembe:[itt]
Zavar, hogy most olybá tűnik mintha lenyúltam volna az egészet. Mondjuk az enyém nem grafikus, bár tényleg terveztem, hogy majd átszabom az LVGL cuccra. De itt is csak egy Rotary kapcsoló van ahogy látom, nem bonyolították ők sem túl. -
nagyúr
válasz its_grandpa #22624 üzenetére
felesleges ">=" feltételt
Addig gondolod csak feleslegesnek, amíg egyszer végtelen ciklusba nem futsz egy == miatt.
Jó, persze itt valóban felesleges, de ha nem integerrel dolgozik az ember, könnyen előfordulhat, hogy nem teljesül a feltétel, ezért nálam már évtizedes beidegződés, hogy így használom. Fordítás szempontjából meg mindegy. -
cog777
senior tag
Megcsinaltam a programomat, kivalasztottam az Arduino esp32 board-ot, engedelyeztem a c++17-et, letoltottem az Arducam library-t, majd kaptam egy csomo forditasi hibat a konyvtaron pl inicializalatlan valtozo stb. Valahogy nem szereti az Arducam konyvtar a c++17-et, igy viszont irhatom at a progimat. Lehet bizonyos konyvtarakra letiltani warning-okat Arduino Ide-t hasznalva?
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Janos250
őstag
válasz cog777 #22628 üzenetére
Erre mit ír ki a programod?
Serial.println(__VERSION__);
Lehet, csak újabb verzióval kellene fordítani, azaz az Arduino keretrendszer újabb verzióját használni!
De a
__cplusplus
értékét is kiírathatod, az talán még informatívabb![ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Segítsetek ACS712 20A szenzorral és ESP8266-al.Összedrótoztam így:
Egyelőre a relét ignorálom, az nagyon egyszerű ha már valamennyire pontos a mérés.
Az ACS szenzor 5V-os, a wemos 3v3. Wemos előtt van egy step down modul.Próbáltam sok féle mintakódot, tele van vele a net, de egyik sem az igazi. Maradok a legegyszerűbbnél és ebből kiindulva talán rájövünk. A gond az, hogy a mérések nagyon rosszak.
#define CURRENT_SENSOR_PIN A0
// ACS712
const float VREF = 5; // Referencia fesz (Vcc)
const float ADC_RESOLUTION = 1024.0; // 10-bit ADC
// ACS712 kimenete Vcc/2 terhelés nélkül (?)
const float ACS_OFFSET = VREF / 2;
const float MV_PER_AMP = 100; // 20A ACS712, 100mV per A
void setup() {
Serial.begin(115200); // Start serial
pinMode(CURRENT_SENSOR_PIN, INPUT);
}
void loop() {
// kiolvas
int analogValue = analogRead(CURRENT_SENSOR_PIN);
// konvertál
float sensorVoltage = analogValue * (VREF / ADC_RESOLUTION);
// számol
float current = (sensorVoltage - ACS_OFFSET) * (1000 / MV_PER_AMP);
// Print
Serial.print("Analog Value: ");
Serial.print(analogValue);
Serial.print(" | Voltage: ");
Serial.print(sensorVoltage, 3);
Serial.print("V | Current: ");
Serial.print(current, 3);
Serial.println("A");
delay(1000);
}
Terhelés nélkül az alábbit olvasom ki:
Analog Value: 13 | Voltage: 0.063V | Current: -24.365A5W próbalámpával:
Analog Value: 548 | Voltage: 2.676V | Current: 1.758AMultiméterrel rámérve az A0 lábra 1.65V-ot mérek mikor világít a próbalámpa.
Szóval valami nemjó és nem tudom mi lehet az.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
ViZion
félisten
válasz daninet #22631 üzenetére
Elvileg a szenzor és az A0 közé nem kell ellenállás. Én a 3,3 VDC-t is kihagynám, 5 V a Wemosnak közvetlenül, hátha pontosabb. Az AC feszt is nézi ez a szenzor?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
JozsBiker
aktív tag
Próbálkoztam régebben hasonlóval áramkörrel, de a részletek sajnos már nem maradtak meg. Az ACS712 nemtom ilyen szempontból hogyan áll, én ZMCT103C -vel szerettem volna megoldani, de kiderült hogy már a kapcsolástechnikájából következően nem lehet tőle várni számottevő pontosságot. A kimenetén ugye le kellene képeznie a bemenő jelalakot, nos a ZMCT103C erre nem volt képes maradéktalanul. Azt javasolnám hogy ha még nem tetted próbáld megnézni szkóppal a ACS712 kimenetét.
Az is fontos, hogy ha az Arduino program nem trueRMS -es csak ohmikus terheléssel próbálkozz ( izzós lámpa, régi forrasztópáka ), különben elvisz az erdőbe.Néhány hasznos link:
230Voltos készülékek fogyasztás mérése
Measure Any AC Current up to 30A with ACS712 and Arduino
AC Power Theory - Arduino Maths[ Szerkesztve ]
-
cog777
senior tag
válasz Janos250 #22629 üzenetére
Kozben tortent elorelepes: ha ESP32 board-okbol valasztom ki az Arduino Nano ESP32-t akkor lefordul, de nincs debug. Ha Arduino Boardok kozul valasztom ki, akkor egy csomo error-t ir ki a warningok miatt az ArduCam library-ra. pl ez miatt: -Wno-error=unused-variable
Lehet modositani a platform.txt-t?Esetleg hasznalom az altalanos ESP32-t es akkor nem hasznalom a debug-ot ...
"Lehet, csak újabb verzióval kellene fordítani, azaz az Arduino keretrendszer újabb verzióját használni!"
Hm, hogyan tudom upgradelni?
Mas problema. Eredeti Arduino Nano ESP32-ot hasznalva nem mukodik a soros port. Nem ertem. Ha mindenfele szinben villog a mikrokontroller LED-je, akkor nincs soros port a Windows alatt, ha dupla reset gomb megnyomasaval csak zolden, akkor fel tudom tolteni a firmware-t, de nem mukodik a mikrokontroller.
NAGYON furcsa, mert egy klon Lilygo ESP32-vel nem volt ilyen keveres, egybol mukodott feltoltes utan a soros port, igaz - linux alatt probaltam. Most Windows alatt nem mukodik. Azt hiszem, telepithetek linuxot kiprobalni hogy ott mukodik-e.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
nagyúr
válasz cog777 #22634 üzenetére
Na most néztem már utána, mi ez a nano esp. Ez egy esp32 s3 chip, natív usb-vel, nincs rajta usb-ttl chip. Valami usb-otg beállítást kell módosítani, hogy működjön a serial port, de most nem jut eszembe mi az.
szerk: ez: [kép]
Esetleg válaszd ki a generic esp32-s3 lapot a nano helyett és próbáld úgy.
Amúgy a debug lehet, hogy csak a tx1-ről fog működni külső usb-ttl adapterrel, bár nem akarok hülyeséget mondani.[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
Szia!
Anno foglalkozgattam a témával.
Ez eleve nem olyan pontos, kell neki egy szoftveres korrekció is, akkor pontosabb lesz.
Az 5V vs. 3V3 még torzít is, ott eleve be kell állítani egy korrekciót a feszültségosztó miatt.
És az ESP ADC-je sem olyan jó, az arduinoké jobb.
A fogyasztás méréséhez a feszültséget is mérni kellene, ami egy plusz áramkör lenne.
Inkább vettem pár Sonoff S60TPF konnektort. Ez is ESP-s de nem nekem kellett bíbelődnöm vele.
A szórás az ilyen mérőknél meg akkora, hogy egyikkel sem akarok tizedwattokat mérni. Sőt, még 10W léptékben is pontatlanok egymáshoz képest. A terheléssel a különbség meg csak nő.Nálad a programban most az van, hogy megméred a szenzor osztott feszültségét, amiből kivonsz 2,5-öt, majd megszorzod tízzel.
0A terhelés esetén a modul kimenetén 2,5V-nak kellene lennie. A feszültségosztó miatt ez eltolódik, így nem számolhatsz 2,5-tel. Vagyis az ACS_Offset értéke hibás.
1,667V körül kellene lennie az A0 lábon terheletlenül, ha a modul kimenetén 2,5V van és tényleg 1k(felső a rajzon) és 2k(alsó a rajzon) az osztóellenállások értéke.
Ha a modul kimenetén 5V van, akkor az A0 lábon 3,33333V-nak kellene megjelennie. Vagyis a VREF inkább 3,333V, nem 5V.
És szerintem az áram számításánál egy osztás kellene a zárójeles műveletek közé, nem szorzás. Nem légből kapom, hanem egy példaprogramot nézek.
És úgy jobban is közelít az 5W/230V izzó áramfelvételéhez az érték. -
daninet
veterán
válasz JulianSinulf #22638 üzenetére
Köszi, holnap ránézek. Ez egy master-slave dugalj kapcsoló, csak annyit kell megmérnem, hogy 0.1A-nél több fogyasztás van-e rajta aztán kattintom a relét. Igazából ha nagyon szeretném már az analóg kiolvasott értékből ezt ki tudnám találni, megterhelem és beállítom. De saját lelki békém miatt jó lenne ha a matek is rendben lenne
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
cog777
senior tag
válasz cog777 #22640 üzenetére
Na mit szivtam... mar a vegere rajottem hogyan kell feltolteni egy programot, de zavart hogy ki-be kellett huzkodni a csatlakozot, reset gombot nyomogatni stb hogy feltoltsek barmit.
Egyszer csak bevillant, toltsem fel a BOOTLOADER-t! Es voala, el kezdett mukodni a debugger is, nem csak a feltoltes es futtatas.
Almomban sem gondoltam hogy bootloader nelkul jon
Most tokeletesen mukodik!HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Szokta it valaki használni a Preferences opciót ESP32 esetén?
Felettéb jól működik -
JohnnyX
őstag
Hali!
Jelenleg gmail-t használom értesítés küldésre időnként az arduinóval, ami szolgáltatás ha jól értesültem róla, szeptemberben megszűnik a harmadik féltől származó program használata. Outlook.com-tól is kaptam már levelet erről. Lesz erre majd megoldás?
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
cog777
senior tag
Valakinek mukodik a kep kiolvasasa az ArduCam Mini-bol? OV2640-os modul van meg.
Valamilyen adathalmaz jon ha elinditom a kiolvasast, de az nem JPEG kep.UHhh, bena vagyok. Valaki mondja meg hogyan kell a programkod formazast hasznalni?
A kivalasztom es beillesztem modszer nem mukodik.
Inicializalas:myCAM.set_format(JPEG); myCAM.InitCAM(); myCAM.OV2640_set_JPEG_size(OV2640_1600x1200); delay(1000); myCAM.clear_fifo_flag(); Serial.println(F("Camera initialized."));
Capture inditasa:
// Start capture myCAM.flush_fifo(); myCAM.clear_fifo_flag(); vTaskDelay(1000 / portTICK_PERIOD_MS); myCAM.start_capture(); vTaskDelay(1000 / portTICK_PERIOD_MS); while (!myCAM.get_bit(ARDUCHIP_TRIG, CAP_DONE_MASK)) { vTaskDelay(100 / portTICK_PERIOD_MS); }
uint32_t length = myCAM.read_fifo_length(); image_size = length; Serial.print(F("Captured image size: ")); Serial.println(String(length)); image_buffer = (unsigned char *)ps_malloc(length * sizeof(unsigned char)); myCAM.set_fifo_burst(); uint8_t temp = 0, temp_last = 0; int idx = 0; myCAM.set_bit(ARDUCHIP_GPIO, GPIO_PWDN_MASK); vTaskDelay(100 / portTICK_PERIOD_MS);
while ((temp != 0xD9) | (temp_last != 0xFF)) { temp_last = temp; temp = myCAM.read_fifo(); Serial.print(String(temp, HEX)); image_buffer[idx++] = temp; delayMicroseconds(10); }
myCAM.clear_fifo_flag();[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
cog777
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest