Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
:: A csomagadatbázisok szinkronizálása...
core naprakész
extra naprakész
community naprakész
alarm naprakész
aur naprakész
:: Teljes rendszerfrissítés indítása...
nincs teendő
Már majdnem egy hónapja. Ez a telepítésem több mint 2 éves és napi szinten rányomok a pacman -Syu/-Syyu ra és mindig frissített. A PC-s Arch-om frissít most is, a raspberry-s verzió szarakodik. És az utolsó frissítés előtt is volt egy kéthetes kihagyás amikor nem akart frissíteni. Olyan mintha az ARM repokkal nem foglalkoznának. Telepítés megy, mert pont tegnap raktam fel a yay-t. AUR-ból is telepítettem sonarr-t, radarr-t, ...
A -Syu állítja, hogy nincs teendő.
A repo-ra ránézve az utolsó frissítés valami május 25 talán. Csak már az is eszembe jutott, hogy esetleg a repo-k lettek átköltöztetve más url-re és át kellene írni a mirror file-t, vagy valami hasonló huncutság... -
cimp
senior tag
Sziasztok!
ARM (RPi 4) majd egy hónapja nem frissül. Előtte is volt ~2 hét amíg nem frissült, akkor felment egy jó nagy csomag, azóta megint nem frissül. Van ennek valami oka, vagy valamit be kell állítani? -
cimp
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi intel atom lapom, Arch-al használom fileservernek. Az utolsó pacman Syyu után nem indul. Emergency módban indul és panaszkodik, hogy nem találja az UUID=... a rrot fs-nek. Emergency módban a dev alatt valóban nem látszik egyik meghajtó sem. Ha bebootolok egy Arch install usb-vel, akkor simán fel tudom mountolni a root meghajtót (az usb /mnt -jébe, mint telepítésnél) megnézve az UUID-je ugyanaz. futtattam az "mkinitcpio -p linux" -ot, "grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg" -t (természetesen arch-chroot után), már újra toltam linux, linux-firmware, linux-headers-t... Már imádkoztam is (káromkodás is megvolt), mit hagytam ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest