- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Nem, de azt tegyük hozzá, hogy már a legelső Arch + KDe esetén is érdekelt, hogy a háttérben hogyan működik, és Openbox-tól kezdve igyekeztem a lehető legtöbb mindent konzolban megcsinálni, hiszen abból tanulunk a legtöbbet. Most ugye Bspwm-en vagyok, de olyan szinten le van minimalizálva minden, hogy még a külső eszközök automatikus csatlakoztatását is egyedi script végi, és nem egy csomag ami telepíthető. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a linux működését, használatát megértsem, és utána a nem túl egyedi, ritka hibákat le tudom reagálni. Most meg már oo tartok, hogy a mostani cégnél Asterisk voip szervert építettem (webrtc-s hívásokra). Ezt folyamatosan konfigurálom ahogy a főnököm kéri (ő írja hozzá a progit ami használja), aztán 2 napja csináltam egy új icinga monitorozó szervert, de csináltam már rendes fileszervert (Samba), nemrég szintén volt egy minimalista (1 proci, 2GB ram, és vígan pörög) mail szerver postfix, dovecat alapokon, de pl a cégnél működő operátori gépek egyedi rendszerben működnek. Raspberry Pi 4-esek és egy nagyon minimális linux kellett rá, amin a megadott cuccok futnak csak, és semmi máshoz nem férnek, úgyhogy oda pl egy Openboxos linuxot készítettem (úgyhogy se ikon, se tálca semmi ami zavarná a felhasználót). Annyira minimál, hogy még ezen a fos Pi 4-esen is normálisan fut
Szal megéri Arch-a,l kézi telepítéssel, konzolosan használva, megnézve a problémákat, megértve, mert utána elég nagyot lehet ám lépni előre, amit akár utána munkában is lehet hasznosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest