- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- Furcsán, de elstartolt a GeForce RTX 5050 Laptop GPU
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Nem hiszem, hogy Torvalds belerakná. Ő egy eléggé "érdekes" gondolkodású ember. Minap olvastam, hogy most épp a Rust-ot isteníti, így ezt most linux felé is erősen ki fogja vetíteni. Inkább úgy mondanám, hogy az kerül előtérbe, amit ő jónak tart, és nem az ami ténylegesen fontos, és jó. Persze van mikor a kettő fedi egymást, de sokszor nem. Linux is nem véletlenül kezdett elterebélyesedni, mint a windows. Bár már egyszer-kétszer végre beismerte, hogy túl nagy és felesleges már a kód, csak éppen semmit nem csinál ez miatt.
-
jimmy399
senior tag
A default kártya az UEFI-ben az integrált HD 7650D, 1 GB rammal. Amikor csak a HD 5550-est használtam legacy boot-al, akkor semmi gond nem volt az analóg csatis monitorokkal. Mióta átáltam így 2021-ben arra, hogy UEFI boot-al indítsam el a gépet, és a HD 5550-es csak másodlagos kártya lett (mivel nem képes UEFI GOP bootra), így kénytelen lettem az integráltat megtenni elsődleges kártyának, mert az 5550-es nem tud bootolni UEFI módban.
Az integrált 7650D VGA portájra rádugtam az egyik monitort, a másikat hagytam DVI-I porton, amin keresztül egy DVI-I - VGA átalakítóval használom a másik monitort.
Ha átdugom az 5550-es sima VGA csatlakozójára, akkor is hibát produkál, ergó nem a csatlakozókban van a hiba, hanem valahol a linux driverben.(5.11.11 kernel van most, korábban csak az 5.10.11-es kernel ment fagyás nélküll a gép fura csíkok nélkül) BÁR, már jobb a helyzet mert a korábbi kernelekkel csak szimplán rommá fagyott a gép ha engedélyeztem az 5550-esen a képernyőt, most már csak a korábban említett csíkozódás van meg, de ha sok paramétert (felbontás, frekvencia, oldalarány) állítom, egyszer csak lesz jó kép, de van amikor elsőre megy, random van hiba. dmesg, Xorg.log elemzés megvolt, semmi érdemleges nem derült ki a problémáról.Lehet későbbi kernel update-el kijavítják majd. Egyelőre ignorepkg listára tettem a rendszermagot. Kézzel telepítem, majd ha okés marad, ha nem akkor a cache-ból újratelepítem a korábbi kernelt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged