-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
jimmy399 #7883 üzenetére
Az amdgpu nem tudja az HD5xxx-eket meghajtani. A 7xxx-eket már meg tudja. De a 7xxx-et még meg tudja hajtani a radeon/ati driver is. Alapvetően, ha egy GPU támogatja mindkettőt, akkor az amdgpu-t érdemes vele használni, hiszen az újabb, többet fejlesztik, gyakrabban kap javításokat, optimalizációkat, stb..
#7884 csixy: nem muszáj két gép, egyen feltelepíted, mellette egy okostelefonon, táblagépen, akármin is tudod olvasgatni az Arch Wiki-t. Vagy először virtuális gépben gyakorlod ki a telepítést, és a host gépen nézed hozzá háttérben a böngészőben az Arch Wiki telepítési útmutatóját, és mikor már megy a telepítés, utána csinálod fizikai gépen.
Haladók meg úgy szokták, hogy bebootolják az Arch telepítőt, azon a háttérben nyitnak egy új text konzolt (Alt+F2), és abban szöveges lynx, elinks, elinks2 vagy hasonló böngészővel olvasgatják a Wiki-t, így is csak 1 gép kell hozzá, és váltogatnak az 1-es és 2-es konzolok között. Én mindjárt egy harmadikat is nyitok, amiben bizonyos parancsok kimeneteit őrizgetem, az 1-es konzolban meg a telepítést csinálom, 2-esben text böngésző megy. De csak akkor, ha valami olyan telepítési momentum fordul elő, amit még nem csináltam, számomra újdonság, és a telepítésnek egy olyan fázisában van rá szükség, amikor még nincs grafikus felületem. Ha ugyanis a telepítésnek már egy olyan fázisában van rá szükség, amikor van grafikus felület már, akkor simán a háttérben futó grafikus böngészőben is lehet nézni, míg a parancsokat terminálba vereted be.
Sokféleképp meg lehet oldani két gép nélkül. De én mégis amondó vagyok, hogy Archnak akkor állj neki, ha van 2 géped minimum, vagy 1 gép, de azon egy tartalék drive-on egy pót OS. Arra az esetre, ha elcsesznéd a telepítést, nem működne, akkor ne maradj használható gép nélkül. Már pedig eleinte el fogsz tolni dolgokat, de pont ez e lényege, hogy tanulási folyamat. Bár xfce-t pl. könnyű feltelepíteni, mert ott újraindítás és felhasználólétrehozás után csak felteszed pacmannal az xfce metacsomagot, és az behúz automatikusan minden szükséges függőséget, drivert, panelt, értesítőt, addonokat, gtk-s bizbaszokat, alap text editort, terminált, stb-stb.. Az Arch akkor nehezebb, ha minimalista WM van csak rajta, mert akkor neked kell mindenről kézzel gondoskodni, mindenféle driver, alkalmazás, kézi telepítése, hozzájuk egyenként kézzel .conf fájlok szerkesztgetése.
-
jimmy399
senior tag
válasz
jimmy399 #7883 üzenetére
Nos, kipróbáltam a másik driverrel. Ha nem frissítem a kernelt akor jó. Ha frissítem, akkor kifagy az egész gép.
SSH-n telefonon keresztül léptem be, és megnéztem mi történik.BUG: kernel NULL pointer dereference, address: 0000000000000000008
#PF: supervisor read access in kernel mode
xPF: error_code(0x0000) - not-present pageDe felteszem a screenshotot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Keresünk dokkolókat
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest