Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii

veterán

válasz Frawly #7106 üzenetére

Frawly

Érdekes amit írsz, mert mikor Windows-ról váltottam Linux-ra, akkor a megfelelő programok megtalálásakor a torrent esetén mivel uTorrentet használtam, akkor nekem is megszokásból a qBittorrent jöhetett szóba, mert nagyon hasonló még kinézetre is. Aztán mikor elkezdtem Openbox-ozni, akkor már jött az, hogy ha már minimalizűlom a linuxot, és gtk-s az openbox is, akkor minek tömjem még QT-s programokkal, de akkor még csak gondolatban volt ez. Majd mikor Bspwm-re váltottam, akkor már jött az, hogy mostmár tényleg, de nagyon :) Ekkor váltottam Transmission-re. Megpróbáltam a cli-s változatokat is, hogy ha már a szövegszerksztő, fájlkezelő is cli-s lett, de egyszerűen sehogyse jött be, úgyhogy lett a GUI-s Transmission. Ez még normálisan néz ki, és egész minimalista, és van belőle GTK-s változat is. Amúgy ez tök szimpi, hogy választható hogy GTK-s vagy QT-set használjon az ember.
    Haggyál már te is az erős procizással. A Core i3-nál már csak a szar Celeronok, meg Nxxxx-es procik a gyengébbek. Ennél már alig van lentebb olyan fos. Ha ez erős, akkor nem tom minek számít az i5, i7, i9, Ryzenek, Xeonok stb...Rég elmúlt azaz idő, hogy erős proci kell egy gigabites letöltéshez. Ehhez csak normális kábel, gigabites router, és egy gyors ssd. Ennyi. Nincs ebben már semmi luxus. Főleg úgy, hogy a Digi saját gigabites routere amit alapból adtak azt használom, semmit nem vettem pluszban. Diginek hála gyakorlatilag gombokért lehet gigabites letöltést produkálni.

vargalex

Én nem hasonlítottam össze, csupán az állításodat cáfoltam meg, miszerint nekem erős gépem van. Az RPi-t eleve nem nevezném desktop gépnek, sőt. Pedig a mostani céghez többek között azért vettek fel, hogy az infrastruktúrát átalakítsam, és mivel eléggé spúrok, így az operátoroknak RPi 4-es lett. Viszont bár nagyon nyomatják, hogy ez erős, mert még 4k-s videókat is lejátszik (khm), a valóság igencsak más. Ez is csak egy fos konstrukció: pl ha fektetve van, akkor jobban melegszik, mintha oldalt van állítva...(de nagyon durva különbséggel) Mindegy, a cégnek ez kell, ám legyen. Szal erre kellett kreaálnom egy minimális linuxot, ami netboot-os megoldásban, Asterisk voip-al kommunikálva, szal tudom milyen egy Pi. A lényeg továbbra is az, hogy az állításod miszerint erős gépem van és ezért gyors nálam a Transmission, az nem igaz. Egy borzalmas kommersz Core i3-nak semmi köze az erős gép fogalmához, kicsit sem.

Új hozzászólás Aktív témák