-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz
Shyciii #6620 üzenetére
Szerintem az fstabban át kell írni, hogy az efi partíció hova mountolódjon ( /boot), és a két rendszer miatt az efi partíción mappákba kell pakolászni a szükséges fájlokat, hogy a két rendszer ne keveredjen egymással, bár valószinüleg nem lesznek benne tök azonos nevű fájlok. Ekkor már az Arch mintájára meg tudod csinálni a debian systemd bootját is. Ki lesz tömve sajnos így az efi partíció. De a debián ezután is a grub szerint fogja kernelfrissítéskor a fájljait pakolászni és neked sk kell majd ezek után az efi mappába bevongálgatni a szükséges dolgokat sajnos. Egy rendszer systemd bootja tehát csodás és nagyszerű tud lenni, ha eleve úgy van telepítve, két rendszer viszont már zavarja egymást. Két rendszer esetén már a grub sokkal elegánsabban és egymástr nem zavarva tud működni.
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii #6620 üzenetére
Esetleg még azt lehet csinálni, hogy teljesen megkerülöd a Debian GRUB-ját, és közvetlenül veszed fel a Debian kernelt és initramfs-t az Arch systemd-boot menüjébe, ahogy először próbáltad (GRUB-ból kimásolva a kernelparamétereket). De ezzel az a probléma, hogy ha Debian alatt frissül a kernel, akkor nem fogja megtalálni az új verziót. Mert a Debian beteszi ugyan az új kernelt a GRUB-jába is, de mivel ezt te megkerülöd, ezért nem fog látszani, és a régi kernellel indul a rendszer.
Az, hogy mi mennyit foglal, az attól függ, hogy mit mivel telepítesz. Egyforma csomagoknál azért nem kéne nagy különbségnek lennie.
A Termite nekem is érdekes, mert Archon kívül szinte semmilyen disztrónak nincs benne a tárolójában. Nem is értem az okát. Void meg Gentoo alatt is külön tárolóból kell forgatni. Mivel nem akartam én sem ezen tökölni, így most Voidon Alacritty-t használok, ez se rossz, csak speciális vim-módokat nem tud kijelölésnél és görgetésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Elektromos autók - motorok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged