Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

válasz Shyciii #6620 üzenetére

Szerintem az fstabban át kell írni, hogy az efi partíció hova mountolódjon ( /boot), és a két rendszer miatt az efi partíción mappákba kell pakolászni a szükséges fájlokat, hogy a két rendszer ne keveredjen egymással, bár valószinüleg nem lesznek benne tök azonos nevű fájlok. Ekkor már az Arch mintájára meg tudod csinálni a debian systemd bootját is. Ki lesz tömve sajnos így az efi partíció. De a debián ezután is a grub szerint fogja kernelfrissítéskor a fájljait pakolászni és neked sk kell majd ezek után az efi mappába bevongálgatni a szükséges dolgokat sajnos. Egy rendszer systemd bootja tehát csodás és nagyszerű tud lenni, ha eleve úgy van telepítve, két rendszer viszont már zavarja egymást. Két rendszer esetén már a grub sokkal elegánsabban és egymástr nem zavarva tud működni.

• Frawly

veterán

válasz Shyciii #6620 üzenetére

Esetleg még azt lehet csinálni, hogy teljesen megkerülöd a Debian GRUB-ját, és közvetlenül veszed fel a Debian kernelt és initramfs-t az Arch systemd-boot menüjébe, ahogy először próbáltad (GRUB-ból kimásolva a kernelparamétereket). De ezzel az a probléma, hogy ha Debian alatt frissül a kernel, akkor nem fogja megtalálni az új verziót. Mert a Debian beteszi ugyan az új kernelt a GRUB-jába is, de mivel ezt te megkerülöd, ezért nem fog látszani, és a régi kernellel indul a rendszer.

Az, hogy mi mennyit foglal, az attól függ, hogy mit mivel telepítesz. Egyforma csomagoknál azért nem kéne nagy különbségnek lennie.

A Termite nekem is érdekes, mert Archon kívül szinte semmilyen disztrónak nincs benne a tárolójában. Nem is értem az okát. Void meg Gentoo alatt is külön tárolóból kell forgatni. Mivel nem akartam én sem ezen tökölni, így most Voidon Alacritty-t használok, ez se rossz, csak speciális vim-módokat nem tud kijelölésnél és görgetésnél.

Új hozzászólás Aktív témák