- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- HP notebook topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazad van, tényleg nem kell az AMDGPU PRO driver a Dirt4-hez, betölt a nyílt vulkan driverrel is, csak sokkal lassabban, utána már a játék sebességgel nincs gond. Nyílt vulkan driverrel legalább 3-5 perc amíg betölt a játék, míg amdgpu-pro és hozzá tartozó vulkan csomaggal szinte azonnal indul. Az amdgpu-pro-t és a hozzá tartozó vulkan drivert leszedtem, és felraktam az amdvlk opensource vulkan drivert, és valóban ezzel is megy a Dirt4. Sőt Debian buster alatt is tettem egy próbát a Dirt4-el, ott csak a mesa féle radeon vulkan driver érhető el, az amdvlk nem, a mesa vulkan-t felraktam és azzal is betöltődött a játék, persze itt is lassan töltött be, de utána játszható volt.
Az amdgpu-pro-nak van egy hátránya hogy a telepítése aur-ból nem valami gyors, ugyan nem forrásból teszi fel, hanem ubuntu 18.04-re való deb csomagokat szed le lassan valahonnan és ezt alakítja át arch kompatibilissé. Gondolom a frissítése se lehet túl gyors az amdgpu-pro aur csomagoknak.
Ki kellene deríteni miért tölt be lassabban a nyílt vulkan driverrel a dirt4, a googleban egyelőre nem találtam megoldást. -
Nem nagy ördöngősség az amdgpu pro, a wiki szerint ez egy userspace driver ami a nyílt amdgpu kerneldriver felett fut, a lényeg hogy ne fusson az X amikor telepítjük, mert akkor problémás a telepítés utáni első reboot mert szétesik a kép.
Egyébként linuxon Vulkan alatt jobb teljesítményt nyújt a Dirt4, high részletességgel tudom futtatni, míg windowson csak mediumon mert high-en már picit szaggat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Ingatlanos topic!
- Filmvilág
- Parfüm topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest