Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Shyciii #6060 üzenetére

Morbid, amit írtok, Archon nekem meg nem eszi meg, ext4-ről másolok ugyanarra az ext4 partícióra, egy régi SATA SSD, és a proci sem erős, egy i5-2520M, ami kb. egy asztali közepes C2Q szintjén lehet mindössze, szóval kb. 10 éves szint, másolás közben 5-25% között ingadozik az össz procihasználat (ez már ki van vetítve 4 szálra, a 100% lenne az, amikor az összes szál maximumra lenne terhelve). Az idő java részében közötte van a két szélső értéknek, és 11% körül van. Az is igaz, hogy nálam az SSD sem gyors (MX300), tartós írásnál mindössze 300 MB-ra maxolódik ki, még az sincs meg mindenhol, néha beesik 200 közelébe, pedig SATA3 módban fut, nem ütközik bele SATA2 limitbe.

Kipróbáltam NTFS-ről is ext4-re, igaz az SATA2-re korlátozott SSD-ről ment (mSATA Samsung 860 EVO), de ramdrive-ra másoltam, ami kb. 6000 MB/sec-et tud. Itt sem volt több 33-37%-nál a procihasználat, igaz ezt konzisztensen tartotta, nem nagyon ingadozott. Pedig a legfrissebb rendszerem van Archon, friss ntfs-3g-vel, kernellel, meg mindennel, annyira friss, hogy a Testing tárolóból van a legtöbb minden. Talán ami nálam eltér, hogy terminálos alkalmazásokat használok, meg ultraminimalista waylandes felületet, míg nálatok a grafikus felületnek egy ilyen lemeztartalmat kijelző frissítési bugja dobhatja meg a procihasználatot.

Meg kéne nézzétek, hogy konkrétan melyik folyamat eszi annyira a procit.

Új hozzászólás Aktív témák