Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

válasz Frawly #5972 üzenetére

Igazából a kíváncsiság vezérelt hogyha felrakom az ubuntu alá forgatott chromium-dev verziót akkor működni fog e a hardveres videó gyorsítás, mert kubuntun a chromium-dev -el simán megy, és ahogy sejtettem arch-on is simán megy a videógyorsítás chromium-dev verzióval. Nomeg az ubuntus chromium-dev felrakásával fordítási időt is akartam spórolni, mert van ugyan az aur-ban chromium-dev de csak forrásból lehet feltenni, chromium fordításra meg horror időket írnak a neten ilyen alap procikkal ami egy átlagembernek van.
    Egyébként meg az X4 860K, de gondolom a legtöbb mai alap proci is csak kihajtja rendesen vga nélkül is az 1080P-t, a 860K kihajtja, szóval nekem felesleges lett volna dev-chromium felrakásával bíbelődnöm de hajtott a kíváncsiság. A linuxos firefoxban sincs hw videó gyorsítás, elvileg mostanában rakják majd bele. Ha neked is elmegy az 1080p youtube cpu-ból akkor felesleges dev chromiummal bíbelődnöd szerintem. De ha kíváncsi vagy hogy nálad is működik e a hw videó gyorsítás akkor hajrá! :DDD

Arch-on ezzel a patchelt aur-os chromium-vaapi-bin -el van a gond, hogy a patchet nem megfelelően alkalmazzák nem aktualizálják az aktuális mesa-nak megfelelően, és az arch fórum topikban amit linkeltem ezt szóvá is tették. Az kellene itt is mint ubuntun, kellene egy build szerver amin mindig lefordulnak a legújabb chromium-dev buildek, ezt az arch közösség szerintem meg tudná finanszírozni.

Új hozzászólás Aktív témák