Hirdetés
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- AMD FX
- Asztrofotózás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
Laszlo733
üzenetére
Kipróbáltam a calamarch-ot, bár fel tudom telepíteni az arch-ot a hivatalos módon, nem vagyok annyira láma
, kíváncsi voltam mennyire használható ez a telepítő. Nos azt kell mondjam használható, szinte kulcsra kész rendszert ad. Azt leszámítva hogy nálam a telepítő nem tudta létrehozni a partíciókat, mbr kiosztás volt a céllemezen, én meg uefi módban telepítettem, talán ez lehetett a gond, ebbe még a win10 telepítőnek is beletörhet a bicskája. cfdisk -z /dev/céleszköz módon megoldottam a partícionálást gpt-re, ezután a grafikus telepítő partícionáló részében már csak fájl rendszereket és csatolási pontokat választottam ki a cfdiskben létrehozott partíciókhoz, majd szépen felkúszott a rendszer. Alaprendszert, amd drivereket és xfce4-et telepítettem. Probléma mentesen indult az új rendszer, csak az amdgpu drivert finomhangoltam az arch Wiki alapján hogy ne legyen tearing.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Netflix
- eBay
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kuponkunyeráló
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kételkedsz még a Marathonban? Nézz meg egy teljes kört!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Corsair vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2400MHz C14
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4527, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - R5P 3500U I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP Zbook Fury 17 G8 - üzletből, garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, kíváncsi voltam mennyire használható ez a telepítő. Nos azt kell mondjam használható, szinte kulcsra kész rendszert ad. Azt leszámítva hogy nálam a telepítő nem tudta létrehozni a partíciókat, mbr kiosztás volt a céllemezen, én meg uefi módban telepítettem, talán ez lehetett a gond, ebbe még a win10 telepítőnek is beletörhet a bicskája. cfdisk -z /dev/céleszköz módon megoldottam a partícionálást gpt-re, ezután a grafikus telepítő partícionáló részében már csak fájl rendszereket és csatolási pontokat választottam ki a cfdiskben létrehozott partíciókhoz, majd szépen felkúszott a rendszer. Alaprendszert, amd drivereket és xfce4-et telepítettem. Probléma mentesen indult az új rendszer, csak az amdgpu drivert finomhangoltam az arch Wiki alapján hogy ne legyen tearing.
BoB