Hirdetés
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- ASRock B860 Pro RS ddr5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii
üzenetére
Az elég szép. Nem tudom, nálam alap Arch van, Arch Wiki alapján feltéve, nem használok semmilyen scriptet, dwm is minimalistább, kisebb WM, nem kell neki sxhkd, stb., és mégis többot foglal a rendszer. Az is igaz, hogy a rendszerben még benne van pár szemét, dbus, at-spi, pipewire, amit nem én telepítettem bele, hanem valami csomag behúzta függőségnek, és az Arch elindítja, ha kell, ha nem.
Lehet nálad még valami régebbi Arch telepítés van, amibe ezek a szutykok még nincsenek benne default, és/vagy a terminálod is soványabb. Egyébként a bspwm-re átállást én is fontolgatom, mert összességében a dwm nem jön be. Használható, elvagyok vele, de vannak korlátai, mindenhez patchelni kell, nem támogatja rendesen a panelprogramokat, mint polybar, nem lehet manipulálni X-es toolokkal (xdotool, wmctrl, néhány scriptemben használnék ilyeneket), mivel nem ewmh kompatibilis. A bspwm úgy sokkal rugalmasabb nála, hogy lényegében semmivel nem bloatabb, így kacsingatok felé.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
BoB