-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
2 hónapos alapos tesztelés után dobtam az Alacritty-t. Több bosszantó bugja volt:
1) elcseszte terminálos programokban a truecolor színkezelést, pl. vim, amiben hiába van beállítva a :set termguicolors. Ha ezt megkerültem TERM="xterm-truecolor" megadásával, akkor vim-ben jó lett, de a többi alkalmazásban cseszte szét a színkezelést, pl. mc, Vifm. A COLORTERM="truecolor" is be van állítva természetesen, mégse jó, hiába tudja az Alacritty hivatalosan a truecolort
2) nem tud dinamikus ablakcímzést, így nem látszik az ablaklistában, hogy milyen program fut benne
3) nem tud Vi visual módot. Ez a feauture a dev verzióban már benne van, de a stabilba nem fog egyhamar megérkezni.Így visszatértem Termite-ra. Ez sem hibátlan, mert csak nagyon darabos fokozatokban állítja a betűméretet, pl. a 13-16 pixel ugyanakkora betűknek néz ki, és csak 17-től emeli, de akkor meg nagyobbat ugrik vele. Meg vim help-ben vannak ilyen billentyűhivatkozások, amiknél ilyen furcsa ⇔ karaktert jelenít meg, ami összecsúszik a billentyű kacsacsőrök között írt nevével.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- WD My Cloud NAS
- E-book olvasók
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 50 év után kilőtt négy űrhajós a Holdra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- 3D nyomtatással csökkentené a kijelző gyűrődését az Apple iPhone Foldnál
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Akció! Acer Nitro 5 AN515-55! I7 10750H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- GAMER PC! Ryzen 5700X / 32GB DDR4 / RX 6800 XT / 512GB NVMe / 650w Gold! BeszámítOK
- 27% - Lenovo N27q IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 4ms
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB