-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem működik nálam a hardveres gyorsítás a chromium-vaapi-bin aur csomagos chromiummal, Radeon 6670-nel. Valami gond van a csomaggal mert az Arch fórumban vitatkoznak róla:
Link
Régen még működött a hardveres videógyorsítás nálam ezzel a csomaggal, mostmár nemAkármit csinálok.
Vaapi működik rendesen:
[attilav@Attilav-PC ~]$ vainfo
vainfo: VA-API version: 1.5 (libva 2.5.0)
vainfo: Driver version: Mesa Gallium driver 19.1.7 for AMD TURKS (DRM 2.50.0 / 5.3.1-arch1-1-ARCH, LLVM 8.0.1)
vainfo: Supported profile and entrypoints
VAProfileMPEG2Simple : VAEntrypointVLD
VAProfileMPEG2Main : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Simple : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Main : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLD
VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointVLD
VAProfileH264Main : VAEntrypointVLD
VAProfileH264High : VAEntrypointVLD
VAProfileNone : VAEntrypointVideoProcAmit az Arch fórumban írnak aszerint a gallium platformot is érinti a probléma. Szomorú vagyok
Kubuntu alatt bezzeg működik a vga gyorsítás, ha felrakom a chromium dev branch ppa-ról a dev chromiumot. Kicsit csalódtam az Arch-ban. Az arch fórumos threadben liewkj javasolt egy patchet amivel a hiba javítható lenne, de vagy nem akarja alkalmazni a fejlesztő vagy nem reagál.
Próbáltam aur-ból chromium-dev verziót forgatni, abban a reményben ha Kubuntu alatt megy vele a gyorsítás akkor Arch-on is működni fog, el is kezdtem, de a rákerestem a google-ba a fordítási időre és ilyen 7-13 órákat írnak, úgyhogy meg is szakítottam a fordítást. Kubuntu-ra van bináris chromium-dev csomag, Arch-ra nincs
Nincs valami izmos procim ilyen nagy fordításhoz, csak egy X4 860k-m
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Beszámítás!
- elado Deepcool AK620 DIGITAL PRO minden tartozékéval
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest