Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Socket AM4
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_
üzenetére
Arch linuxxal-> linux-szal
Nem sűrűn vannak olyan durva frissítések, amelyeknél nagyon oda kell figyelni. Ilyen esetekben egyébként előre beharangozzák, s útmutatót is adnak. Egyéb frissítéseknél el kell olvasni a pacman futása során a terminálba kiírt üzeneteket.
Egyébként épp most jön egy MariaDB frissítés, egy bekezdés a hírből:
Due to major changes in MariaDB 10.0, it is recommended (although not necessary)
to dump the tables before upgrading and reloading the dump file afterwards.
After upgrading to the new version don't forget to restart `mysqld.service` and
run `mysql_upgrade` to check the databases for possible errors.A nagyobb beavatkozások előtt - no meg rendszeresen is - érdemes system backup-ot készíteni, én ezt rsync-kel oldom meg liveCD-ről.
Ha van egy kis odafigyelés, és tudod használni a keresőt, sok problémád nem lehet. Meg kell nézni a híreket (fel lehet iratkozni is), bele kell nézni a fórumba (hú de rég jártam ott
), és el kell olvasni, amit üzen a rendszer számodra. Ennyi. Nem vagyok egy hard core linux-os, mégis vígan elvagyok évek óta. Sőt, továbbmegyek, amit én meg tudok csinálni, azt másnak is meg kell tudnia... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bioshock 2 Special Edition
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új Dell G15 Gamer FHD IPS 165Hz i7-13650HX 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4050 6GB 140W Win11 Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" - M2, 16GB/256GB - 6 ciklus - 100% akku(MC7X4MG/A) Éjfekete -HUN
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), és el kell olvasni, amit üzen a rendszer számodra. Ennyi. Nem vagyok egy hard core linux-os, mégis vígan elvagyok évek óta. Sőt, továbbmegyek, amit én meg tudok csinálni, azt másnak is meg kell tudnia...
BoB