Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_
üzenetére
Arch linuxxal-> linux-szal
Nem sűrűn vannak olyan durva frissítések, amelyeknél nagyon oda kell figyelni. Ilyen esetekben egyébként előre beharangozzák, s útmutatót is adnak. Egyéb frissítéseknél el kell olvasni a pacman futása során a terminálba kiírt üzeneteket.
Egyébként épp most jön egy MariaDB frissítés, egy bekezdés a hírből:
Due to major changes in MariaDB 10.0, it is recommended (although not necessary)
to dump the tables before upgrading and reloading the dump file afterwards.
After upgrading to the new version don't forget to restart `mysqld.service` and
run `mysql_upgrade` to check the databases for possible errors.A nagyobb beavatkozások előtt - no meg rendszeresen is - érdemes system backup-ot készíteni, én ezt rsync-kel oldom meg liveCD-ről.
Ha van egy kis odafigyelés, és tudod használni a keresőt, sok problémád nem lehet. Meg kell nézni a híreket (fel lehet iratkozni is), bele kell nézni a fórumba (hú de rég jártam ott
), és el kell olvasni, amit üzen a rendszer számodra. Ennyi. Nem vagyok egy hard core linux-os, mégis vígan elvagyok évek óta. Sőt, továbbmegyek, amit én meg tudok csinálni, azt másnak is meg kell tudnia... 
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), és el kell olvasni, amit üzen a rendszer számodra. Ennyi. Nem vagyok egy hard core linux-os, mégis vígan elvagyok évek óta. Sőt, továbbmegyek, amit én meg tudok csinálni, azt másnak is meg kell tudnia...
BoB