- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz
f4lcon #16896 üzenetére
Bocs, én elrontottam, a babafészekre gondoltam hogy nem kell, a babaöböl az más. Bár szerintem a babaöböl meg az, amit a franciaágy mellé tudsz csatolni, és kb veletek alszik a gyerek, csak nem köztetek, nem? Amit te linkeltél, az meg a bölcső, nem?
Nekünk is ilyen kialakítású etetőszékünk volt, csak olcsóbb, tökéletesen működött, de annak is a huzata a csattok átbújtatójánál elkezdett töredezni. Vettünk nagyszülőkhöz használtan egy 15 évest apró pénzért, röhögtem, hogy ugyanaz a konstrukció, mint a mostaniak, csak a műanyag még a régi barna/piros szoci kombó
, azon is cseréltek huzatot. Nem véletlenül lehet ezeket kapni például a Brendonban is.
Ami még jó dolog, az az Ikea Antilop, amin nincs lábtartó, ezért mindennapi használatra nem a legjobb, de nagyszülőkhöz tökéletes, illetve mi utazáshoz mindig azt vittük. Szétszedve nulla helyet foglal, mert bele is lehet pakolni.
Utána meg az Urban, azt érdemes időben elkezdeni keresni az aprón, mert 1-2 óráig vannak fenn a jó ajánlatok (5 és 8 ezre forintért vettünk kettőt).
A Langur még jó lehet kis kortól nagy korig, csak nem sok minden állítható rajta. -
válasz
f4lcon #16896 üzenetére
és még valami, ha van rá keret: Phillips Avent bébiétel készítő
persze kell hozzá az akarat is, hogy ne üvegből etessed, meg a kezdeti beruházás is, de nagyon megkönnyíti az életet
beledobálod az összetevőket, felöntöd vízzel és szól, ha kész a püré
nagyon elleneztem, mert drága. de nagyon sokat használtuk, naponta néha többször is szóval nagyon megérte a befektetett pénz -
flegga92
senior tag
válasz
Volvo360 #16888 üzenetére
- babamonitor, akár kamerás, akár csak hang (feleslegesnek gondolom)
Szerintem hasznos, nekünk a légzésfigyelővel együtt volt csak hangot tudó. Kamerát meg 6k-ért lőttem egy Xiaomit. Ezt a mai napig használjuk.
- légzésfigyelő (végtelenül feleslegesnek gondolom)
KELL!!! Többször riasztott mint kellett volna. De 2x biztos segített. Egyszer mire odaértem már vett egy nagy levegőt, a második alkalommal mikor kivettem akkor kezdett el lélegezni. Megérte, hogy jó párszor felkeltett fölöslegesen.
- baba-pihenőszék (ami magától ringatja is a babát) (bizonytalan vagyok, akár hasznos is lehet)
Volt magától ringatós is, nem szerette. (használtan vettük, ugyan annyiért adtuk el így ingyen volt). Viszont egy használt önmagát ringatós pihenőszéket imádta, csak abban tudta a nagy dolgát végezni.
- babynest (nem tudom mi a neve magyarul, ilyesmi)
Nálunk szerette, illetve sokszor köztünk aludt el ebben, könnyebb volt betenni ezzel együtt a kiságyba
- kutacsvédő (feleslegesnek gondolom)
felesleges
- cumisüveg sterilizáló (akár hasznos is lehet)
Volt, használtuk is. Szintén használtan pár ezerért lőve, Avent mikrós. Ilyen gépi cuccot biztos nem vennék, illetve a tűzhelyen sem forralgattam volna mikor 28 fok volt a lakásban. -
Volvo360
csendes újonc
Nem válaszolok egyesével a hozzászólásokra, hanem itt egyben köszönöm az extra gyors válaszokat mindenkinek
-
válasz
- babamonitor: nem árt nektek sem a mozgás, ha sír felkelsz és átmész
persze a kényelem jó dolog, ha van rá keret, akkor vehető
- légzésfigyelő: csak a jót szabad megvenni, de azt szerintem kötelező (Babysense vagy Angelcare, és NEM csiptetős)
- baba-pihenőszék: nálunk a gyerek úgy fél éves korától kb fél évig (tehát amikortól ülni tudott odáig, ameddig el nem kezdett járni) szerette, de csak a legolcsóbb pár ezer forintos fémvázas cucc volt jó, pedig többet is vettünk. el kell dönteni, hogy arra a fél évre meg akarod-e venni vagy nem
- babynest: ehelyett inkább szoptatós párna, az asszonynak kelleni fog ha nincs hol tartani a gyereket és az ágyba meg Sinsay-es rácsvédő (az egyik legolcsóbb, és nagyon jó, kettő körbe ér egy standard kiságyat)
- kutacsvédő: azt se tudtam, hogy létezik
- cumisüveg sterilizáló: vegyél használtan, soha nem romlik el és azt a 2-3 ezret megéri a nyugalmad az első gyereknél. a másodiknál már elég lesz a mosogatószeres víz is.
amit nem írtál:
- rendes előke (nálunk nagyon bevált a manó menüs szilikon, még 3,5 évesen is használja a gyerek)
- egy egyszerű etetőszék, amit könnyű takarítani. mi vettünk Chico Polly Progres5-t, ami millió féle módon variálható, amiből persze csak az egyetlen funkciót használtuk. és elrepedt a huzata ott, ahol meg volt törve... egy fillért nem adnék érte, nemhogy 50 ezret. olyat vegyél ami stabilan áll és közel tudod húzni az étkező asztalhoz. 2 éves korától jöhet az Ikea Urban, az kiszolgálja addig, amig rendes székre tud ülni
- babaöböl: ha van hely, akkor megspórolod a kamerát, meg a sétát is, az első egy évben szerintem hasznos volt a feleségemnek. mi ezt vettük, de sok jó létezik -
Dorian
félisten
válasz
kovacsroli #16893 üzenetére
Pihenőszék: nekünk nagyon szerették, 2 is volt. A nagyobb még néha 3 éves korában is beleült néha, még a kutya is beleszuszakolta magát, h mutassa, h ő is baba
-
kovacsroli
senior tag
válasz
légzésfigyelő
Abban az esetben tényleg felesleges, ha nem tudod mit kell csinálni ha esetleg bejelez.Mi az első gyerek születése előtt elmentünk egy baba elsősegély oktatásra, a helyi kórházban ingyenesen szerveznek ilyeneket, illetve ha jól tudom a mentősök is. Részletesen elmagyarázták és bemutatták hogy a különböző helyzetekben mit tehet a szülő a mentők kiérkezéséig. A foglalkozás hangsúlyos része volt az éjszakai légzéskimaradás, itt külön felghívták a figyelmet a légzésfigyelő fontosságára.
Lényeg a lényeg, a felismerés jó, sok felesleges dolgot az ember nyakába tudnak sózni ha nem figyel, nem gondolkodik, de ez szerintem pont nem az, amin spórolni kellene.
A többi, túlnyomórészt kényelmi eszköznél nem általánosítanék, hogy jó vagy nem jó.
Nekünk babamonitor pl. felesleges mert közel vannak a szobáik.
Babafészek volt mindkettőnek de igazából nem hiányzott volna ha nincs.
Pihenőszéke egyiknek sem volt, ha valahol voltunk és kipróbálták mindegyik kepesztett ki belőle.
Sterilizáló az elsőnél volt, aztán ahogy Dorian írta....idővel rájössz, hogy leöblíted oszt jóvan.
Kutacsavédőnk nem volt egyiknél sem. -
6030D
őstag
válasz
Kamera tényleg akkor kell, ha nagy a lakás/ház, a szomszéd szobába felesleges, hallod ha felkel.
Többen (például Öcsémék is) normál wifis kamerát használnak, pl Xiaomi, tökéletes.
Légzésfigyelő: többször fog falsot riasztani, mint igazit, de azért nem rossz, ha van. Ha koraszülött lesz, akkor "kötelező". (Nekünk 35. hétre született, jó sokáig használtuk, már nem emlékszem, vagy 6 vagy 12 hónapig.)
Pihenőszék: először a lányunk se szerette, aztán megtetszett neki, ez zenélt meg rezgett is (pedig valami két pálcás minimixes volt). Hozzátáplálásnál is jól jön, ebben kezdenek el enni félig ülő pozícióban.
Babaöböl (nest), kutacsvédő....
Sterilizáló kell, az a tuti, van olcsó mikrós, zacskós, nem tétel. Mi még a babamama expón lőttünk egy Tommie Tippie szettet mikrós dobozzal, cumisüvegekkel olcsón, amúgy a zacsis lett volna. Gépet külön felesleges.A gépeket, bútorokat nyugodtan meg lehet venni használtan, nagy részük olyan, mint az új. Igen, el lehet költeni a világ pénzét, de azért átgondoltan ésszerű keretek között is lehet maradni.
Meséltek olyat, hogy 700e Ft volt a szülés, 300e a babakocsi, a gyerekszoba is egy vagyon, de a 3x25e Ft-os oltást nem adatják be, mert drága és nincs rá pénz... -
Ghoosty
őstag
válasz
- babamonitor, akár kamerás, akár csak hang (feleslegesnek gondolom) - Ez attól függ hol laktok és milyen életmódot folytattok. Ha kicsi a lakás és alapvetően otthonülő típusok vagytok, felesleges. Ha már van kisebb kert, akkor nagyon hasznos. Sokkal nyugodtabban ott lehet hagyni aludni a gyereket, mert ha gond van, hallod és oda tudsz menni és addig bizonyos körzetben bármit csinálhatsz, nem kell folyton fülelned, hogy alszik-e a gyerek. A háztartási zajok szempontjából is átgondolandó. Ha becsukod a gyereknél az ajtót, akkor lehetsz hangosabb, viszont kisebb eséllyel hallod, ha baja van.
- légzésfigyelő (végtelenül feleslegesnek gondolom) - ez mindig vita tárgya, nagyon kicsi eséllyel bekövetkezhet, hogy leáll a légzése a gyereknek. Ha van akkor észreveszed és lehet, hogy meg tudod menteni. De sok esetben ehhez szükséges, hogy képes legyél megfelelően reagálni és elvégezni egy újraélesztést. Mivel nagyon kicsi az esély, hogy bekövetkezik, simán mondhatod, hogy felesleges. De ha meg pont te vagy a kicsi, akkor megmenti az életét. Nem szeretnék állást foglalni az ügyben.
- baba-pihenőszék (ami magától ringatja is a babát) (bizonytalan vagyok, akár hasznos is lehet) - nem volt ilyenünk, mert olyan mértékig feleslegesnek találtam, hogy meg se fordult a fejemben, hogy vegyünk ilyet.
- babynest (nem tudom mi a neve magyarul, ilyesmi) - nem tudom, beletartozik-e ebbe a körbe a játszószőnyeg. Leteríted, fekszik rajta, felette lógnak dolgok, amiket elérhet, megrúghat, ütögethet. Ezt szerette nagyon mindegyik gyerekem, motiválta őket a mozgásra. Ha csak simán ne guruljon el dolgot szolgál, akkor szerintem felesleges, nem volt ilyesmink és fel sem merült, hogy kéne valami hasonló.
- kutacsvédő (feleslegesnek gondolom) - szerintem is az, kivéve, ha nem megoldható otthon, hogy legalább részlegesen bababarát legyen, tehát állnak ki a térből dolgok, amiknek nekieshet a gyerek és viszonylag kis pontot üti meg magát. De ezzel is bőven ráérsz, amíg el nem kezd mászni a kicsi.
- cumisüveg sterilizáló (akár hasznos is lehet) - szerintem várj vele, míg kiderül, hogy mennyit használtok cumisüveget. Mi nagyon minimálisat használtunk, azokat kézzel babavegyszeres fertőtlenítővel elmostuk. De ha tápszeres a baba, vagy nem közvetlenül cickóból kapja az anyatejet, hasznos lehet a kényelem miatt. -
Gombinyó
őstag
válasz
légzésfigyelő (végtelenül feleslegesnek gondolom) - nem egy életet mentett már meg. Ne legyen rá szükség, de ha más nem legalább ti nyugodtabban alszotok mellette.
baba-pihenőszék (ami magától ringatja is a babát) (bizonytalan vagyok, akár hasznos is lehet) - nálunk két percnél tovább nem maradt meg benne a gyerek, próbáltunk több fajtát is.
-
Dorian
félisten
válasz
Ha nagy a ház és nem hallod ha sír, akkor szükséges, még pár éves korban is.
Lehet rizikózni, h nem használ az ember, de én nem tenném.
- baba-pihenőszék (ami magától ringatja is a babát) (bizonytalan vagyok, akár hasznos is lehet)
Nagyon jó ha van. Nem kell, h magától ringassa, pl ha vékony fémvázas akkor a baba mozgására tud rugózni, az elég.
A babáknak tetszik. Jobban, biztonságban érzik magukat ha valami körülöleli őket fekvés-alvás közben
nem kell
Első gyereknél kell, másodiknál csap alatt megmosod, harmadiknál a kutya szájából kivéve is jó lesz -
Volvo360
csendes újonc
Sziasztok!
Első babánk érkezését várjuk, és úgy látom, a világ összes pénzét el lehetne költeni még a születés előtt. Sokmindenben szkeptikus vagyok, így örömmel venném gyakorló szülők tapasztalatait, hogy mit valóban érdemes, és mit felesleges beszerezni. Jelenleg az alábbi dolgok fontossága foglalkoztat (mellékelve az alapvéleményem), de nyugodtan egészítsétek ki a listát, pro és kontra is.
Köszönöm -
flegga92
senior tag
válasz
Dr. Mózes #16885 üzenetére
Ha nincs szerencsétek akkor úgyis össze vissza fogjátok vásárolni. Az asszony az összes létező cumisüveget végig próbálta, volt olyan, hogy méret váltásnál bevásárolt a következő méretből, majd nem volt jó
Mi Aventtel kezdtünk, mert olyan volt a mellszívó, sterilizáló, cumisüveg melegítő (ezeket használtan vettük). Aztán jöttek a tápszer váltások akkor még nem tudtuk, hogy tejfehérje allergia miatt. Némelyik sűrűbb, valamelyik hígabb, amiből jön a sűrűbb tápszer annak nagy a feje, illetve fordítva. Végül a MAM Anti Colic vált be. Előnye, hogy az alja levehető így könnyű takarítani, mikróban lehet "önsterizálni", egyben ez a hátránya is, mert míg rá nem érzel az összerakásra párszor szana szét fogod folyatni
Egyébként lehet kombózni is őket, mi egy idő után a DM-es üveg cumisüveget használjuk MAM-os fejjel. -
M3oH
addikt
válasz
Dr. Mózes #16885 üzenetére
Persze, más a csomagolás.
Nagy csodát egyik sem tud a másikhoz képest. Első gyereknél (2018) MaMot használtunk, bevált. Bár másodiknál TomT.t de az így alakult. Azzal sincs gond. Nyilván az ár mellett ami fontos, hogy könnyen beszerzezhető legyen, ha pótolni kell. Mert a fél éves gyereket nem nyugtatja meg, hogy 2 nap múlva hozza a futár. Mellszivó milyen márka? Mert csak az fog passzolni rá, másik nem. -
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Van különbség a MAM-os, és az Aventes cumisüveg között az árán kívül?
Még csak az előkészületek folynak nálunk, mellszívó már megvan, de ahhoz kellene egy normális cumisüveg is. -
MrSealRD
veterán
válasz
f4lcon #16882 üzenetére
Szakmákon belül sincs mindig egyetértés... 2 orvosból az egyik vág tokától bokáig, mert annyi az ismeret a másik meg laporoszkópiás eljárást használ... Ha az előbbi az ismerősöd akkor nyilván azt fogja mondani... 1 emberből nem lehet általánosítani.
Én még saját szakmán belül sem tudok egy véleményre alapozni, mert sokszor ízlés alapján mondanak szakmai választ, hogy nekik mi a tetszetősebb... -
DeFranco
nagyúr
válasz
f4lcon #16882 üzenetére
nem azt írtam, hogy nem lehet benne kockázat, hanem azt, hogy szerintem a polihab matracban is van annyi, illetve mellékesen azt, hogy az egyéb környezeti kockázatok mellett szálka/gerenda típusú problémának látom.
a matracgyártásban érdekelt szakértő tudása/véleménye/álláspontja pedig nem objektív. persze rávilágíthat pontos tényekre, világos, értékes a véleménye, de nagy valószínűséggel torzított az egyik (polimatrac) irányba.
szóval szerintem a kókuszmatracot temetni ördögűzés, én nem látok ügydöntő körülményt egyik irányban sem, így jobb híján ennek tudatában döntök azzal ami a rendelkezésemre áll (ráérzés, szimpátia, józan paraszti ész) és próbálom a végleteket a viták során tompítani.
én elég rendesen ráfeszültem és ráfeszülök a gyerek környezetének ártalommentesítésére, a kókuszmatracról is elolvastam mindent oda és vissza (polimatracról is) de a fentieknél többre nem vállalkoznék így sem.
-
válasz
DeFranco #16881 üzenetére
hát, ez a válasz kicsit a "tankerhajó percenként egy tonna olajat éget, én meg gyűjtsem szelektíven a szemetet?" kérdéshez tűnik hasonlónak.
azért, mert másban is lehet szennyező anyag, akkor egyből már minden mindegy?
én hiszek annak az embernek, akit 1) van szerencsém személyesen ismerni és 2) az elmúlt 20 évét a matracgyártásban és forgalmazásban töltötte. emiatt persze nem muszáj nekem hinni, hiszen így én is csak egy ismeretlen vagyok az internetről -
DeFranco
nagyúr
válasz
f4lcon #16880 üzenetére
Amugy ez a kokuszragasztas mergezes erre van valami megalapozott vizsgalat is (nem a dude trust me i'm from internet fajta) vagy csak elhisszuk a nyomtatott betut a monitoron?
Mindenfajta polisztiruetandehid anyagok lagyitasa hogyan tortenik? Gilingalang tunderek konnyevel vagy valami illekony rakkelto anyagokkal? Kisszemcsek levalnak-e mikromuanyagszennyezes-e?
Gyereknek lagyitott muanyag jateka van-e ragcsalja-e? Ert-e ossze mar ket muanyag jatek tartosan a kosarban es kepezett-e folyos, takony allagu elegyet a dino farka marshal gugya praclijaval?
Fontos kerdesek ezek es meg nem feszegettuk meg a butorlap gyerekagy ragasztasanak parolgasat, es a gyerekszobaban elhelyezett konnektorok es elektromos uzemu berendezesek okozta elektromagneses sugarzast sem.
Tekintettel ezektre en nem a kokusz negyszer (vatelin, angin, matracvedo, huzat) atcsomagolt valojatol eredeztetnem a rettegest. Ez sem kockazatmentes, nyilvan, de nekem eleg fud-nal tunik a sok helyen felhozott halalos ragasztas thread.
-
válasz
Dorian #16877 üzenetére
+1 a kókusz inkább ártalmas, mint egészséges, és nem amiatt, mert kemény, hanem amiatt, amivel össze ragasztják a kókusz rostokat. az bizony tud párologni, én nem akarnám, hogy a fiam éjjel azt lélegezze be
szinte bármilyen keménység megoldható habszivaccsal, tuti nem vennék soha kókuszt, nem matracba való
légzésfigyelő - nekünk volt Babysense 7 és egyszer volt fals riasztás, bár akkor természetesen szívinfarktust kaptam. ezen kívül tökéletesen tette a dolgát, a fiam két éves koráig használtuk
-
AssAssynn
őstag
válasz
szotyika77 #16856 üzenetére
Na, megvettem, kihelyeztem a gyári cuccal egy olyan helyre, ahol egy csomó darázs szokott repkedni, de még 2 nap elmúltával sem repült bele egy sem.
Nem tudom hol a hiba. Azt írták 2-3 dl vizet kell a csalihoz tenni, én szemre kb. félig töltöttem fel. Remélem nem az a baj, hogy túl sok benne a víz. Azt írják a használatiban, ha 1-2 nap alatt nem gyűjti a darazsakat, tegyem ki napos helyre, na én alapból napsütéses helyre tettem, szóval ezzel sem tudok trükközni már. Hát fura. Amúgy a régi fa oszlopokat rágcsálják a dögök, gondolom viszik az anyagok a fészeképítéshez.
-
Semin
őstag
válasz
kovacsroli #16871 üzenetére
Köszönöm , pont hasonló tapasztalatokra gondoltam.
-
Dorian
félisten
A kókusz semmivel sem tud többet a habtól (inkább kevesebbet), csak jobb a marketingje.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
werszomjas #16875 üzenetére
Nekünk full kókusz volt, bevált, gyerek szerette, nem panaszkodott soha, most adtuk el a matracot új állapotban kb.
Szvsz mindegy, valszeg a PU habosat sem fogja kifeküdni, mert kicsi a súlya, amúgy, mindkettő lehet jó.
Én a fullkókuszt választanám, de csak érzelmi alapon, az szimpatikusabb. Ami nekünk volt, ott a kókuszon volt egy vékony vatelines réteg (tényleg mm-ek, komfortot nem adott, csak nem a natúr kókusszal érintkezett a huzat), az talán valamennyire lágyít a sprőd alapon, nem tudom általános-e.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
werszomjas #16873 üzenetére
Próbáltam keresni összehasonlítást, de a 2 Pro-ra még tesztet sem nagyon találtam, a gyártó oldalán pedig nincs fent, sőt, manualt sem találtam ott hozzá.
Tudom hogy nem ez volt a kérdés, de lehet valamivel előbbre visz.
-
werszomjas
addikt
Tudja valaki mi a különbség a
BABYSENSE 2 Pro és a BABYSENSE 7 légzésfigyelő között?Azt látom, hogy a 7-eshez 2db kör lap tartozik, a 2 Pro-hoz pedig 1 kör és egy nagyobb téglalap.
Az áruk gyakorlatilag ugyanaz.
Melyik az ajánlottabb? -
kovacsroli
senior tag
Én a lányomnak a 3. születésnapjára vettem ezt a típust.
Alaposan utánajártam. Szempont volt, hogy kétszemélyes legyen, tudja vele vinni a barátait meg az öccsét, ill. hogy legyen némi terepjáró képessége, ne akadjon el a kátyúkban. Az is fontos volt, hogy szerkezetileg masszív legyen. Ennek a többivel ellentétben nem 30, hanem 100kg a teherbírása.Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Jó az üzemideje, jó kiállású, ránézésre is igyényes darab, árkon bokron keresztül lehet vele menni és még a nagyobb útpadkákat is meg tudja mászni. Nagyon szeretik a gyerekek.
Ami a mikort illeti, hát, gondolom gyereke válogatja, de én a 3 éves mögött is megyek a távirányítóval és gyakran bele kell korrigálnom. Alapvetően megy neki a vezetés ha figyel, de sokszor elkalandozik. A fiam 1 éves, ő az anyósülésen vigyorog mint a tejbetök, a világból is kimenne vele
-
-
Semin
őstag
Elektromos kisautó témában informálódnék.
Valakinek van ezekkel tapasztalata?
Mikortól ajánlott egy ilyen távírányíthatós csoda? (most 1.5 éves a fiam)
Van ajánlott típus? Árban max 150k a határ.Köszi előre is!
-
6030D
őstag
válasz
szotyika77 #16864 üzenetére
Ízlés szerint
-
AssAssynn
őstag
Én is ugyanígy csináltam tavaly a net alapján, és ugyanazokat tettem bele, ugyanolyan aránnyal, de egyetlen egy sem repült bele, de még csak körülötte sem repkedtek. Ezért is fogok venni inkább egy ilyen gyári feromonosat, hátha az itt is működik majd.
#16862szotyika77 és neked mik az arányaid?
-
vince
őstag
válasz
AssAssynn #16859 üzenetére
Én tavaly házilag készítettem, mikor érett a szőlő. 1,5 literes pet palackra vágtam néhány apróbb lyukat (keresztirányú vágás, a háromszögeket befelé hajtogattam, hogy könnyen betaláljon, de ki ne nagyon), bele sör + cukor + pici ecet (hogy a méhek ne menjenek bele), tömegével fogtam vele mindenféle darazsakat.
-
lorcsi
veterán
Olcso, de massziv fem kisautot honnan szoktatok venni ?
vettunk mar nehanyat, de a futomu reszenel egyre tobb szethullott.. nem birtak a kikepzest
-
AssAssynn
őstag
válasz
Köszi.
Gondolom a cukor+víz kombó meg úgy kell, hogy minél édesebb, ezáltal vonzóbb legyen, mi? Valahol olvastam, hogy kell mellé még valami, hogy a méhek ne menjenek bele. Talán ecet vagy sör.
Bár, amit linkeltél ahhoz elvben van csalogatóanyag. -
6030D
őstag
válasz
Link helyesen. [link]
-
AssAssynn
őstag
válasz
szotyika77 #16854 üzenetére
Milyen darázscsapdát ajánlasz? Csináltam én is házilag, beletettem, amit a neten írtak, de egyetlen egy darab sem repült bele soha...
-
szotyika77
aktív tag
válasz
AssAssynn #16853 üzenetére
Én a kert egyik tàvolabbi pontjába tennék ki darázscsapdát, szigorúan olyan helyre ahol a gyerekek nem járnak. Abba mehet egy kis cukor & viz & szörp és ugy fogdossa a darazsakat mint a ragacsos papir a legyeket.
Nekünk tavaly a szomszéd tetőszerkezetébe költöztek be a darazsak, hivtunk szakembert mert a darázscsapdát naponta kellett ürítenem… persze a feleségem és a gyerekek is félve mentek arra a részre, pont a házunk melletti térköves folyosó mellett volt az ő háza, és persze hogy felőlünk jártak be a darazsak..
Nálunk a múlt héten kötötték az új Telekomos netet és tvt és a srácokat a mi padlásunkon megcsípte egy darázs. A gyapotot ahogy felhajtotta a betonfödémen, előjött egy pár db, és megcsipkedték. Hivnom is kell Zümivadászt, nehogy nagyobb legyen a baj.
-
AssAssynn
őstag
Nálunk beindult az udvaron a házi medencés strandszezon. Persze megjelentek a darazsak is. Félek, hogy megcsípik a kicsit. Nektek milyen módszereitek vannak a darazsak távoltartására? Fészkeket mindig pusztítom, ha találok, de nyilván a szomszédból is átrepülnek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest