- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Na összejött ez a nyavajás bootcamp High Sierra mellé. Hogy mit csináltam másképp? Fogalmam sincs.
Huszadjára felment.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Head88 #59047 üzenetére
Miért ütnék át az alaplap számát? Nem ASP szervíz, hogyan szerez egyáltalán alaplapot, főleg hogyan egy ASPtől? Mi diagnosztizálunk egy hardver problémát. Megrendeljük az apple saját rendszerében az alkatrészt - beépítjük az újat - visszaküldjük direkbe az applenek a régét. Csak így működhet hivatalosan! Hogy ők mit mókoltak, fogalmam sincs, de ez NEM hivatalos eljárás!
-
Head88
addikt
válasz
bmwk1200s #59045 üzenetére
Jó, hogy itt vagy. Lenne egy szervizzel kapcsolatos kérdésem.
Mennyire reális az ha egy szerviz(nem ASP) tulaja azt mondja, hogy kicserélték az alaplapot egy macbookban (a csere lapot egy ASP-től szerezték állítólag) de azért nem látszik a sorozatszámán, mert átütötték a régi (hibás) alaplap számát? Papírral persze semmit nem tudnak bizonyítani. -
Head88
addikt
Csináld terminalból. Az a biztos.
Pl: nálam is összehányta magát az ssd a highsierra telepítés után. (clean install volt)
Én is végigzongoráztam ugyanezt mint te most. GUI-ból egyszerűen szar lesz a partició, terminalból hibátlan.
Évről-évre sz@rabb lesz a lemezkezelő. Eddig sem volt jó. Talán utoljára a moutain lionon. -
Dr.NX
addikt
válasz
Head88 #59039 üzenetére
Utána szintén terminálból menjen ez?
diskutil apfs createContainer /dev/disk0s2
diskutil apfs addVolume disk0s2 APFS MacintoshHDVagy ez már mehet GUI-ból?
Bocs hogy ennyit kérdezek, de nem az én gépem. Furcsa, hogy másnál nem jött elő ilyen gond, vagyis de, csak részletes megoldást nem írnak sehol. -
Head88
addikt
válasz
szabieable #59035 üzenetére
Úgy értem az utángyártott akkura nincs garancia. Az apple csak gyári alkatrészek használatát javasolja. Az utángyártott akár lehet olyan rossz minőségű cella is, hogy elcseszi az alaplapot. (szervizesként láttam már ilyesmit)
Természetesen létezik kiváló minőségű utángyártott is. Az ifixit pl: ilyenekat árul. -
szabieable
aktív tag
válasz
Head88 #59034 üzenetére
5 éves géptől nem várok már garanciát, használtan vettem, kellett egy rohangálós laptop asztali helyett. Ha így még kiszolgál 2-3 évet nekem már bőven megérte. Sőt még a paralells is egész vállalhatón fut 4 giga ram mellett ( de az tuti, hogy a következő már egy pro lesz, nagyon fura osx alól a visual studio )
-
Head88
addikt
válasz
szabieable #59033 üzenetére
Nagyon helyes. Bár azt tudnod kell, hogy az akku így nem gyári és gari sincs rá.
Gyári apple alkatrészt csak Apple Authorised Service Provider-től lehet venni. -
Head88
addikt
válasz
szabieable #59030 üzenetére
Helyes. Azért kérdeztem rá mert azt írtad, hogy "kalibráltattad" ebből az jött le, hogy valamelyik szervizzel.
-
Head88
addikt
válasz
Lazika #59027 üzenetére
Uraim! Az említett videó lejátszásának semmi köze a VGA-hoz. A 4K-8K youtube videok a google VP9 kódolásával rendelkeznek amihez a macOS-nek nincs és valószínűleg nem is lesz szoftveres támogatása. (annak ellenére, hogy a pl: intel vga-k skylake-től ismerik) Tehát a video lejátszása pusztán a processzor erejéből valósul meg.
-
szabieable
aktív tag
válasz
Head88 #58986 üzenetére
Netes tutorial alapján, nem fizettem érte. Azt írták tomshardwaren meg pár oldalon, hogy 100%ra tölteni, hagyni lemerülni teljesen, majd legalább 5 órát állni hagyni töltés nélkül üres akkuval és utána újra 100%ra tölteni.
De akkor nekiesek mégegyszer az smc resetnek, köszi szépen! -
Dr.NX
addikt
Sziasztok,
adott egy early 2015 Macbook Air. El Capitan volt rajta probléma nélkül. Frissítésre került az oprendszer High Sierrára. Ez után a gép nem bootolt be, megakadt fekete képernyővel alma logoval. Arra rájöttem, hogy úgy tudom bootoltatni, ha recovery-ben kiválasztom startup disknek a Macintosh HD-t (ez az egy meghajtó van csak amúgy).
Sajnos ezt néha el kell játszani, mert néha (de nem mindig!) megint akad a boot.
Egyébként ha bootol, akkor is egy perc, amíg végigér a csík, a második fele után csak araszolgat.
Az a gyanúm, hogy a fájlrendszerek közötti váltás fektette meg a rendszert. Meg olvastam valami inkompatibilis kext fájlokról, de egyelőre nem mertem azokat mozgatni, napi munkára van használva a gép.
Amiket csináltam:
Recovery-ből egyszer újrahúztam a HS-t, de ugyanúgy fennáll a hiba.
NVRAM reset.
First aid recovery-ből és rendszerből is.
Kérdés: Egy full wipe - tiszta újrahúzás segíthet? Esetleg tegyek vissza egy régebbi OS-t? Sajnos a tulaj nem készített TM mentést az El Capitanról, most pótoltam a félig működő HS-en, hogy legalább az adatok meglegyenek.
Előre is kösz, ha van valakinek erről tapasztalata és tippje, hogy mit is kellene csinálni. -
wm2
őstag
válasz
bmakszim #58950 üzenetére
Megértelek, bár én sokszor 1080p 60fps filmet sem találok normálisat. A legtöbb felkonvertált. Nem beszélve a TV adásokról, ahol már a tiszta HD adásnak is lehet örülni (normális hangzással). A nagy átlagot nézem, nem azt, aki mindjárt megcáfol a Netflix előfizetésével és a perfekt angol nyelvtudásával.
-
Head88
addikt
válasz
moya#no1 #59017 üzenetére
Appcleanert indítsd, jobb fent a 4vonalra katt. Itt nézd át az appokat, clean my mac illetve mackeeper-t keress. Az applications feliratra kattintva lépj át a plugins-ra és itt is keresd ugyanezeket. Ha megvannak, katt rá és minden elemét jelöld ki és törlés.
Volt-nincs mackeeper -
-
moya#no1
aktív tag
Üdv. Miért van az hogy alapértelmezett keresőmotornak a google van beállítva a safariban. Keresnék valamit először google ba probálkozik betölt majd 1-2sec és yaho vagy amit talál azt használja keresőnek. Marhamód idegesítő. Van rá valami megoldás ? köszönöm
-
-
nrbi001
senior tag
Sziasztok, adott egy 2011-es macbook air 11", az egyik ismerősömé . Még osX lion van rajta, nem tudom frissíteni high sierrára mert 10.8-as system verziót követel. Mit csináljak? Nagyon retro ez a renszer, i5 proci van benne viszont 2gb ram, azt hittem nagyon lassú lesz de relatív gyors kis gépezet
Köszi a segítséget.
Norbi
-
agabe
addikt
Haver venne macbookot, es tolem kerdezte (pedig baromira nem ertek hozza), hogy melyiket vegye inkabb.
Legújabb touch 15” csak abból az alap 256-os ssd-vel, vagy ez lenne jobb valasztas ?
Javaslatok ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 10
- sziku69: Szólánc.
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- HP Elitebook 820 i5
- Notebook alaplap: Dell Latitude 5310 2in1 i5-10310u 25k, HP 820 G1 9k, Lenovo T450 9k
- Gyári notebook akkumulátor: Fujitsu E736 E746 E756 HP 820 G1 G2 Lenovo T400S T410S
- Macbook Air M3 15,3" 16GB/256GB Midnight, ÚJ, 100% akku, Apple garancia!
- MacBook Pro 2023 16" M3 Pro 18GB/512GB, 100% akku, 2027.05.-ig garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest