Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
Nyitottam pár másik témát is. Ezek nem PC-s dolgok:
http://itcafe.hu/tema/haloba_kotni_a_hazad_okoshaz/hsz_1-50.html
http://itcafe.hu/tema/okostelefonnal_iranyitani_mindent/hsz_1-50.html -
gabor7th
addikt
Arra nem gondoltatok, hogy valami szervezkedés is jó lenne, hogy megüzenjük a megfelelő embereknek, hogy vannak akik nem kérnek az ő orweli jövőképükből? Nezzetek fel majd a blogomra...
-
gabor7th
addikt
A cloud computingról...
A cloudról sokszor lehet hallani, hogy az a jövő. De mivel is járna ez a jövő? Jelenleg az emberek az adataik többségét maguknál tárolják, a cloud gyözelmével viszont ezek az adatok valahol máshol lennének. Pontosan nem is tudja a felhasználó, hogy hol, "valahol a felhőben" könnyen lehet, hogy mégcsak nem is saját kontinensen. Nos a clouddal nem csak ez a probléma. Nagyon szeretnék, hogy a cégek minél inkább áttérjenek a cloudra, a bizalmas adataikat tárolják így. Ezzel olyan gondok vannak pl. hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva egyszerűen lenyúlják egyes országok a cégek adatait (pl. USA); ha ellenségessé válik az adott ország elzárhatja az információs csapot; más az adatvédelmi előírása az adott országnak(bár ha a titkosszolgálatok lenyúlják az adatokat mindegy is mit írkálnak, mert az max egy darab papír így); az internet szolgáltatás kiesése esetén cégek tízezrei állnak le; az adatokat nemcsak ellophatják, hanem manipulálhatják is; az adatokat nemcsak titkosszolgálatok, hanem mások is ellophatják, mert a cloud sem biztonságos és mivel itt egy töréssel sokkal több adatot lophatnak el, több erőforrást is áldoznak a feltörésre - olyan eset is lehet, hogy "belső munka" a törés; a kis betűs részben ott lesz, hogy nem vállalnak felelőséget az esetleges károkért; a szerverparkok ki lesznek szervezve olyan harmadik világbeli országokba, ahol egy nyugati bér 20-ed részét kapó informatikust kell csak lefizetni, hogy szerezze meg amit kell; azt rebesgetik, hogy a világon mondjuk csak 5 db nagy cloud szolgáltató kell, ez túl nagy hatalom koncentráció lenne, a cloud bizonyos dolgokhoz egyszerűen túl lassú; előirhatják pl. hogy titkosítot adatokat tilos lesz feltölteni; a kezelőfelületet saját kényük-kedvük szerint változtatgathatják és lehet újraképezni a dolgozókat stb. Szóval ezt a jövőt el kéne kerülni. Bármily előny ezekhez a dolgokhoz képest csekénység. Ráadásul ugye mondjuk havonta kéne fizetni, amit szépen az egyre növő térnyeréssel lehet emelgetni, meg most még természetes dolgokat prémium stb. kategóriába tenni. A cloudba csak olyan dolgokat lehet tenni, amit nem baj, ha mások is látnak...A blogomban van még ennél sokkal több is... Nemcsak egy céggel van gond.
-
Apollyon
Korrektor
Aki még nem látta, rendkívül ajánlott megnéznie! Amiből kiindult ez az egész, ebben a filmben lévő interjúnak is köszönhető! Aki tisztában van ezzel az egésszel, az tudja, mennyire nyomasztó hogy ez a valóság.
Arról nem is beszélve, hogy ki a fő interjúalany ebben a dokumentumfilmben. A mozikban is játsszák manapság (Uránia, Puskin stb.), magyar felirattal. -
Pirostank
csendes tag
Köszi, de itt mar voltam... Valszeg azert kerdeztem megint mert meg mindig nem tudom. A topik cimeböl viszont azt gondoltam itt valaszt kapok. A nagy testver mire vonatkozik akkor? Bocs nem kötözködni szeretnek, csak jo lenne vegre tudni mi fene ez a "szolgaltatas"(mobilkövetö, nearby). En big brahner-nek hivom, Irigy mirigy utan szabadon. Köszi.
-
Cheesy
őstag
-
Pirostank
csendes tag
Köszi szepen, akkor varok a garidö vegeig, de meg nem tudom mi az a Nearby Agent, vagy service, mindegy. Ezt tudod esetleg, mi , es mennyire karos, ugyertem spy vagy nem az. Fura, hogy nem lehet eltüntetni. meg a mobilkövetest sem. Ha elhagyom a telot es nem erdekel, miert akar ennyire "segiteni" a google? Üdv
-
Pirostank
csendes tag
Sziasztok, talan jo helyen vagyok, tudja valaki mi celt szolgal a samu telokban a nearby service? vmint a mobilkövetö "szolg"? Ha kell, ha nem elindul. Hülye kerdes, ha rootolom, a gar elvesz, ugye? Köszi
-
Apollyon
Korrektor
válasz
radi8tor #114 üzenetére
Majdnem jó, már csak a platformot bővíteni. Ugyanis sem az Android, hát még az IOS sem éppen megbízható rendszerekhez tartoznak.
Hogy mi lenne jó mobilra? FirefoxOS! Bár még a CM-val is kiegyeznék, ha le lehetne tölteni .apk verzióban. Ha már play store kell az nem jó.
Az viszont örvendetes hogy elérhető linuxra. IOS-re meg windózra nem tudom miért jött ki ha ezek prism tagok.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Cheesy
őstag
A Mailoo és OpenMailbox email szolgáltatókat Te javasoltad, azóta is csak ajánlani tudom, bár a legtöbb embert kb. hidegen hagyja az egész hűhó.
(a RoundCube-ot is tán te fejlesztetted?)
Viszont:
Darkmail AllianceDIME
DEF CON #22
Ladar Levison és Stephen Watt tart beszédet.Kb. 1 órás anyag, rengeteg "szakszöveggel", amihez nem árt némi alapismeret az internet működéséről, az infrastruktúrájáról.
Kb. 05:00-ig heeg-habog, aztán szép lassan belejön, 14:00-tól válik érdekessé. -
F34R
nagyúr
válasz
radi8tor #105 üzenetére
4chanrol van
hamar ez a topik a mailoo es a roundcube tolem szarmazik (vagyis OK100 altal ismertem meg) , utobbinak kb elsok kozott vagyok a tagja es a sok hibakkal, kimaradassal az elsok kozt talalkoztam, azota volt provider csere nagyobb fejlesztesek.
teljesen rendbe van ownclouddal kiegeszitve nagyon impozans, mielott meg valakiben felmerulne a tarhely is titkositott igy elviegben csak a szolgaltato tud amit akar.azota van a protonmail.ch is igazabol itt ott bukott meg a helyzet hogy csak bongeszon keresztul mukodik, se egy app se semmi nincs ra. ergo ha a kulcsot torlod a html cache-bol akkor be sem tudsz lepni.
Masik a lavaboom, nekem a kulcsgeneralasnal megadta magat es azota sem enged regisztralni.Android, egy darabig google accountal hasznaltam mert az apk.t mashonnan nem tudtam megszerezni konnyen, hamar elmult a varazs. majd jott a paranoid android , gapps nelkul es fdroid + developer oldalrol apk beszerzese. Rajottem nekem tobbet androidos telefon biztos nem kell.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nesze neked iCloud. Feltörték és csomó híresség képeit lementették.
Még mindig biztonságosnak tartják a mellette kardoskodók?
-
Apollyon
Korrektor
A forrással kapcsolatban vannak fenntartásaim, de még a gondolat is aggasztó: [link]
-
Apollyon
Korrektor
Ezt is ki lehet játszani... Mondjuk legrosszabb esetben lefizetsz valakit, hogy ez és ezen tartalmakat töltse és mentse le majd adja át pendriveon. Már egyből hozzájutottál olyan információkhoz amik nem köthetőek a személyedhez.
De amíg van TOR, addig erre nem lesz szükség, hacsak nem tartóztatnak le a használata miatt.
-
Cheesy
őstag
válasz
Apollyon #101 üzenetére
Végülis megoldható a totális kontroll... személyivel veszel bérletet metróra, neved, címed, stb rajta van, illetve chip is van benne. Eddig teljesen átlagos "diákigazolványod" van. De ha a sorolónál csak úgy enged át a rendszer, hogy lecsippantod az igazolványt és kapsz egy kis cetlin érvényes jegyet amin rajta van egy algoritmus szerint megadott wifi kód ami mondjuk 0,5-1 óráig érvényes... (vagy ha ég okosabb a rendszer, akkor az utazás végéig és kifele csak úgy enged az állomásról, hogy a cetlin lévő vonalkódot kell elhúznod egy érzékelő előtt, ami így a rendszerből is kiléptet)
Máris logolva van milyen néven másztál fel a hálózatra és mi után nézelődtél, mit olvastál, milyen hírportált, mik érdekelnek, miről akarsz tudni, akár FB adatok, ismerősök... és egy ekkora szociális merítés egy ennyire vegyes közegből bizonyos köröknek igen értékes információkkal bír.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3324
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3384, 95% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest