Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Shirko #5571 üzenetére

Szerintem is jól gondolod, hogy nem a scatter a lényeg.
    Pedig az elég lényeges.
    Megfelelő scatter nélkül itt nem fog menni sem a módosítás, sem a hibajavítás/felélesztés.

Szerintem egy 869 MB-s fájlrendszert ír fel (csomagol ki) az 1 GB-s rendelkezésre álló helyre.
    Szerintem is.

Ennélfogva, ha megváltoztatod a partició méretét akkor ezt az update-t már nem fogod tudni újra feltenni,
    Ha meghaladja ezt a 869MB-ot az esetleg módosított partíció, akkor fel tudja tenni, természetesen ekkor kell az új scatter, amit a módosításkor használt.

Sajna mtd típus esetén nem tuom, hogy hogyan lehet/kell a módosításokat elvégezni, de a scatter fájl átírása elengedhetetlen, ha a módosításokat érvénybe szeretné valaki léptetni. Ekkor jön ugyanis képbe a firmware upgrade. Mondom: tmd esetén még nem volt dolgom

Az újabb MTK-k esetén a scatter a mindenható, ha átírod a scatter-t és firmware upgrade-et csinálsz, akkor a partíciókat is átírja az új méretre.

Régebbi MTK alapú telefonoknál, ahol az mbr/ebr1/ebr2 master/extended boot record módozat létezett (és ext4 a fájlrendszer), ott a scatter-en kívül ezeket is módosítani kellett hex editorral, és ha teljes partícióátszabást akart az ember, akkor bizony a scatter-t is módosítani kellett.
    Ilyet is csináltam már (jó régen...) - összenyomtam a system-et, a cache-t, és felhútam maximálisra a data-t.

Új hozzászólás Aktív témák