Új hozzászólás Aktív témák

• ksanc

őstag

No kérem, ma - számomra - új dologgal foglalkoztam: invalid IMEI :)
    r.c. kollégától megvettem a W450-es telóját, tegnap érkezett meg. Gyönyörű állapotban van, még ha nem is nézzük mellette az enyémet, ha nézzük, akkor gyári zsírújnak néz ki :D
    Azt írta, hogy lefagy és újraindul. Ez most nem érdekes, szétkaptam, helyreraktam ezt-azt és beleraktam csodás monopól megoldásomat, azóta még nem csinálta.

Az érdekesebb a gyári rendszer visszaállítása utáni invalid imei üzenet volt. Az otthoni gépemen nem fut a Droid tools, de úgysem szeretem használni, úgyhogy más megoldást kellett találnom. Na meg olyat, hogy factory resetnél ne legyen megint invalid...
    Leírom a dolgot - részben mert nem tudom, mennyire ütközik a fórumszabályokkal a fix IMEI flash -, mert számomra volt egy-két érdekesség, majd a profik leírják, mi miért van :)
    Szóval Flash tool-al kiolvastam az NVRAM-ot, persze üres volt, csupa nulla. Aztán átraktam rá az enyémről lehúzottat, mondom, legfeljebb ugyanaz lesz elsőre az IMEI. Hát nem lett, maradt invalid. Ekkor a saját telóm data mentését raktam fel és itt lepődtem meg először, ugyanis lett IMEI, mégpedig a saját eredeti telómé. Egészen egy factory resetig. Persze érthető a dolog, hiszen a /data/nvram is átkerült ugye és abban benne van az IMEI.
    A kérdés az, még nem próbáltam, hogy vajon ha egy másik, azonos típusú teló data mentését rakom vissza, akkor a factory resetig annak az IMEI száma lesz a telón, vagy csak akkor, ha hibás az NVRAM?

Új hozzászólás Aktív témák