-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
No kérem, ma - számomra - új dologgal foglalkoztam: invalid IMEI
r.c. kollégától megvettem a W450-es telóját, tegnap érkezett meg. Gyönyörű állapotban van, még ha nem is nézzük mellette az enyémet, ha nézzük, akkor gyári zsírújnak néz ki
Azt írta, hogy lefagy és újraindul. Ez most nem érdekes, szétkaptam, helyreraktam ezt-azt és beleraktam csodás monopól megoldásomat, azóta még nem csinálta.Az érdekesebb a gyári rendszer visszaállítása utáni invalid imei üzenet volt. Az otthoni gépemen nem fut a Droid tools, de úgysem szeretem használni, úgyhogy más megoldást kellett találnom. Na meg olyat, hogy factory resetnél ne legyen megint invalid...
Leírom a dolgot - részben mert nem tudom, mennyire ütközik a fórumszabályokkal a fix IMEI flash -, mert számomra volt egy-két érdekesség, majd a profik leírják, mi miért van
Szóval Flash tool-al kiolvastam az NVRAM-ot, persze üres volt, csupa nulla. Aztán átraktam rá az enyémről lehúzottat, mondom, legfeljebb ugyanaz lesz elsőre az IMEI. Hát nem lett, maradt invalid. Ekkor a saját telóm data mentését raktam fel és itt lepődtem meg először, ugyanis lett IMEI, mégpedig a saját eredeti telómé. Egészen egy factory resetig. Persze érthető a dolog, hiszen a /data/nvram is átkerült ugye és abban benne van az IMEI.
A kérdés az, még nem próbáltam, hogy vajon ha egy másik, azonos típusú teló data mentését rakom vissza, akkor a factory resetig annak az IMEI száma lesz a telón, vagy csak akkor, ha hibás az NVRAM?
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Fűnyíró topik
- E-roller topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vicces képek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest