- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
No kérem, ma - számomra - új dologgal foglalkoztam: invalid IMEI
r.c. kollégától megvettem a W450-es telóját, tegnap érkezett meg. Gyönyörű állapotban van, még ha nem is nézzük mellette az enyémet, ha nézzük, akkor gyári zsírújnak néz ki
Azt írta, hogy lefagy és újraindul. Ez most nem érdekes, szétkaptam, helyreraktam ezt-azt és beleraktam csodás monopól megoldásomat, azóta még nem csinálta.Az érdekesebb a gyári rendszer visszaállítása utáni invalid imei üzenet volt. Az otthoni gépemen nem fut a Droid tools, de úgysem szeretem használni, úgyhogy más megoldást kellett találnom. Na meg olyat, hogy factory resetnél ne legyen megint invalid...
Leírom a dolgot - részben mert nem tudom, mennyire ütközik a fórumszabályokkal a fix IMEI flash -, mert számomra volt egy-két érdekesség, majd a profik leírják, mi miért van
Szóval Flash tool-al kiolvastam az NVRAM-ot, persze üres volt, csupa nulla. Aztán átraktam rá az enyémről lehúzottat, mondom, legfeljebb ugyanaz lesz elsőre az IMEI. Hát nem lett, maradt invalid. Ekkor a saját telóm data mentését raktam fel és itt lepődtem meg először, ugyanis lett IMEI, mégpedig a saját eredeti telómé. Egészen egy factory resetig. Persze érthető a dolog, hiszen a /data/nvram is átkerült ugye és abban benne van az IMEI.
A kérdés az, még nem próbáltam, hogy vajon ha egy másik, azonos típusú teló data mentését rakom vissza, akkor a factory resetig annak az IMEI száma lesz a telón, vagy csak akkor, ha hibás az NVRAM?
Új hozzászólás Aktív témák
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest