- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- Bronz hatásfokú Rosewill tápok 12V-2x6 csatolóval
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Micro Four Thirds
- HP EliteBook / ZBook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #97958 üzenetére
Tudom, hogy nem vígasztal, de most nálam is hasonló a szitu. Van hozzá egy 65000 soros logfájlom. Eddig egy "driver disabled" furcsaságot találtam. Remélem, rájövök, hogy mivel sikerült taccsra tennem!
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
csferke #97849 üzenetére
Van olyan kliens, amiben választhatsz, hogy saját telefonkönyvet használjon, vagy integrálja a telóét. Sztem a PC -s is megoldható, de nem közvetlenül, hanem mondjuk vmi Gmail szinkronos ügyeskedéssel.
CineDOG1:
Ha jól láttam, abban 2400 -as van, az enyémben pedig 2700 -as (pontosan 2610mAh). Viszont fél collal kisebb a kijelződ és 720 -as. Sztem ez alapján az akkuidő kb. ugyanaz. A nagy kérdés, hogy a Snapi SOC hogy bánik az akkuval. Mint tudjuk (legalábbis sztem így van), az MTK tud kíméletes lenni. -
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #97827 üzenetére
Tudom licitálni! MiniPC -n ugyanúgy összehozható a telefonálás. Így van a barátnőmnek is Spanyolországban, vezetékes tarifával hívható, Magyar telefonszáma. Hogy lehet telefonálni egy miniPC -vel? Az okosok kitalálták a tutit. Egy olyan távirányítót, aminek van hangszórója, meg mikrofonja. Az azért elég komoly licit, hogy egy távirányítóval telefonálsz.
Sőt, van rajta jack füleshez, amire ki tudod küldeni a média hangot és így a távirányítóról jön a TV hangja.
-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #97820 üzenetére
Pedig érdekes a kérdés. Mitől teló egy droid, vagy mitől tablet? A méretek már eléggé összemosódnak. Símán tudok verbális kommunikációt folytatni egy Tabon, akár SIM nélkül is. Bárkit fel tudok rajta hívni és tudok rá telefonszámot generálni, amin bárki fel tud hívni. Sőt, a szóban forgó eszközben még két SIM is lehet. Akkor miért is nem teló?
-
törölt tag
válasz
sasa311 #97809 üzenetére
Pedig nem nehéz megfingatni. Teló alapból rendesen kihasználva (216 telepített alkalmazás). Kb. 300-400MB szabad ram a normál állapot. Innen indítok egy Dolphin böngészőt, szabadon engedve (asztali nézet, képek, flash, java script, stb.), amit bluetooth egérrel és billentyűzettel kezelek. Pár nyitott lapnál már kihagyogat az egér, késik a szövegbevitel. Majd eltűnik az értesítési sávról a vágólapkezelő (Clipper+) ikonja. A következő áldozat az External Keyboard Helper (a fizikai bill. bevitel kezelője) és itt vége is a dalnak, mert nuku input. Nincs hibás működés, végigtúrtam a logot. Van egy notibár widgetem, ami mutatja az aktuális szabad ramot. Mindíg kb. ugyanannyinál kezdődnek a problémák. Lehetne trükközni prioritáskezeléssel, de nem lennék vele sokkal előrébb. Az SGS 2 -t kinőttem. Ennyi. Sztem 3 évente egy telócsere nem irreális.
-
törölt tag
Úgy tűnik, hogy nem jól értelmezted, amit írtam. Nem márkákat hasonlítottam össze, hanem hardverkonfigokat. 1GB ram, vs. 2GB ram, vagy több. 1GB esetén, belakva, kb. 300-400MB volt szabad. De pl. böngészőhasználat után, ez símán 100MB alá kerülhetett, ami a rendszernél már bezárogatási határérték (volt, hogy be is zárt ezt-azt). Ezt lejjebb tudtam volna venni a kernelben, de az instabilitáshoz vezetett volna. Szóval, ha erre az állapotra indítottam rá a VOIP -ot, akkor bizony volt baj. Erre jön rá a 3g és a 4g közti különbség, ami szintén csak a konfigból adódik, nem Zopo specialitás. De ha én ezt történetesen egy Zopon tapasztalom, akkor mit kéne írnom helyette? Remélem, hogy a bejövő GSM, vagy az autoszinkron kikapcsolásának miértjét nem kell magyaráznom. Ezek sem Samu, vagy Zopo specifikus műveletek. De pl. a GSM kikapcsolás, MTK -n sztem egyszerűbben megoldható, mint mondjuk Snapin.
-
törölt tag
Nem arról van szó, hogy nem megy, hanem, hogy nincs elég tartalék erőforrás a műveleteihez és emiatt akadozhat. Persze, ha nem fut más, akkor elketyeg 512 -n is. De ha nem gondoskodsz róla, akkor úgyis fog futni más is. Ilyen az Android. Nálam egy Robotparancsba voltak belefűzve a megelőző műveletek. Recent taszkok ürítése, háttérfolyamatok korlátozása, GSM bejövő tiltása, autoszinkron kikapcsolása, tűzfalszabály módosítása. Majd a végén, ugyanez a parancs indította a MobileVoipot.
-
törölt tag
Az a baj azzal a Dogee -val, hogy csak 1GB a ram. Emlékszem, hogy az SGS2 -n milyen szar volt a BC, ha rampucolás és egyéb trükkök nélkül indítottam a MobileVoipot. Nagyon sokat számít a 4g és hogy mennyi tartalék van a vasban. Teljesen más így a VOIP. Gyorsabban megy ki a hívás, mint GSM -en és amióta a Zopo -t használom, nem volt panasz a hangminőségre. Jó, a 3GB talán túlzás, de VOIP -hoz inkább választanék 32bites rendszert, 2GB ram -mal, mint 64 bitest, 1GB -tal.
-
törölt tag
válasz
janaman01 #97674 üzenetére
Útálok egy telefon esetében képminőségről vitatkozni, mert legalább annyira vicces felhasználási terület, mint a navi. De tényleg nem tűnik fel, hogy az a kép el van cseszve? Nincs egy éles pontja. Ez nem telóhiba, egy DSLR -el is símán csinálok ilyet. Akkor az a fényképezőgép is szar lesz?
g_miki:
A telómon egyetlen kapcsolással (cpu governor) csinálok +/- 4000 pontot Antutuban. Ha kicsit jobban beletúrok, akkor többet is. Aztán feldobok egy screenshotot róla, amire mindenki csettint, hogy "ez igen!". Az nem fog látszani a screenshoton, hogy a teszt alatt azbesztkesztyűben fogtam a telót. -
törölt tag
válasz
zolipapa66 #97569 üzenetére
Azért érik az embert kellemes meglepetések is. Minap kutakodtam a 2/3/4g automatizált kapcsolás lehetőségei után. Átnéztem a Secure Settings Actions -> Device Actions opcióit és elcsodálkoztam, hogy mi mindenhez férek hozzá. Pl. olyan belső intentekhez, amikre pl. Samunál esélyem sem volt. Meglett a hálózatmód auto kapcsolása is. A CPU governorokat is símán tudom váltani és meg is tartja a beállított értékeket. Kértem egy kis fejlesztést Tamástól (E-Robot) és már a notiledet is úgy villogtatom, ahogy akarom. Egyre szimpatikusabb ez az MTK.
-
törölt tag
válasz
zolipapa66 #97545 üzenetére
A BMW topik címe megadja a keretet. Ez viszont nem kínai teló topik, hanem dual sim. A probléma az, hogy ilyenből ami nem kínai, az vagy szarabb, mint a kínai, vagy megfizethetetlen. Pl. Samu Note4 -ből is van dual sim, csak 300 ropi körül van az ára. Persze, ha vki nagyon nem szeretne kínai phabletet és inkább "minőséget" (értsd: nevet) szeretne vásárolni, akkor megteheti.
-
-
törölt tag
válasz
Draken #97531 üzenetére
Te fordultál hozzájuk kérdéssel, vagyis a témában kevesebbet tudsz náluk. Akkor hogyan állapíthatnád meg, hogy agyukra mehetett -e valami? Ha annyit tudnál a betegségekről, mint egy orvos, akkor nem kéne hozzá fordulnod. Az már csak hab a tortán, hogy még a kérdésedet sem tudtad normálisan megfogalmazni.
-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #97393 üzenetére
"ha kompromisszum mentes gps kell"
Sztem bodrik11 írta erre a tutit. Wayteq 980bt. Én hozzátenném még a CNS -t. Nekem egy CNS GlobeHD -m van. GPS szempontból az is kompromisszum mentes, évek óta vezet Európa szerte, kamionnal. A teló, mint navi, már alapból nem lehet kompromisszum mentes. Aki telót használ erre, az nem navigál, legfeljebb navigálósdit játszik. Kivéve, ha külső célhardvert használ vevőként és a telót is átprogramozza célhardvernek (pl. nuku hívás, mail, nincsenek fölösleges háttérfolyamatok, felugró ablakocskák, stb.). -
törölt tag
válasz
fateless #97305 üzenetére
Ez így van. Legalábbis az enyémen biztosan. A szabványok között automatikusan vált, de az engineer menüben fixre is állíthatod valamelyik szabványt. MTK esetén, a 4G kezelés váltásához, a menüben túrkálást talán meg lehet úszni a folyamat automatizálásával, de valamilyen beavatkozás mindenképpen kell ahhoz, hogy a másik slot -ra kerüljön a 4G kezelés.
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #97224 üzenetére
Én ezzel az Xposed Additions modullal csináltam, de nem igazán értem, hogy miért álltak meg itt a fejlesztők. Nem kellett volna sok ahhoz, hogy tökéletes legyen. Ennél minden hardvergombot át tudok programozni. De nem tudok profilt létrehozni az összes gombra vonatkozó, egy-egy konfighoz, nem tudok parancsikont indítani és nem Tasker plugin. Ha lehetne parancsikont indítani, akkor bármilyen Tasker profil aktiválható lenne hardvergombbal. Ha pedig Tasker plugin lenne, akkor a gombkombinációs profilokat tudnám a Taskerben beállított feltételek alapján aktiválni.
-
-
törölt tag
Ez egy off -ba forduló hsz.
Hallottatok már a BQ Aquaris E4.5 -ről? Eddig én sem. Hát, nem tűnik egy best buy -nak.
De lehet, hogy ennek ellenére, még hallani fogunk róla. Remélem, hogy vmi jó dolog kezdete lesz!
-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #97180 üzenetére
Nem tudom, de nekem más tapasztalataim vannak. Az Ali valahonnan mindíg tudta, hogy én mikor kaptam meg az árut és azonnal elkezdett nyaggatni, hogy nyilatkozzak, hogy oké, vagy nem oké a cucc, különben okénak minősíti az üzletet, engem meg nem okénak. Plusz az összes "normális", Alis kereskedő 77 helyen kihangsúlyozza, hogy ha gondom van, akkor mindenképpen hozzájuk forduljak, ne hivatalosan emeljek panaszt. Lehet, hogy ez sem jelent sokat, de a Geekbuying -nál még ennyi sincs. Ha méltóztatnak is reagálni, az is olyan neszesemmifogdmegjól, mint amit Laza... idézett. Bezzeg, ha nekik fontos valami! A freaktab.com fórumra képviselőt delegáltak, hogy ha egy "olyan" embernek lenne kérdése, arra a belső kapcsolataikon keresztül, közvetlenül tudjanak reagálni. No, igen. A miniPC -knél kicsit másképp működnek a dolgok.
-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #97177 üzenetére
Meg a Geekbuyingon nem csak Paypal fizetés van, hanem kártyás is. Viszont nincs olyan közbeiktatott, biztonsági lépcső, mint mondjuk az Alin. A kártyás fizetők lóvéja huss, egyből megy a Geekbuyinghoz. Nem rossz bíznisz a leendő tulajokkal, pár hónapra előre megfinanszíroztatni a raktárkészletet (vagy a forgó tőkét).
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
pècsimunkás #97135 üzenetére
Videóknál általában a PC -s Mediainfo kimenetét szokták használni, linkelni. Ebből van portable is. A teló beállításainál viszont passzolok. Az enyémen sajnos, olyan "Iphonosan" homályosak a definíciók (tudod, mint amikor egy kijelzőnek nincs számokban definiált felbontása, mert az "retina"
). Van low, meg high, de csak a Mediainfo -ból derül ki, hogy mi is az valójában.
Pusi1981:
Ez ennél sokkal bonyolultabb, összetettebb. A linkelt cikk is írja, hogy az emelt fps -hez lejjebb kellett venni a felbontást. Az sem derül ki, hogy milyen kodekkel enkódolták, vagy esetleg raw -ból nyerték -e ki a videót (az engineer menüben nekem is van raw opció). Továbbá az sem mindegy, hogy milyen bitrátával rögzítettek. Az enyémben is komoly bitráta eltérések vannak a különböző beállítások között. A 6595 lehetőségeiről nem tudok nyilatkozni, mert az enyémben 6595M van. Ráadásul ezek nem általánosan alkalmazható lehetőségek. Nem mindegy, hogy mit enged a hardver, a gyártó és az OS. Itt egy cikk a Cinema FV-5 -ről. A leírás után a fejlesztő válaszol pár kérdésre. Érdekes dolgokat ír a kamera modul, a teló gyártó, és az OS összefüggéseiről. -
törölt tag
válasz
pusi1981 #97130 üzenetére
Az enyémben (is) van 60fps mód (bár a teló menüje elég homályosan fogalmaz róla). Ezt választva, látványosan sötétedik a kép. Ha belegondolsz, akkor ez logikus is. Képzelheted, hogy mi lenne egy 500 -as értéknél. Az emelt fps -hez nem csak gyors érzékelő és megfelelő számítási kapacitás kell, hanem optika is, ami elegendő fényt képes átengedni az 1frame -re jutó idő alatt. Ez egy telókamerában levő, gombostűfejnyi lukon keresztül nem megoldható.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #97127 üzenetére
Attól függ, hogy ki az a kettő. Úgy tűnik, hogy mi elég jól eldiskurálunk egymással, mert dec. 9. -én indult a ZP999 topik és azóta, "ketten" összehoztunk 1568 hsz. -t.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #97124 üzenetére
Van topikja és a nagyon specifikus dolgokat ott fogjuk kitárgyalni. De úgy gondoltam, hogy ezekben a hsz. -ekben van némi általánosan használható infó is (pl. videóbeállítások) és így, két ilyen hsz. még belefér itt is. Már csak azért is, mert a hsz. -ek témáját adó eszköz egy dual SIM okostelefon.
-
törölt tag
válasz
#45553408 #97114 üzenetére
Egyszer már szerepelt egy régebbi Marsapa -ban ez a Lenovo kamera, de aztán kikerült belőle. Úgy látszik, hogy sikerült valamit megoldani és ezért visszarakta. Kaptam én is egy ilyen Lenovo apk -t, amit ki is próbáltam a gyári romon. Megmondom őszintén, hogy a fénykép rész nem érdekelt, a videót néztem. Lehet, hogy user error, de én még annyi beállítási lehetőséget sem láttam benne, mint a gyáriban. Szeretnék 720p 60fps -sel rögzíteni. Ez totál sztenderd formátum. A 720p felbontás a legtöbb vason elfut, látványos minőségi ugrás a 480 -hoz, vagy az 576 -hoz képest és a 60fps -ből jó lassítós effekteket lehet csinálni. Telepítettem a Cinema FV5 pro -t, amiben be tudtam állítani ilyen konfigot. Csak azonnal kifagyott tőle a teló. Ha gyenge lenne hozzá a vas, akkor megérteném. De a gyári szoftverben van 1080p 60fps, ami sokkal megterhelőbb. Esetleg ránéznél, hogy a Marsapa V7 kamera alkalmazása tud -e 720p 60fps -t?
-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #97071 üzenetére
Még egyszer.
ZP999 -et ne ajánlj olyannak, akinek fontos a jó kamera! Ez a kamera szoftveresen el van cseszve. Nem csak a képek minősége a probléma. Lóf...t se lehet benne beállítani és ha vmi normális kamera alkalmazással próbálod pótolni a hiányosságait, akkor kifagy az egész. Szóval ez inkább a "van benne vmi képcsináló" kategória. Természetesen nem DSLR minőség lenne az igény, de pl. hogy videónál nem lehet 720p 60fps -t beállítani, az egy vicc. Ezt még a kulcstartós kamerám is tudja. Talán egyszer javítják a szoftvert, mert a Sony modul egyébként jó lenne. De addig ez a funkció finoman szólva nem erőssége a ZP999 -nek. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #96772 üzenetére
-
törölt tag
válasz
gipsztigris #96768 üzenetére
-
törölt tag
válasz
silver10 #96749 üzenetére
Szintén, de ezt már korábban is felajánlottam, csak nem reagált rá az illető. Biztos megrettent a lehetőségtől, mert egy Gipsztigris.
Egyébként sztem nincs jelentősége annak, hogy 3, 5, vagy 10 másodperc alatt van meg a pozíció. Mire feláll a navi alkalmazás és bepötyögöm, hogy hova szeretnék eljutni, addigra szögmérőzze ki, hogy hol vagyok. Sztem ez a reális elvárás az általános felhasználói gyakorlatban.WOT-H-A-C:
Engem nem zavar, de sztem a ZP999 -ben vmi nem kerek a kamera körül. Ok, hogy Sony modul, de a szoftveres rész elég harmatos. Másik kamera alkalmazással meg kifagy az egész. -
törölt tag
válasz
7Sony7 #96686 üzenetére
Kicsit pontosítanád a kérdést? Netezni sokféleképpen lehet és a különböző módok akkuidejét nem csak a rádióforgalom befolyásolja. Egy Skype hanghívásnál folyamatos a kétirányú 3G (vagy 4G) rádióforgalom, viszont nem megy a kijelző és a CPU, GPU sem renderel percenként új tartalmat.
-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #96670 üzenetére
A big/little elrendezésű 8magnak nem a teljesítményben van a jelentősége. Az S800 csak a nagy teljesítményű (és nagyobb energiaigényű) magokat tudja használni minden feladathoz. A big/little viszont az alacsonyabb számításigényű feladatokhoz csak a little, vagyis a kisebb energiaigényű magokat használja.
-
törölt tag
Én pont egy fehéret rendeltem magamnak, bár nem esztétikai szempontok miatt. Azt remélem, hogy kevésbé viseli meg a nyár az autóban, mint egy feketét. Igazából a teló formája nem érdekel. Nem gyönyörködni akarok benne, arra van célhardver. Nőnek hívják. Viszont nem zavar, ha egy kicsit mókolni kell egy telón. Feladat, kihívás. Élvezem, hogy olyanra alakíthatom, ahogy én szeretem használni. Na, ebben viszont jobbak a telók, mint a nők!
-
törölt tag
válasz
Alabástrom #96429 üzenetére
Faguriga legyek, ha ezt értem. Ha nem találsz 200E alatt olyat, ami megfelel az elvárásaidnak, akkor ennyiért inkább veszel egy olyat, ami:
-nem dual SIM
-nincs benne különösebben erős akku
-a legkisebb elvárt kijelzőméretet sem éri el
-nem IPS
Vagyis az elvárásaidnak még a felét sem teljesíti. Akkor meg minek? Mert Samsung? Azzal vagy nem lehetsz elégedett, vagy tulképp tök mindegy, hogy milyen teló esik az utadba, csak 200E alatt legyen. -
törölt tag
válasz
gipsztigris #96336 üzenetére
Pont erre írtam, hogy ezek csak kütyük. Hiba ebből érzelmi kérdést csinálni. Én is elégedett vagyok a telómmal, de ha vki azt írná, hogy tökéletes, azt csúnyán kiröhögném.
-
-
törölt tag
válasz
KamuMazsola #96257 üzenetére
Azért az nem semmi, hogy már létezik olyan, hogy "belépőszintű nyolcmagos". Lassan több mag lesz a telókban, mint a dinnyében.
-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #96162 üzenetére
Nehéz ügy ez. Ha lenne (kéne legyen) dokumentáció, akkor esetleg előfordulhat, hogy egy nagy koponya leül a gép elé és megcsinálja a modot. De ezek kínai cuccok, ők meg leszarják a licenszelés módjából adódó kötelezettségeiket. Ugyanezt csinálja a Rockchip is. Volt többezer user által aláírt petíció küldés, nemzetközi bírósággal fenyegetés, de a Kínai Falról minden lepattant. Dokumentáció nélkül viszont marad a próbálkozós, kísérletezős, tapasztalós, lépésről, lépésre előrébb jutás, amihez kevés egyetlen koponya. A 3X nél figyelemmel kísértem az XDA -s topikot. A közösségnek kb. három hónap aktív melója kellett ahhoz, hogy eddig eljussunk és ez messze nem az ideális állapot. A root már megoldható, de még tud meglepetéseket okozni a teló, nem mindenre úgy reagál, mint amire a modderek számítanak. Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy nagyon nem mindegy, hogy mekkora és mennyire aktív közösség áll egy készülék mögött.
kiskacz:
Nincs kiforrottabb és nem is lesz, amíg az Android fejlesztői szinten nem támogatja a dual SIM -et. Lolliban már vannak halvány kódjelek, de ez még nagyon kevés. A 3g Watchdog is tulképp egy trükköt használ a két SIM külön kezeléséhez. -
törölt tag
válasz
failed #96144 üzenetére
Nem nagy cucc, nem is kell értened hozzá. A frekvenciaértékeken (vagy a Bandeken) nincs mit magyarázni. Ha szerepelnek a teló adatai között, akkor tudja. Persze nem szabad rögtön tényként kezelni a legutolsó, kutyaütő webshop specifikációját. Lehetőleg a gyártó oldaláról kell informálódni.
Amikor a hálózatnál azt mutatja a teló, hogy 3g, akkor vagy WCDMA, vagy SCDMA módban kommunikálhat. Ebből nekünk a WCDMA a barát, ezt használjuk itt, Európában. Ha a teló a másik módon kommunikál, akkor a 3g kapcsolat nem fog működni. A WCDMA -belül ott vannak a frekvenciák. Ha a teló csak a 2100Mhz -et tudja, akkor nem tud Vodafon 3g -t használni ott, aholy a Voda ezt 900Mhz -en szolgáltatja.
Ha a teló azt írja, hogy 4g, az az LTE. Ebből is két szabvány van. TDD LTE és FDD LTE. Nekünk az FDD LTE a barát. A frekvenciaértékekre itt is ugyanaz vonatkozik, mint a 3g -nél. Ezért fontos, hogy a teló tudjon kommunikálni mindhárom hazai FDD LTE frekvencián. -
törölt tag
válasz
failed #96068 üzenetére
Tudomásom szerint
WCDMA (3g):
T-Mobile: 2100Mhz
Telenor: 2100Mhz
Vodafone: 900Mhz, 2100MhzFDD LTE (4g) esetén a jelenlegi (és közeljövőben valószínű):
800Mhz (Band 20), 1800Mhz (Band 3), 2600Mhz (Band 7)Azt sajnos nem tudom és a Telenornál sem sikerült kiderítenem, hogy ezek közül melyik szolgáltató, hol, melyik frekvencián szolgáltat, vagy fog szolgáltatni.
Ezeken kívül, a Vodafone nyert még TDD LTE frekvenciát a 2600Mhz -es sávban, de azt nem tudni, hogy mikor és mire fogja használni.
-
törölt tag
"Az összesen 4 MHz-nyi plusz frekvenciát a Telenor és a Telekom minden bizonnyal a beszédcélú hálózat kapacitásának bővítésére fogja használni (a Telekom felsővezetése múlt héten konkrétan kijelentette, hogy nem érdekelt az UMTS900-as hálózat kiépítésében), elsősorban azért, hogy az LTE-alapú adatátvitelre és beszédcélra egyaránt használt 1800 MHz-es hálózatát tehermentesítse (re-farming)."
-
törölt tag
válasz
Laza... #95947 üzenetére
Bocs, félreértettél, nem olvastál a sorok között. Arra céloztam, hogy egy "tud vki az EU -ból" kérésre ne ajánljunk már olyan telót, amiről ki tudja, hogy egyáltalán létezik -e, a szállítás ideje bizonytalan és a shopban még arra sem veszik a fáradtságot, hogy módosítsák. Az ilyen hanyagság mindenhol bizalmatlanságra ad okot, ebben az árkategóriában pedig sztem pláne megengedhetetlen.
-
törölt tag
válasz
berek21 #95945 üzenetére
Ezeket a telókat minden shop kétféle verzióban árulja? Mi a különbség a "Preorder" és az "In Stock" verziók között? Én azt vettem észre, hogy az "in stock" verzió az, amit belátható időn belül meg is kapok. Lehet, hogy rosszul tudom, de akkor ennél a Preorder verziónál hányadikát jelent a (mid January)? Úgy tudom, hogy itt, az EU -ban ez 15. -e körül van. Vagy ez mégsem EU -s?
-
törölt tag
válasz
ctibor #95935 üzenetére
De az. Ott van az Amazonos linkben, a "4g + 3g microsim Connectivty" -kiemelés alatt (nem nálam maradt ki egy betü, hanem idéztem
).
Crytec:
Általánosságban egyetértek, de mivel ebben van bővíthetőség, így én nem tartom ezt rossz kombinációnak. Az én telómat is két verzióban lehet kapni. 16GB -os 3X és 32GB -os Lion Heart. A kissebbet vettem, mert nekem nem érte meg a felárat. Ott a microSD. -
törölt tag
válasz
dave118 #95855 üzenetére
800, 1800, 2600Mhz. Kínai telóknál a 800Mhz (B20) a necces pont.
-
törölt tag
válasz
#45553408 #95849 üzenetére
Telenornál is. Az SGS2 csak 3g -s. Elég ingadozó volt a sávszélesség. Ezzel a telóval szinte mindenhol stabil 4g -m van és szokta hozni a feltöltőshöz kapható net, 7,2Mb/s max. sávszélességét és nem csak Budapesten. Ez nem jelenti azt, hogy jó a Telenor hálózata. De a 4g nem csak mese és egyértelmű, hogy melyik technológiánál várható előrelépés lefedettségben. Sztem ha vkinek fontos a normális net és nem akarja sz...tni magát, az csak 4g -s telót vegyen! Lehetőleg olyat, ami ismeri mindhárom hazai LTE frekvenciát.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
gabor# #95813 üzenetére
Ha nem társít hozzá Android, vagy készülékazonosítót, akkor működhet. Én próbáltam SIM nélküli eszközön használni a Whatsappot. Technikailag működött, de rövid időn belül küldtek egy rendszerüzenetet, hogy legyek kedves és azonosítsam be egy ellenörző sms -sel azt az eszközt, amiről kommunikálok. Nem feszítettem tovább a húrt, mert nem akartam kitiltást.
-
törölt tag
válasz
gabor# #95797 üzenetére
Érdekes lehetőség, de ha működik is, a dual SIM -re önmagában sztem nem megoldás. Megint onnan indul a probléma, hogy az Androidban nincs dual SIM opció, nincs ilyen API, így a Google által biztosított alkalmazásfejlesztő eszközökkel nem lehet dual SIM -et natívan értelmező alkalmazást készíteni. Tehát az OK, hogy trükkösen kettőzöd az alkalmazást. De hogy magyarázod el neki, hogy a másik SIM -et használja, ha számára nem létezik olyan, hogy "másik SIM"? Neki egy SIM létezik, az amit a készülék épp használ. Van néhány alkalmazás, amibe leprogramozták, hogy feltételként vegye figyelembe a SIM azonosítóját, ami lekérdezhető, de ezt az alkalmazáson belül kell leprogramozni. Aztán az sem mindegy, hogy a SIM használatot csak eseményként kéne kezelnie, vagy neki kéne kezdeményezni a használatát. Pl. ott a 3g Watchdog, ami a fentebb említett módon tudja értelmezni a két SIM -et. De neki csak reagálnia kell a változásra és mérni az adatforgalmát. Ő maga nem kezdeményez differenciált kártyahasználatot. A legtöbb teló dual standby, tehát csak egy modul van a két SIM -hez. Hogyan tudatná egy alkalmazás a rendszerrel, hogy ő a másik kártyát szeretné használni? A teló menüjében kell beállítani, hogy melyik kártyát, mire használod. Ez azért van, mert a telónak a gyári, speciális alkalmazásokon kívül, nincs kártyaválasztásra lehetőséget adó kommunikációja a többi (Android SDK -val fejlesztett) alkalmazással. Persze, trükközni lehet. Az MTK Control tudja automatizáltan kapcsolgatni a slotokat. Így az alkalmazás már csak azt a kártyát látja, amelyiket használnia kell. De akkor klónja nem futhat párhuzamosan. Értelme se lenne a futásának, hiszen csak egy rádiómodul van, azt meg már a tesója használja.
-
törölt tag
Ő újként, ahogy Te is idézted, a 67xx -et jelölte meg. Az enyém viszont 6595, tehát nem tartozik az általa jónak prognosztizáltak közé. Mint említettem, szerintem rendben van. Szokott érdekelni egy hiba oka, az viszont nem annyira érdekes számomra, hogy mitől működik jól valami. Ezért antennacsík után sem kutattam. Egyszerű logika alapján következtettem ki a magyarázatot. A 6595 -ösök látják a Glonass hódokat, míg az MTK "rossz GPS -hírét" keltő 6589, 6592, stb. nem. Ergo, más a modul. Sztem ez már önmagában is elég ok arra, hogy kimaradjon az általánosításból. Hacsak nincs tapasztalata ilyennel.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #95642 üzenetére
Ezen nincs mit bizonyítani. Nem arról van szó, hogy melyik telóban milyen a GPS, hanem a kijelentésed szakmaiasságáról, hitelességéről. Azt elfogadom, hogy szerelési, tervezési hiba miatt egy típusban rossz. Azt is, hogy hibás egy bizonyos típusú GPS modul, vagy akár egy SOC. De Te a teljes MTK palettára általánosítottál. Tegyük fel, hogy ez is igaz! De Te ezt honnan tudod? Egyetlen eset van, amiben ez a kijelentésed nem nettó hülyeség. Ha rendelkezel az összes MTK -s teló teszteredményeivel. Amikor leírtad a véleményedet, akkor volt olyan pillanatod, amiben azt gondoltad, hogy bárki el fogja hinni, hogy Te ezzel rendelkezel?
-
törölt tag
válasz
instantwater #95613 üzenetére
Te GSM -en telefonáltál??? Hogy süllyedhettél ilyen mélyre?
-
törölt tag
válasz
instantwater #95605 üzenetére
Igen, a 800Mhz a B20, az szokott kimaradni. De azt hittem, hogy Neked kell. Ha ő nem VOIP -ozik, akkor a ping -nek, csomagveszteségnek nincs akkora jelentősége. Nekem Telenoros feltöltőshöz van 4G csomagom. A helyszínek ugyanazok. A 3G -s telón olyan 2-3Mb/s volt az átlag és erősen ingadozott. Ugyanaz a csomag, ugyanott, 4G -n stabilan hozza a 8Mb/s -t. Ez a feltöltősöknél a csomag plafonja. Meg aztán nem kérdés, hogy melyik hálózatot fejlesztik.
A Facebook -hoz nem értek. Azt tudom, hogy a barátnőm Xperia Mini Pro -ját megette reggelire. De ha jól emlékszem, akkor abban csak 512MB ram volt. Ha a tiednek nem volt ilyen gondja a W100 -zal , akkor a Lenovoval se lenne. -
törölt tag
válasz
instantwater #95602 üzenetére
Ha belakod, akkor sanszos, hogy 1GB ram legfeljebb Asteriskes CallBack -kel lesz elég, a közvetlen hívás akadhat.
Átvitel szempotjából sokat számít a ram. Tapasztalom. Meg annak is nézz utána, hogy nálatok milyen LTE sávokon nyomulnak a szolgáltatók! Magyarországon játszik a B20, ami necces pont szokott lenni a telóknál.
-
törölt tag
válasz
#45553408 #95541 üzenetére
Ki tudja, hogy egy tininél mivel nyúlhat mellé az ember. Nem vagyok se tini, se lány, viszont a vérszívós humor alap a társaságban. Elégedett vagyok a telómmal, de a többieknek nem merem elárulni a nevét. Tuti, hogy műsorszám lenne. A barátnőmnek vettem egy Xperia Mini Pro -t. Csak sokára nyögte ki, hogy szenved vele. Fogalmam sem volt, hogy az aktív Facebookozásnak milyen erőforrásigénye van Androidon. Vagy ott a szelfi -dili. Kinek jutna eszébe, hogy olyan teló lenne a menő, amiben előlapi vaku van? De az is lehet, hogy már az előlapi DSLR a tuti.
-
törölt tag
válasz
Graphics #95490 üzenetére
Az enyém tudja mindkét slotban a 4g -t, de nem párhuzamosan. Tehát, ha az egyiken 4g, akkor a másikon csak GSM. SIM -et nem kell cserélni, csak a menüben átállítani. Sajnos, már visszaadtam a másik 4g -s SIM -et, úgyhogy azt nem tudom kipróbálni, hogy összevont műveletsorként, egy kapcsolással is lehetne -e váltani, de sztem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Android szakmai topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Home server / házi szerver építése
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- OLED TV topic
- Bronz hatásfokú Rosewill tápok 12V-2x6 csatolóval
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Napirajz könyv
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest