Hirdetés
- Fujifilm X
- Brutálisan elszállhat az új PC-s Snapdragon fogyasztása
- OLED TV topic
- Szeretne nagyobb versenyt a Microsoft, de nem szeretne túl sok gyártót a piacon
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
TRob1
veterán
Én amennyit sms-ezek, tőlem aztán lehetne 1 karakter is 1 sms
Csak próbaképp volt fenn, de ha jól emlékszem, csak a nagy betűknél, és csak a jobbra dőlő ékezetűeknél csinálta, elküldeni nem küldtem el, csak próbálgattam. Handcentnél viszont nem csinálja ezt (legalábbis nálam nem, mert vkinél igen).
De nekem inkább az a furcsa, ha más progi (pl. a fent említett Handcent) meg "normálisan" kezeli ezeket a karaktereket, mivel mióta csak léteznek a jobbra dőlő ékezetek, voltak ilyen problémák, Nokiánál, Samsungnál, Sony-nál...stb. is.1-2 idézet régebbről:
"Az unicode SMS küldése közismerten betünként 2 byte-on kerül küldésre"
"az umlautos és néhány ékezetes karakter átmegy 1 byte-on is""Nokiánál ha ékezetes betűket használok miért küldi el több sms-ben?" --> "Mert ékezetesnél Unicode formátumban küldi úgy pedig csak 70 karakter fér bel egy SMS-be" --> "Egy kicsit leegyszerűsítve az előző, választ (ami egyébként tökéletes)
Amikor az sms szabványt kitalálták, nem kalkuláltak az országonként eltérő egyedi karakterekkel (mint nálunk pl az ékezetes betűk) és amikor erre szükség lett, utólag integrálták bele a már meglévő rendszerbe, ennek eredményeképpen az ékezetes betűk 2-3 karakter helyet is foglalnak, de te ebből nem érzékelsz semmit, csak azt, hogy több sms-ben küldi el."És még lehetne folytatni, sőt, 2003-ban már voltak ezek a problémák. Egy érdekesség: [link]
Aktív témák
- ASUS ROG STRIX RTX 2080 Ti OC 11GB (ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING)
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-10210U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak próbaképp volt fenn, de ha jól emlékszem, csak a nagy betűknél, és csak a jobbra dőlő ékezetűeknél csinálta, elküldeni nem küldtem el, csak próbálgattam. Handcentnél viszont nem csinálja ezt (legalábbis nálam nem, mert vkinél igen).