Keresés

Aktív témák

• TRob1

veterán

válasz St3ven #8754 üzenetére

Én amennyit sms-ezek, tőlem aztán lehetne 1 karakter is 1 sms :D Csak próbaképp volt fenn, de ha jól emlékszem, csak a nagy betűknél, és csak a jobbra dőlő ékezetűeknél csinálta, elküldeni nem küldtem el, csak próbálgattam. Handcentnél viszont nem csinálja ezt (legalábbis nálam nem, mert vkinél igen).
    De nekem inkább az a furcsa, ha más progi (pl. a fent említett Handcent) meg "normálisan" kezeli ezeket a karaktereket, mivel mióta csak léteznek a jobbra dőlő ékezetek, voltak ilyen problémák, Nokiánál, Samsungnál, Sony-nál...stb. is.

1-2 idézet régebbről:
    "Az unicode SMS küldése közismerten betünként 2 byte-on kerül küldésre"
    "az umlautos és néhány ékezetes karakter átmegy 1 byte-on is"

"Nokiánál ha ékezetes betűket használok miért küldi el több sms-ben?" --> "Mert ékezetesnél Unicode formátumban küldi úgy pedig csak 70 karakter fér bel egy SMS-be" --> "Egy kicsit leegyszerűsítve az előző, választ (ami egyébként tökéletes)
    Amikor az sms szabványt kitalálták, nem kalkuláltak az országonként eltérő egyedi karakterekkel (mint nálunk pl az ékezetes betűk) és amikor erre szükség lett, utólag integrálták bele a már meglévő rendszerbe, ennek eredményeképpen az ékezetes betűk 2-3 karakter helyet is foglalnak, de te ebből nem érzékelsz semmit, csak azt, hogy több sms-ben küldi el."

És még lehetne folytatni, sőt, 2003-ban már voltak ezek a problémák. Egy érdekesség: [link]

• Luissimo

veterán

válasz St3ven #8754 üzenetére

csinálj már a GO SMS-el egy próbát, így , ahogy írom:
    Őzpőrkőlt !!!
    hosszű Ő vel mindet !!!
    Mennyi karaktered marad?
    nekem az első Nagy Ő-re a 160 visszaugrott 100-ra !!!!

Kérhetek egy visszajelzést ??? :Y :Y

Aktív témák