Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hati
addikt
A találati listában mi szerint találnák meg a programodat? Nyilván a nevét kevesen fogják pont beírni. Ha jól tudom, akkor a program adatlapján lévő szövege is keres a Google, azaz ott kell jól megfogalmaznod, hogy mit is tud az alkalmazás.
Igen, akinek már fent van az alkalmazásod, az megkapja automatikusan az új verziót. Persze, ha letiltotta a felhasználó az automatikus frissítést, akkor csak akkor látja, hogy van új verzió, ha elindítja a Play appot.
Rengeteg statisztika van a developer console-ban. Napi letöltők, napi eltávolítók, mely országokból, mely verziók, stb. Infód az lesz bőven. Azt is láthatod, hogy hányan nézték meg az alkalmazás adatlapját és onnan látni fogod, hogy abból hányan töltötték le, és abból végül hányan tartották meg.
-
hati
addikt
Próbálta már vki. az AS-ban lévő record espresso test funkciót? Nekem nem érzékeli sem a long press, sem a swipe mozdulatokat. Másnál is így van?
-
hati
addikt
Hogy ezt én miért nem ismertem korábban?

Itt minden jól le van írva: Designtime Layout AttributesEzer köszönet.

-
hati
addikt
Hogyan használjátok, ha használjátok az Android Studio design részét. Mármint a felületek tervező nézetét. A felpakolt elemek nyilván mindig üresek, így gyakorlatilag használhatatlanok.
-
hati
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Bocs, bocs, bocs, mégis működik.
swipeRefreshLayout.post(new Runnable() {
@Override
public void run() {
swipeRefreshLayout.setRefreshing(true);
bla-bla
}
}
); -
hati
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi, de nem igazán értem, hogy ez micsoda.

Nem nem működik az indikátor, hanem ugyan olyan indikátor kellene a listview ősfeltöltésénél, mint amilyen a frissítésnél, hiszen mindkettő közben várakozik a felhasználó.
-
hati
addikt
Mivel az előző kérdésem válasz nélkül maradt, felteszek egy másikat.
Használ vki. SwipeRefreshLayout -ot? Hogy kezelitek a kezdeti listview feltöltést, hogy ott is legyen indikátor? Lehetőleg azonos, mint amilyen a SwipeRefreshLayout -ban is van. -
hati
addikt
Segítség! Merre induljak el?

A Developer konzolra érkezett, de a felhasználóval tudok kommunikálni. Én nem tudom reprodukálni sehogy sem, így debuggolni sem tudom. Az alkalmazás 20-30 MB-ot foglal a ramban. A hiba egy custom listview-ban történik, ha jól sejtem, amiben pár apró ikon van, meg szöveg. Semmi hatalmas kép.
Samsung Galaxy S6, Android-verzió Android 4.4
RAM (MB) 3072, Képernyő mérete 1440 × 2560java.lang.OutOfMemoryError: Failed to allocate a 369676 byte allocation with 258640 free bytes and 252KB until OOM
at dalvik.system.VMRuntime.newNonMovableArray(Native Method)
at android.graphics.Bitmap.nativeCreate(Native Method)
at android.graphics.Bitmap.createBitmap(Bitmap.java:975)
at android.graphics.Bitmap.createBitmap(Bitmap.java:946)
at android.graphics.Bitmap.createBitmap(Bitmap.java:913)
at android.graphics.drawable.VectorDrawable$VectorDrawableState.createCachedBitmapIfNeeded(VectorDrawable.java:834)
at android.graphics.drawable.VectorDrawable.draw(VectorDrawable.java:318)
at android.graphics.drawable.AnimatedVectorDrawable.draw(AnimatedVectorDrawable.java:203) -
hati
addikt
Hogy tudom meg a valós időzónát ezredmásodpercben?
long tz = TimeZone.getDefault().getRawOffset();
Egy órát ad vissza, Mo. esetén, télen-nyáron.
-
hati
addikt
-
hati
addikt
A Google Play Developer Console másnál is 3-4 napnyi lemaradásban van?
-
hati
addikt
válasz
xridergabo
üzenetére
Ott van a kihagyott hely hozzá a példádban.
alertDlg.setPositiveButton("Yes", new DialogInterface.OnClickListener() {
@Override
public void onClick(DialogInterface dialog, int which) {
// Ide rakd, amit akarsz, ha OK-t választott.
}
}); -
hati
addikt
Mint kezdő programozó kérdem. A Thread.sleep() alatt, ha azt egy service-ben használom, akkor ébren van a készülék? Ha igen, akkor mit használjak helyette?
-
hati
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
Kezdőknek hasznos lehet (én is sokat tanultam belőle).
Ekler Péter- Fehér Marcell - Forstner Bertalan - Kelényi Imre: Android-alapú szaftverfejlesztés -
hati
addikt
Sziasztok!
Van metódus amivel meg lehet megtudni egy saját L3 alhálózatban lévő IP cím MAC címét?
-
hati
addikt
válasz
BalanceR
üzenetére
Azért 0 kódolással nem várjál sokat. Mégis mit szeretnél elkészíteni?
Az Android Studio ingyenes. -
hati
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
Összehasonlítani nem tudom, mert eddig csak a stúdiót használtam, de eltekintve attól, hogy nagyon-nagyon lassú (főleg a szimulátor), nincs vele gondom. Igaz, hogy én virtuális gépen használom, ami csak további lassúságot okoz.
Mondjuk, jobban örülnék, ha az MS Visual Studiójával dolgozhatnék inkább, mert azt megszoktam már.
-
hati
addikt
Milyen esemény fut le, amikor a "háttérbe rakott" alvó alkalmazást előtérbe rakunk?
-
hati
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi, megoldódott.
-
hati
addikt
Kezdő androidos programozó vagyok, így a kérdésem is egyszerű lesz. Adva van egy táblázatos nézet, melyben egyszerű szövegmezők vannak, melyek futásidőben kerülnek kitöltésre. Ez működik is. Ha viszont futás közben elforgatom a képernyőt(telefont), akkor a mezők visszakapják a program induláskori értékeit. Hogyan tudom ezt megakadályozni vagy ha ilyet nem lehet, akkor érzékelni az elforgatást és újra kitölteni a mezőket?
-
hati
addikt
Egy kis segítséget kérnék. Hogy lehet internet kapcsolatot kreálni az Android Emulatorba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest