Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tjb007

nagyúr

válasz |AP| #35086 üzenetére

"Mennyire vállalható ez a SOC egy RK3066-hoz képest?"

Ez a SoC olyan mint a Kinder tojás, nem tudhatod, hogy mit kapsz.
    A probléma ott kezdődik, hogy nem tisztázott a processzormagok kiléte sem. Az Actions oldalán az szerepel, hogy Cortex-A9@1,3GHz, a kereskedők szerint Cortex-A7@1,5GHz, mások szerint pedig Cortex-A5@1,2GHz. Egy biztos, az Actions jó nagyon hazudott, mert a 7029-ben biztosan nem Cortex-A9-es magok vannak, hanem valami gyengébb (több dolog is bizonyítja), de hogy Cortex-A7 vagy Cortex-A5 azt nem tudni pontosan. Eddig is csak a kevésbé ajánlott chipek közé tartozott, ezek után meg aztán még inkább kerülendő.
    Én még mindig azt amondó vagyok, hogy az ATM7029-cel szemben az RK3066 még mindig jobb választás.
    ────────────────────────────────────────────────────
    Ha már SoC téma.
    Az Amlogic is bemutatta az első négymagos chipjét, az AML8726-M8-at, ami úgy néz ki, hogy még az RK3188-nál is erősebb lesz.
    Nagyjából azt hozzá mint a Rockchip, 28nm-es csíkszélesség, Cortex-A9-es magok maximum 2GHz-es órajelen, de nem az unalomig ismert és használt Mali-400 lesz benne, hanem egy meg nem nevezett következő generációs ARM GPU (amiről pontos információk még nincsenek, de már rajta vagyok a témán. Egyesek szerint Mali-450, de az ugye se nem új-, se nem következő generációs). A 4K lejátszást ez is tudni fogja, de a többiektől eltérően ez kifelé is menni fog, nem úgy mint az A31-nél.

• Chaser

legenda

válasz |AP| #35086 üzenetére

Ha optimalizáják és nem röcög azért vállalható. Fentebb mondták, hogy a 4 magos ainol Hero lassabb a tulajok szerint mint a 2 magos. A 2 magos verzióban valamivel gyengébb SoC van mint az RK3066, vga-ja biztos lassabb. Összességében ha olyan szintre hozzák, hogy net gördülékeny, filmek nem akadnak, akkor HDMI-vel azért jó vétel lesz alu dobozban.

Új hozzászólás Aktív témák