- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- VR topik
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
buta29030 #28445 üzenetére
"Ha nekem korábban azt mondja valaki, hogy egy bal egér gombbal való kijelölés és egy kontrolcé-kontrolvé mozdulat összesen 1 másodperce helyett én majd fél percig fogok ügyeskedni..."
Engem is kicsit bosszant, hogy az olyan alap műveletek, mint a kontrol-C-kontrol-V körülményesebbek, mint PC-n, de azt gondolom, hogy ennyi kompromisszumot megér a dolog, hogy összességében kényelmesebb pl. netezgetni egy tablet-en, mint egy kisebb vagy nagyobb laptop-on. (Flash ill. Silverlight hiánnyal ritkán szembesülök.)
Nekem az a legnagyobb gondom, hogy a képernyő-billentyűzeten még mindig lassabban tudok gépelni, mint fizikai billentyűkön. (Ezért keresek régóta QWERTY-s tablet-et, de egyszerűen nincs ilyen.) De ezzel együtt is lehet jegyzetelésre használni egy tablet-et.
-
b0bcat
addikt
válasz
z0d1AK #28439 üzenetére
Az első tablet-em nekem is egy katasztrófa volt. Vaterkás, 30 ezres, igazi noname cucc. Fogalmam sincs, milyen proci vagy hogy mennyi RAM volt benne, és nem is a sebességével volt gondom, vagy azzal, hogy rezisztív kijelzője volt (képernyő-forgatás gombnyomásra
), hanem egyrészt az ócska wifijével, másrészt a kb. 1-1,5 órás akku üzemidejével, valamint azzal, hogy nem volt Market-kompatibilis, és így legfeljebb levélnehezékként tudtam volna használni. Szerencsére az eladó - egy tizenéves srác, aki nagy tételben importálta ezeket - visszavette tőlem másnap.
Viszont ez nem vette el a kedvemet a tablet-ektől, csak eldöntöttem, hogy legközelebb akkor veszek ilyesmit, ha ugyanennyiért (30 ezerért) használható modellt kapok. Ez pedig idén nyáron következett be.
-
b0bcat
addikt
válasz
rb26dett #28343 üzenetére
Ha semmi erőforrás-igényes dologra nem akarod használni a gépet (tehát: csak olvasgatni, netezgetni, jegyzetelgetni szeretnél rajta, játszani nem), akkor elég lehet, de ha találsz hasonló árban - nyilván kompromisszumok mellett - kétmagos táblát, akkor érdemesebb olyanba beruházni.
-
b0bcat
addikt
válasz
mnbtrew #28110 üzenetére
Teljesen jó kép alakult ki benned.
Kínából némi szerencsével (ha "átcsúszik" vámmentesen) olcsóbban tudsz jobb tablet-ekhez jutni, mint az itthoni boltokban, de ez egyrészt az esetleges garanciális javíttatás tekintetében problémás lehet, másrészt pedig nem kapsz róla áfás számlát.
-
b0bcat
addikt
válasz
mnbtrew #28108 üzenetére
Szinte minden tablet Kínában készül, tehát akármit is veszel a boltban számlára, az jó eséllyel kínai.
Komolyra fordítva: a Speedshop is árul "nagyon kínai" tablet-et (pl. Ghoo-t). De miért nem jó neked a - szintén kínai gyártású - ConCorde és barátai?
Januárig azért lehet érdemes várnod, mert jön - állítólag - 35 ezerért egy 7 collos, HD felbontású, IPS paneles WayteQ tablet.
A jelenlegi besztbáj, a Prestigio Pro Duo mindenhol elfogyott már.
-
b0bcat
addikt
válasz
Pizzafanatik #28089 üzenetére
kiválthat ez a cucc egy notebookot funkcionalitás terén?
Nehezen. Sokkal macerásabb ill. nehézkesebb pl. gépelni rajta. A másolás-beillesztés is körülményes. Szóval produktivitási szempontból mindent sokkal lassabban tudsz csak tablet-en végezni.
-
b0bcat
addikt
válasz
hevizms #28047 üzenetére
Nekem van ugyan tablet-em (bár nincs rajta HDMI kimenet), de eszembe nem jutna a tévére kötni. Ezt a kütyükét részben médialejátszóként szeretném használni (unom már, hogy a 3. asztali DVD-lejátszónk sem képes egy gyári, karcmentes DVD-t hibátlanul lejátszani, pedig ez a mostani egy márkás modell), részben pedig néha neteznék rajta, mintha okostévém lenne.
(Az egész ötlet onnan jött, hogy okokstévét szerettem volna, de a feleségem közölte, hogy szó sem lehet róla, mert megannyi más dologra kellene költeni, én meg alternatív megoldásként arra jutottam, hogy veszek egy ilyet, amivel "félokossá" teszem a butatévénket.
)
-
-
b0bcat
addikt
A 25 ezer Ft körül itthon kapható tabletek mezőnyében nem sok változatosság van: egymagos proci, fél giga RAM, 4-8 giga háttértár, wifi. Ennyiért nincs "rendes" kijelző (IPS), se erős GPU. Netezni, "engrizni" jók, de semmi nagyot nem szabad várni tőlük. Meglátásom szerint ebben a kategóriában leginkább a támogatás megléte ill. a garancia ideje jelenthet minőségbeli különbséget a különféle - vagy tucatnyi elérhető - modellek között.
-
b0bcat
addikt
válasz
CsabaTompa #27814 üzenetére
A hárombetűs navi tabu ezen a fórumon.
-
b0bcat
addikt
Én is egy kínai tepsifont használok tablet helyett/gyanánt, és nagyon elégedett vagyok vele.
Sajnos 5 collos méretben nem igazán gyártanak tudomásom szerint "normális" belsővel rendelkező tablet-et. (Ezért is vettem tepsifont.) Pedig logikus lenne, hogy 7 collosnál kisebb tabletet is gyártsanak, de csak egy 4,3"-os játék tabletet találtam idáig (muhaha felbontással).
-
b0bcat
addikt
válasz
korcsillio #27741 üzenetére
A Trekstor Pyrus Mini állítólag 50 ajróba fog kerülni, ha megjelenik. (Novemberre ígérték.) 4,3" e-ink net és egyéb sallangok nélkül. Más nem nagyon van ebben a kategóriában.
-
b0bcat
addikt
válasz
AkosAkos #27386 üzenetére
1) A madaras játéknak illik rendesen futnia egy 20 ezres táblán, hozzátéve, hogy az a játék - az első részei legalábbis - szerencsére nem igazán gépigényesek, de pl. a Star Wars változat nekem már nem indul el a Platinum 7-esen.
2) A 800x480-as felbontás 5 collnál nagyobb méretben már elég "darabos" látványt nyújt, de ebben az árkategóriában nincs más.
3) Leginkább az akkuidő tud kellemetlen lenni ebben a kategóriában (bekapcsolt wifivel max. kb. 3 óra), bár a dupla ennyibe kerülők sem feltétlenül tudnak sokkal többet (modellje válogatja)...
-
b0bcat
addikt
"Nem akarok flame keltő lenni, de szerintem a 7000S az a kategória..."
...ami ma már az abszolút belépő szint az olcsó 7-es táblák között, vagyis 20 alatti áron lenne reális.
30-ért lényegében minden konkurense többet tud. (Kíváncsi vagyok, jövő nyáron a mostani 30-40 ezres kategória mennyiért fog menni. Vajon hol van a "legalja", aminél nem mennek majd lejjebb árban?
)
-
b0bcat
addikt
válasz
spiritex #27230 üzenetére
"El sem hiszem, hogy 25-27e ft az ára, mert az a megbízhatóság, amivel rendelkezik, csak egy 70 ezres kategóriában várható el szerintem."
Szerintem nem árkategória függvénye (kellene, hogy legyen) a megbízhatóság. Egy olcsóbb kategóriás készülék is működhet a tulajdonosa számára kielégítően sokáig, míg a legdrágább kütyü is romolhat el végérvényesen a garanciaidő lejárta után 1 nappal.
-
b0bcat
addikt
válasz
HorviGabi #27220 üzenetére
"...kezdek elbizonytalanodni, nap mint nap lehet itt olvasni negatív dolgokat róla..."
Kevés olyan készülék van, aminek a topikjában nem a siránkozás megy.
Ennek mondjuk az is az oka, hogy többnyire azok, akik (többé-kevésbé) maradéktalanul elégedettek, azok nem írják be féltucatnyi hozzászólásra bontva, hogy hibátlanul működik a ketyeréjük.
Vagyis a negatív dolgok ezért eleve túlsúlyba kerülnek, illetve jobban megragad az olvasóban, hogy "hoppá, már megint csak panaszkodik valaki erre a termékre".
Személyes véleményem, hogy mindenhol, a legdrágább kategóriában is csúszhatnak be hibák a fejlesztés ill. a gyártás során, de attól még nem lesz használhatatlan a cucc. Én ezért nem veszek drága elektronikai eszközöket - mert egy olcsóbb készülék hibájával vagy hiányosságával lelkiekben jobban meg tudok barátkozni.
Amúgy meg ha valami effektíve hibás, akkor azt vissza kell vinni cseréltetni 3 napon belül, vagy ha a neten rendelted, akkor 8 napon belül (amíg indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, akkor is, ha egyszerűen nem tetszik a termék).
-
b0bcat
addikt
válasz
sunone #27141 üzenetére
Ebben a listában találsz vásárlói visszajelzéseket a boltok megbízhatóságáról. Sajnos a legtöbb boltról pozitív és negatív tapasztalatok is egyaránt vannak.
-
b0bcat
addikt
válasz
CharlieDrop #27138 üzenetére
Napok óta ezen megy itt a "hájp" (most nem a rosszabb értelemben véve ezt a szót).
(THX 2 gps76
)
-
b0bcat
addikt
válasz
korcsillio #27134 üzenetére
Prestigio Pro Duo? 37 pénzbe kerül, és talán a legerősebb a kategóriájában.
-
b0bcat
addikt
Találtam valami érdekeset ma a B*stByte reklámújságban:
MyAudio 716W tablet
kijelző: 1280x800 LCD
proc: ARM Cortex A9 Quad-core 1,4 GHz
RAM: 1 GB
ROM: 16 GB
op. rendszer: Android 4.0 ICS
ár: 24.990 FtEz szó szerint túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.
Utána is néztem gyorsan, és ezt találtam az edigital.hu-n:
MyAudio 716W tablet
kijelző: 800 x 480 LCD
proc: ARM Cortex A8 1,2 GHz
RAM: 512 MB
ROM: 16 GB
op. rendszer: Android 4.0 ICS
ár: 29.990 FtValami nem kerek itt...
-
b0bcat
addikt
Igen, ez a kijelzés-hiba "érdekes".
Nekem a Platinum olyan, hogy a "riasztási" szintig, azaz 15%-ig szépen lemegy a töltöttség, majd onnantól "megtorpan", és alig merül. Értsd: ha addig mondjuk kb. 2 percenként 1%-ot esett az akku, akkor onnantól nem 30 percet bír, hanem mondjuk 40-et vagy még többet. Mintha nem lineáris lenne az akkuidő fogyása (illetve a kijelzése).
-
b0bcat
addikt
"5 ora wifis stand by kb 27% akksit evett meg"
Ez első hallásra kicsit soknak tűnik, de én mindig automatikusan kikapcsolom a wifi-t, ha éppen nem használom, úgyhogy ez az érték ebből a szempontból kevésbé értelmezhető most számomra.
De köszönöm, hogy megosztottad velünk!
(Esetleg meg tudnád nézni, hogy wifi nélkül mennyit eszik sztendbájban?
)
"az akksi toltottseg info csak restartolas utan frissul korrektre"
Ezt nem egészen értem.
Rossz értékeket ír ki? "Elmászik a kalibrálása"?
-
b0bcat
addikt
válasz
bozsozso #27057 üzenetére
"Amit eddig néztek az valamilyen navon 7"-os tablet 29900-ért lesz most az MM-be..."
A Navon-ok szerintem túl vannak árazva. (Mondom ezt Navon tulajként...
) A 20 ezres bolti kategória szerintem kb. ugyanazt tudja (1 magos proci, fél giga RAM, 4 giga ROM, 800-as felbontás, nem annyira acélos üzemidő, stb.) - szinte mindegy, melyiket veszed/veszik közülük.
-
b0bcat
addikt
A Prestigio Pro Duo hivatalos oldalán max. 5,5 óra videólejátszást, max. 36 óra zenelejátszást és max. 120 óra készenlétet írnak. (Ezek kb. annyira lehetnek igazak, mint az autók fogyasztási adatai, amit csak "labor körülmények között" tudnak teljesíteni.
)
Lehet, hogy még a héten beruházok egy ilyenre (a Platinum 7-et meg odaadom a gyerekeknek)...
Azt vajon hogyan lehet kideríteni, hogy tud-e magyarul? Nekem nem gond az angol, de lehet, hogy nem csak én használnám...
-
b0bcat
addikt
"Nem igazán lesz az több az 50% helyett 25% fényerővel sem."
Ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, de a saját tablet-emből (Navon Platinum 7, még az első generációs) kiindulva azt tudom mondani, hogy ugyanabból az akku kapacitásból még pusztán netezéssel is nagyon eltérő akkuidőket lehet kihozni. Ezt a fórumot mobil nézetben olvasgatva pl. kb. 30%-kal tovább bírja az akku. (Kb. 3 óra helyett 4.) Hírportálokat olvasgatva szűk 3 óra. Félig netezgetve, félig offline-ban (mondjuk olvasgatás vagy jegyzetelés mellett) 4-5 óra, de egyszer (és soha többet
) kis híján 6 órát is sikerült kipréselnem a gyárilag állítólag 3Ah-s akkuból. Ja, ezek az értékek minimum fényerő mellett értendők (ami nekem bőven elég).
-
b0bcat
addikt
Sziasztok!
Nyár óta van egy Navon Platinum (7) tablet-em, amivel teljesen elégedett vagyok, de most - a fiam unszolására - feltelepítettem az Angry Birds Star Wars-t, de nem indul el a játék. Ennek mi lehet az oka? Lehetne valamilyen beállítással segíteni ezen? (A gyári rendszer van a gépen.)
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Autós topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Háztartási gépek
- Medence topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest