Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz Beni2360 #25739 üzenetére

    Hmm. Én is kb 86-ban kezdtem az első programomat megírni még HT-n, vagy zx81-en, nem is tudom a c64 már később jött. Az idős szót éppen azért írtam mert szerintem igen sok olyan fiatal van itt akik a korukból kifolyólag nem ismernek el más korosztályt, csak a saját korcsoportjukra koncentrrálnak és abban valóban mindenki simán kezel bármilyen programot vagy készüléket. Éppen ezért akartam arra rámutatni hogy nem csak a 13-20 éves korig lévő csoport használ ilyen eszközöket. Az én környezetemben is sok olyan általam "idős"-nek mondott illlető él aki kiesik abből a max 20-25-ös korosztályból aki meg szokott kérni hogysegítsek nekik az ilyen problémáik megoldásában.( és szándékosan használtam az idős szót, hogy jobban kihangsúlyozzam mit szeretnék mondani, de már teljesen látom hogy senki sem érti pedig magyarul írok, mostanában mindent meg kell magyarázni hogy ne kapják fel kb 10-en a vizet. Más esetbe utálom ha engem idősnek hívnak, pedig sajnos már egyre többször előfordul).
    Az hogy te is ennyi idősen ezzel foglalkozol azt mutaja hogy érdekel, és itt megtalálható vagy a ph-n ahogy ez várható is ilyebkor .
    A kérdés: mennyi saját korú barátod ismerősöd van akinek ezekről fogalma sincs? Gondolom több mint akinek igen. Nyilván te is segítesz nekik beállítani ilyen kütyüket, tv-t, esetleg pc-t installálsz és elmondod hol mit nyomjanak, mi mire való. Nem hiszem hogy nem találkoztál ilyen emberekkel.
    A fiatalokról elképzelem, mert visszagondolva én sem foglalkoztamm "idősebbek " tanítgatásával és magyarázgatással kb 30-35 évvel ezelőtt. Nekik szántam amit írtam, hogy vegyék észre hogy létezik "másik oldal" is, mielőtt azt mondják hogy bárki tud ilyet kezelni.
    És mégegyszer hangsúlyozom: nem azt írtam hogy én nem értem, mert már akkor xbmc-t kalapáltam htpc-re amikor még béta állapotban leledzett és ezer sebből vérzett. Mégegyszer leírom: azt szerettem volna elmondani hogy szerintem zek az újabb droiddal szerelt boxok már jól használhatóak, akár LE nélkül is.
    A hozzáállásom miért érdekes? Szerettem volna egy véleményt megosztani, de nem sikerül úgy hogy ne legyen lehurrogás. Lehet hogy lenne pedig igény arra ha ide kerül még kb 4-5 box, letesztelem őket, megnézem melyiken fut LE és melyik kezelhető jól-rosszul, ezzel csak segíteni akartam másoknak akik esetleg nem olyan hülyék hogy rögtön berendelnek tesztelni több darabot. A 905W sem biztos például hogy leírandó ha valakit nem érdekel a 4k, de ezt teszt után gondoltam megosztani.

    Pelican: ne haragudj de szerintem ez már inkább kötözködés mint igazi érv, vagy te még nem találkoztál más emberekkel. Nem értem miért divat manapság a fórumokon azonnal leszólni valamit ha nem egyezik a véleményünkkel. Csak családon belül, rokonságban fel tudok sorolni kb 5-10 olyan embert akik naponta youtuboznak, tv-znk, filmeznek, de foglamuk sincs mi az a kodi, de nem is értenék hogy mire jó. Pedig nem tanulatlan emberek csak más az érdeklődési körük. Az pedig engem nem érdekel, és ők azon csodálkoznak hogy hogyhogy nem tudok megcsinálni egy rántottát, pedig meg szoktam enni ha Készen van. Engem viszont nem érdekel hogy készül. ( na ez pláne nem érthető, a hülye hasonlatokra mindig ugrik valaki :) )

    yanpec: éppen ezt próbáltam elmagyarázni, de úgy látszik sokaknak a nagyszüleik is linux programozók és imádják az eldugott almenük keresgélését és a samba beállításait :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák