- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
komi77 #35218 üzenetére
Én személyszerint úgy vagyok vele, hogy legalább 3 szintet/generációt szeretek lépni, ha már egyszer pénzt teszek a dologba. Így ha kicsit mellé is nyúlok (AMD<->NVidia viszonylatban), akkoris komoly haladás lesz a dologból. Jelenleg egy GTX 1050Ti-m várja nagyon a nyugdíjazását, de még akár ex-bányász vega64 is lehet az utódja, pár gombért...
-
válasz
komi77 #35134 üzenetére
Valószínűleg nincs lóvé R&D-re. Én úgy látom, hogy az NV a Maxwell-nél talált valamit, ami az AMD-nél nincs, s azóta ezt görgeti tovább. S azóta meg ugy az NV nagyon titkolódzik, s meg is van az oka rá. Maxwell előtt volt rendes verseny, azóta viszont az AMD 1.5x akkora lapkával hozza azt, amit az NV. Ez pedig egy kategóriányi különbség.
Hogy mi lesz, fogalmam sincs. Az idén érkező Vega 20-ra leszek nagyon kíváncsi, habár csak profi piacra jön, a 7 nm, dupla memória sávszél és egyebek talán hoznak valamit a konyhára. A Navi meg még homály. Szóval csak a szokásos, "majdakövetkező" reménykedés van.
-
válasz
komi77 #35134 üzenetére
igazából ha megnézed a dolgokat közelebbről, még így is, hogy 2 piacon harcolnak, azért próbálnak konkurenciát biztosítani. Szerintem RX egy jó kártyacsalád,a középkategóriát kiszolgálja, míg a Vega a felső kategóriába is belepiszkál, bár azért az annyira nem jó vétel még jelenleg, nem akar visszaesni az ára.Ha még egy 20 % körüli áresést produkálna 140 K körül jó lenne nagyon az 56 és 160 K körül a 64, mert mindegyik olcsóbb lenne mint a konkurencia.
Most az ilyen fogyasztás satöbbi félretéve, mert az is egy jól hűthető kártya, nincs vele gond, persze a grafikonon nem mutat olyan jól, de a gépben úgy sem azt nézed.
-
törölt tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2980
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ZTE Blade A31 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest