Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz gbors #21873 üzenetére

1. "az AMD kártyák jellemzően kevesebb FPS-t vesztenek a felbontás növelésével,"
    Igen, ezt én kevertem bele. Bocs, nem tudtam, hogy nem szabad. De ez önmagában egy olyan mondatod, amit ha én, vagy egy AMD-párti, vagy akár egy független kommentelő (ezen a fórumon olyan nincs!) mondott volna, akkor máris óriási ribillió lenne, égbekiáltó perpatvar! Aljas hazugság, az NV kártyák minden felbontáson jobban mennek! A FX különben is csak 4GB-os! :(((

2. "Elárulom: azt, hogy melyik kártya mennyi sebességet veszít, ha felkapcsolunk 1080p-ről 1440p-re vagy 1800p-re. Ráadásul azt is rosszul, mert no way, hogy a Far Cry 4-ben vagy a BF4-ben 10-15% FPS-t vesztünk a +78% pixellel." - De, ezt Te írtad, és bizony "way". Te is írtad, hogy nem kell más hozzá, csak CPU limit (vagy bármilyen más rendszerlimit). BTW korábban ez is vesszőparipa volt az NV oldalon, hogy az AMD karik sokkal CPU-limitesebbek. Most, amikor egy teszteredményre akár ez is lehet a magyarázat, akkor ez már el van felejtve, sőt ki van zárva, ugye? Biztos rossz a teszt :U

3. Kitartok amellett, hogy nem jó a mérésed. Csinálj már egy képet amin a monitor menüje FHD-t, a játék pedig WQHD-t mutat. Sajnos nincs rá lehetőségem, hogy teszteljem, mint már írtam is. De neked van már AMD karid is úgyhogy hajrá! :U Még az is lehet hogy meggyőzöl. Csak arra figyelj, hogy csinálj nem átméretezett képeket is a minőség ellenőrzése végett!

4.Taníts, mester! :DDD

5. "Én is a saját szememnek hiszek" - De nem vagy hajlandó letölteni a videót a tesztből, hogy megnézd magadnak, mert véletlenül nem támasztaná alá igazadat és el kéne ismerned hogy tévedtél. Vagy hamisították a tesztet. ;]

Bonus1: Nem véletlenül egy GTX950-et cseréltél (vagy melléje "vettél") egy hasonló teljesítményű RX460-at? Miért gyanús nekem, hogy ezt nem márkaszeretetből/ funkcionális okból/ felhasználási célzattal tetted, hanem pl hogy teszteket végezz? Most hogy pénzt is keresel ezzel, vagy csak annyit érsz el vele, hogy itt a fórumon te lehetsz az ügyeletes guru, az mindegy is. A lényeg hogy invalidálja az érvedet, miszerint Te objektíven szemléled a dolgokat, hisz mindkét oldal kártyáit használod. Tesztelni vetted, így akár k**vára gyűlölheted is, akkor se volt más választásod mint megvenni, ha AMD-vel is tesztelgetni akarsz. :)

Bonus2: Azon gondolkodtál már, hogy ha WQHD monitorod van, és FHD-ra állítod a felbontását, de WQHD-ban renderelteted a játékot, akkor a VGA legyártja a WQHD képet majd leméretezi FHD-ra, ezután a moncsid felskálázza WQHD-ra. Ez az utolsó felskálázás, amit a moncsi végez teljesen elmos bármilyen különbséget, ami AMD és NV kártyák között lehet, hisz az eredeti, VGA által előállított képet a skálázás által rontja. Ráadásul a monitorok közt is nagy különbség van ilyen szempontból, egyesek szépen, mások csúnyábban skáláznak. Ha tényleg élőben meg akarsz győződni arról, hogy pontosan mennyire életleníti a képet akár a VSR, akár a DSR, azt csak natív FHD vagy 1200P monitorral tudod megtenni. :U
    Nem is tudom hogy képzelted, hogy Te majd jól megállapítod, hogy mennyire éles a kép DSR-el, miközben egy, a monitorod által átméretezett képet bámultál...

• imi123

őstag

Na akkor neked megvan a hétvégi program.
    Majd egy elfogulatlan véleményt kérnénk.
    Én is nézegetem az RX480-at csak az ára még kicsit necces.

• Yutani

nagyúr

LOGOUT blog

Hát ha ez így van, akkor megkövetlek. Sajnálom, nekem úgy jött le, ahogy fentebb leírtem, úgy tűnik, valahol valamit benéztem. Respect! :R

Új hozzászólás Aktív témák