-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senki9876
tag
Nincsen véletlenül meg valakinek a törölt hozzászólások?
Nagyon kíváncsi lennék mi is történt[ Szerkesztve ]
"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
Senki9876
tag
válasz Petykemano #58707 üzenetére
Csak megemlítem hogy a szállításra (ez csak a hajóra érvényes) nem lehet kifogás. Jelenleg ugyanolyan vagy olcsóbb mint covid előtt.
Pl. az év elején 20" konténer Shanghai -ból 6-8e euró volt, most még 2-2,5e euró"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
Senki9876
tag
válasz Yutani #57595 üzenetére
Nem látunk bele. Szerintem vagy a selejtet (ha van) szórják így ki, vagy kérésre készült. Vagy így vagy úgy de nem hiszem hogy a nyakukon fog maradni pedig szerintem is egy eladhatatlan tűnik.
Yany:
Tú de szép a NAS -od. Ilyen kéne nekem is a 2db Synology helyére."Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
Senki9876
tag
válasz Yutani #57593 üzenetére
Nem ismerjük az OEM árakat. Simán meglehet hogy árukapcsolással az OEM -eknek meg fogja érni. Nem hiszem hogy ezt a karit fogjuk látni dobozos kiszerelésben.
[ Szerkesztve ]
"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
Senki9876
tag
válasz KillerKollar #56472 üzenetére
Lehet időközben kapott frissítést.
Valami olyasmit emlegetett ABU hogy a doom hoz külön kell profilt csinálni minden kártyához"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
Senki9876
tag
-
Senki9876
tag
Ami folyik a világban az katasztrofális. Évi 2-4 konténerem érkezik Kínából de ami ebben az évben a történt a hajóztatással azon nem tudok napirendre térni de közben az összes nyersanyag ára is nagyon elszált. Nem szeretnék elkalandozni de pl a vas ára Európában nagyon felment. Heti szinten emelkedik 10-40% öt, miközben Kínában olcsóbb lett a vas.
Vissza térve a mi témánkhoz. Még mindíg az Abu magyarázatát tartom logikusnak mert igaz hogy a nyersanyag árak most nagyon mozognak de szerintem a mostani MSRP - ben van bőven tartalék mindegy melyik gyártót nézzük, mégis valahol az árak elszálnak. Azt ki merem jelenteni hogy nem az AMD vagy az Nvidia miatt magasak az árak (MSRP felett). Szerződés köti őket.Ismerősöm az egyik Szlovákiai IT nagyker alkalmazottja. júniusban vett grafot és mint alkalmazotti kedvezmény 20% - ot kapott a kártya árából (RX 6700xt számlával). Nem szeretnék következtetést levonni csak érdekesség.
A kapacitás számítás a te területed és szerintem jól is csinálod.
Van szabad kapacitása a tsmc - nek amire lehet licitálni?
(Szerintem az nv egyszerűbben tudna kapacitást bővíteni.)
Ha lenne szabad kapacitás, megérné rá licitálni?
Mennyi időre kell megvenni a kapacitást? (hónapok, évek?)
Mennyi idő mire gyárthatnának rajta?
Várható termelés csökkenés? (konzol, CPU stb.)
Csíkszélesség váltás?
Mi lesz a bányászattal? (bányában viszik az AMD grafokat, vagy azért veszik mert nincsen más?)Én abból indulok ki hogy elkészül egy gpu a tsmc - nél és mire az EU - ba ér a polcokra az nagyjából (remélem jól rémlik már volt róla szó) 2-3 hónap.
Vagy is ha most vennének kapacitást szerintem leghamarabb decemberre érezhetnénk meg, de addig bőven változhat a piaci helyzet.
Sajna túl sok a kérdőjel.
Ha tudnánk hogy mi a helyzet a tsmc-nél egyszerűbb lenne találgatni mi lehet a háttérben.
Valaki netán tudja hogy milyen a 7nm kihasználása a tsmc - nél?"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
Senki9876
tag
válasz Petykemano #56327 üzenetére
Személyes véleményem hogy nincsen gyártókapacitás.
MSRP (referencia kialakitás) - az az ár amin már mindenki keres. Ide van bekalkulalva az AMD nyeresége is. Az aib gyártók fix áron kapják a gpu-t vagy a csomagot amiben megegyeztek. Ha ebből indulok ki akkor az AMD-nek nem érdeke hogy nagyon elszáljanak az árak mert neki attól nem lesz több bevétele. Ha lenne szabad kapacitás simán kontrolálhatná a gyártást úgy hogy ne legyen sok a piacon de legyen annyi hogy ne szálljanak el az árak így több graf találna gazdára és többet is keresnének, de mint hogy (szerintem) nincs kapacitásuk ezért vannak az árak is elszálva.
Ebből kiindulva Abu (MARKETING) válasza teljesen logikus. Minek adjanak az RNDA2 kartyáknak alacsonyabb MSRP, ha úgysem kapod meg annyiért? Piacot a kapacitása hiány miatt úgy sem tudnak szerezni így legalább keresnek. Lefelé még úgy is mehetnek az árakkal (MSRP ár alá, volt már rá példa) ha rákényszerülnek .Sajna globális chip hiány van. Ismerős robotika területen dolgozik és azt panaszkodja hogy mikor mikroprocesszorokat rendel 3-6 hónap a szállítási idő 2-3x áron miközben még 2020 elején 2-3 hét volt a várakozási idő.
Mielőtt valaki félreértené egyáltalán nem értek egyet a mostani
helyzettel, de sajna jelenleg ilyen a piaci helyzet."Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
Senki9876
tag
Ha tényleg jobbak lesz az AMD cpuk gaming - ben mint az Intel, vajon a tesztoldalak/jútúberek lecserélik a teszthardvereket AMD-re?
ABU: az új navit/navikat új procin fogjátok tesztelni, vagy nem kap új procit a teszthardveretek?
-
Senki9876
tag
Nekem hiányozna hogy nem olvasatnám az agymenéseit
[ Szerkesztve ]
-
Senki9876
tag
[AMD's Navi shows strong adoption - BofA]
Tűkön ülve várom a big navit de azért a tűk is a földön vannak. Ha csak annyit tudna hogy szorosan az új nv kártya mögé felzárkózna, én már elégedett lennék.meteoreső: gondoltam hogy ráharapsz . Nekem tetszett a cikk. Kár hogy Abu nem ír hasonló cikkeket, igaz szétszednék miatta a fórumon
[ Szerkesztve ]
-
Senki9876
tag
-
Senki9876
tag
Az itt olvasottak alapján az az érzésem mindegy mivel rukkol elő az AMD úgy is rossz lesz. Jelenleg egy meg nem jelent kártya van hasonlítva egy szintén meg nem jelenthez és már most le van írva.
Én úgy gondolom hogy ha nem is lesz mindenben tökéletes a big navi, akkor is jól jár aki a felső kategóriában nézeget kártyát mert lesz választék és talán árverseny. Amúgy a nagy fogyasztásról annyit hogy aki kiad egy kártyára 800usd felett, szerintem hidegen hadja a fogyasztás max a hang lehet zavaró ha sz@r a hűtés.Bárki bármit ír/mond, szerintem az rdna architektúra jó irány csak tanuljanak meg végre driver-t írni
[ Szerkesztve ]
-
Senki9876
tag
válasz #82819712 #45931 üzenetére
[link]
Ugyan az mint amit te képed csak mellette vannak találgatások.
Szerintetek lesz új navi bemutató március 5. - én?
Már sietős lenne valamit letenni az asztalra mert az egész navi generáció nagy csúszásban van."Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
Senki9876
tag
válasz GeryFlash #45937 üzenetére
Igen ezt én is megtaláltam. A napokban olvastam valahol hogy az eredeti 2020 Q1 es megjelenés (5600m,5700m notebookok) Q2 - re került át de nem írtak hogy miért (vagy már nem emlékszem)
-
Senki9876
tag
Valaki véletlenül nem tud valamit a Radeon RX 5700m gpu-rol?
Milyen notebookban lesz megtalaható és mikortól elérhető?
Ryzen 7 vagy 9(ha igaz hogy lesz) megspékelve 5700m - mel
Már nagyon türelmetlen vagyok."Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
Senki9876
tag
válasz Petykemano #45915 üzenetére
"(De lassan át kéne nevezni a topicot "abu találgatós"-ra)"
-
Senki9876
tag
válasz GeryFlash #45905 üzenetére
+1
Nagy százalékban csak read only üzemben nyomom portál / fórum de mióta eltűnt Abu nagyon szürke lett minden .
Napi 6-10 alkalommal jártam fel fórum és a hírek miatt, de oda jutottam hogy lassan a napi 1-2 alkalom is sok mert semmi sem történik.
Sokszor még számomra is elfogult, (AMD the Best) de jó olvasni az érveléseit és mások (b. Cifu Petykemano és többiek) ellenérveiket.
A lényeg ami lényeg egy sajátos nézőpontot képvisel ami miatt vagy szeretik vagy nem az olvasók, de nagyon sokszor miatta érdemes az oldalt és a fórumot olvasni
Nagyon ritkán hozzászóló fórumlakó vagyok, kérlek ne kövezzetek halálra
Ja és bocsi az offolásért"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
-
Senki9876
tag
Ezt csak úgy itt hagyom
Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT review
[link]"Nem törődöm azzal, hogy az emberek nem ismernek, azzal törődöm, hogy nem ismerem az embereket." Kung Fu-Ce
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- PlayStation 5
- Sorozatok
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eredeti játékok OFF topik
- EAFC 25
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...