- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Devid_81 #66803 üzenetére
Ez nekem inkább azt mutatja hogy nagyon hurka lesz sajna Hogy még az AMD sem meri 80XT hívni
4070S talán picivel fölötte lesz a csúcs AMD jóslatom szerint, a CES jobbnak fog tűnni ilyen RE RT-vel, aztán jön a valóság
500euroért annyira nem is jó max ha bruttó...[ Szerkesztve ]
-
veterán
Szokasos szerecsenymosdatas, eloveszunk minden mas temat..
Csinaljunk ilyen macko nyomdat ez nem qhd/4k kartya, nem lenyeg az RT, aztan mar nem fullHD-s a kartya.. a 12Gb sem limitalo lesz hanem reg az csak kenytelenek igazodni az Nvidiahoz a fejlesztok, a 8Gb mar elengedtek...De menjunk bele, szerinted melyik az egyszerubb egy masik fejlesztot utolerni techben/ szoftverben, itt az FSR-s peldad. Vagy rakni 20 dollaros memoriat rakni a kartyaidra... varj elgondolkodtam...
AMD probalkozik fejleszteni, NV sajnos direkt szopatja a nagykozonseget es vannak akik tapsolnak..Igen velemenye mindenkinek van ezt tudjuk, de pl ram a fanboy-t eleg nehet ramsutni veled ellentetben
De tudom ultimate erv mindig az AMD tulajkent bla bla...
Ebbol a genbol a kartyaim 5db 4090, 2db 7900XTX/ 2db 7900XT, A770 16Gb ...
Elozo genben 3dv 3090, 1db 3080Ti, 1db 3080, 1db 6950XT, 1db 6900XT, 3db 6700XT ennyire legyen fanboy valaki[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tehát az a megoldás hogy lejjebb veszed a grafot nem hogy a gyártó rak még memoriát a kártyára 20 dollár értékben egy VGA--ra ami 400-500-600-700 dollár, értem logikus..
Látod ezért mondják rád a zöldszemcsit, szerettél volna példát.. ez a faszság foggal körömmel való magyarázása. Na ebből tele a padlás, ezzel sincs semmi baj ha valaki elvakult fanboy csak ne értetlenkedjen ha szembe állítják vele.
-
veterán
Igen a 3 FPS nagy játékélmény, de a 6800 bekapcsolod az FSR meg az FG és kapsz játszható sebességet, kapcsold be a 4070Superen a + 4Gb VRAM-ot
Ha ez nem jövőállóbb akkor nem tudom mi, a 4070S a jelennel is küzd nem hogy a jövővel.
Az 5070 a mai pletykák szerint 12Gb--vel jön, szóval az is becsuklik majd itt.... -
veterán
Na nézzük is miről ugatok és trollkodom.....
És akkor mégis beüt a krach hogy a 4060Ti 16Gb gyorsabb mint a 4070S és a 4070Ti Elnézést csak 3.5x gyorsabb
Itt látszik amikor nem folytja meg a kártyáját az NV hogy pistike minden évben újat vegyek
Ugyan ezt látnánk ha egy 300e kártyán nem 12Gb lenne hanem 16Gb
Majd most jön az ultimate érve vehetsz 100k-ért drágábban
De mint mondtam gyönyörűen látszik az NV bullshit a 4060 Ti 8Gb és a 4060 Ti 166Gb között..... -
veterán
válasz Busterftw #66550 üzenetére
Kicsit elkanyarodtál a 12Gb memoriától 300e kártyán..
Mostmár 4080vs7900XT van ki a fact érdekel, mind a kettő kártyá elvan a memoriájával és nem hugyozzák össze magukat meg nem limitálják a fejlesztőket hogy beszorítsák a 12Gb a szarjukat.. tisztelet a kivételnek..
Amit a mással vivsz az engem nem érdekelAz Nvidia azért adjon több vramot, mert illene?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Raymond #66551 üzenetére
Nem? Ezen megy a mantra mindig kihangsúlyozva hogy a 20Gb nem ér semmit pl a 7900 Xt--n mert a 16Gb 4080 gyorsabb nála. Tehát a 20 GB memoriának nincs értelme.... heh?
Kurvára kisarkított amit írtam már.. de ezt írja
Nincs értelme a 24Gb-.-nek a 3090--en mert a 4080 gyorsabb nála[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ott végig is nézheted az összes nagy terhelés alatti eredmény majd minden gameban, QHD elöl van 4K becsuklik.
És se DLSS se FrameGen!!! Még jobban szenvedne mert azok is esznek Vramot.
Nem tudom magyarázzam e még hogy erre vannak gyártva a gamék hogy elmenjek 12Gb mert egy 300k kártyára ennyit mért ki az NV, de emelkedj felül megint rajta És hagyjuk is mert meddő, igazad van mindenre elég a 12Gb tök optimális és ez kell amikor aaz konkurencia 5 évvel ezelőtt adott 16Gb. -
veterán
Na szóval ki kellett kapcsolnom a frame gent mert olyan volt az egész mintha grizben probálnék célozni Szar volt na, így olyan 40 fps mediumon, ettől a csúcs géptől ez is fasza
-
veterán
válasz Devid_81 #66496 üzenetére
Nezek.
Elejen boklaszom csak, amikor berecsen akkor valami nagyon meghal mert gpu olyankor megall ilyen alapra 150mhz-ra le esik szerintem ott a proci kipurcanNagygep szet van szedven viszont felraktamnhighra es 2560x1440-re ugyan ugy megy csak jobban nez ki ezerszer igye.
-
veterán
FullHD medium TSR quality 50-70fps ha valami eseményhez megyek akkor be esik 5--7 fps--re utánna megint jó.
2600K+Vega56 16Gb DDR3
-
veterán
Különben is majd jól megmondom vettem egy Vega56-ot csak azért hogy legyen HBM-es GPU-m egyszer Van egy ilyen Plexnek használt 2600K-m, jön lefele a Stalker 2 benchelek ezerrel
-
veterán
válasz Busterftw #66099 üzenetére
Most elvileg nem versenyeznek a 5080/90-el(90-el az elozo genben sem )
Tehat nekik tok mindegy a NV megjelenes, a 60/70-en mikor jon amihez hozza tudnak szagolni.
Egyetlen problemaja az NV hogy a leaken szereplo cuccot minek nevezze 70/Ti/80 ok 80-nak szeretnek 1200-ert, ahogy allunk az AMD miatt meg is tehetik ezt.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Butto 100 alatt is talaltam b650e-s lapot ami gen5.
Ujat bótban nem hogy hasznaltat.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz S_x96x_S #65816 üzenetére
4090-en a gen3 1-2% ha nem tevedek, de lehet.
Mire ez limitalo tenyezo lesz pont elavul az egesz...
Meghat mar csaknl kozepkaregorias AMD kari jon annak nem kell gen5Ha meg van love majomra legyen bananra is, mert ertem en hogy limitalja a sok gen5 -os ssd-t a lap, de lehet hogy akkor nem kell spuroskodni a lapon ha mar sok gen5-os ssd-re futja
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz DaVE-1 #65810 üzenetére
Egy megjegyzes mert full off
A problema ott van hogy a Slim PS5 470euro ez meg 800
Es akkor nezzuk meg hogy mi is tortent +1Tb ssd megbegy video kartya upgrade ez olyan 60 dollar plusz koltseg
Mitol kerul 2x annyiba? Azon kivul hogy a kretenek megvettek ezen az aron a PS5 a scalperektol? Semmi siman oda arazott a Sony.Remelm PSVR2 effekt lesz belole.
-
veterán
RT meg mindig uri huncutsag. Megy high 60 fps? Nincs itt semmi latnivalo, aki meg RT akar lehet a penztarhoz faradni
Volt egy klantarsam regen szegeny volt tilinkp gepe volt 25 fps-kel tolta 800x600-ban a Q3A nem single playert, hanem clan arena meg earthquaken na az szar volt En meg shotoltam a sarokban 1000 fps-t 1600x1200-ban , ossze raktam neki egy gepet inkabb.
-
veterán
Lesz gyorsulás mindenhol, éppen most jön az uj fake kép generálás ami kettöt rak be a valósak közé mlg meg kell oldani hogy 320x200-ról generálja a képet így két genre nem kell HW fejleszteni
-
veterán
válasz Yutani #65038 üzenetére
Hype: Nálam a 7900XTX teljesítmény, ADA szintű RT és 500 dollár a hihwtwtlwn kategoria már csak a wunderdriver hiányzik az elméletből.
Real: Lesz egy kártya kicsit jobb RT-vel nem éri el az ADA-t, 7900XT teljesítményű és 650 dollár Pont mint egy 7900XT 10%+ RT és -20W fogyi. -
veterán
válasz Yutani #64954 üzenetére
Probléma mindig ott van hogy minden ilyen ugrás 40-50k
És már sajnálok sok pénzt kiadni GPU-ra, sokat állna a gépben feleslegesen.
Igen nekem optimális aTi Super lenne de annyit nem akarok bele rakni már az már amit tudok legolcsobb 280e.
Inkább régi RT nélküli cucokkal tolom legoptimálisabb 150e egy 7800XT max egy GRE mert abban nagy tuning potenciál van. -
veterán
válasz Yutani #64951 üzenetére
Jó igen, kicsit válogattam de ez nem került pénzbe. Aztán az akkori gépemet eszemet pénzért adtam el itt kint
Nem is ez a lényeg jelen pillanatban nincs szükségem nincs ekkora teljesítményre,
Legegyszerűbb lenne venni egy 4070S-t azt kész 40e különbséggel lenne 7900XT Ez olyan dilemma mint az ingyen disznó hús. -
veterán
Intel is azerencsetlenkedik.. adjanak ki valami ertelmeset, volt 770-em 16Gb renben volt foleg az arahoz kepest, de igy 24-ben valami 4k kepes cucc kellene es ne csak a desktopon
Most nyaron kellene valamit vennem, de mit? 4090 koszi nem volt 5 darab.
GRE meg az XT kozott vacilalok ezek vannak ertelmes arban. Mondjum a komoly D4-et meg ilyen kakkanto gamekat a 2060S jol viszi -
veterán
Tehat most kiszenvednek egy most is letezo teljesitmenyt kicsit olcsobban, es kepest meg 2.5 ev mulva akarnak hozni valamit? Jol ertem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest