Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
Az emberek 99%-a azért készít videót, hogy megmutassa Nagyinak, hogy Pistike milyen ügyesen mászott fel a mászókára. Vagy ezzel egyenértékű dolgok miatt. A legritkább esetben számítanak a videó technikai paraméterei, sokkal inkább a tartalom a lényeg.
Ehhez tökéletesen elég bármely mai telefon tudása.Egyebekben pedig a zsenialitáshoz se a technológián vezet az út, Tarkovszkij celluloidra forgatott fekete - fehérben, és lényegesen zseniálisabbak a filmjei, mint Józsi bácsinak, aki 4k-ban videózza az onokákat.
-
-
rtrace
junior tag
válasz
Elit3Zotya #26 üzenetére
Az expót vettem csak lejjebb...
-
-
rtrace
junior tag
válasz
Elit3Zotya #24 üzenetére
Első képen mit kéne nézni, hogy túlexponálta egy kicsit a képet emberünk? Vagy a lencserajzolatot?
Így néz ki egy szintre húzva, jel/zal arány tekintetében elhanyagolható a különbség: [link]A Super RAW meg processzált, nem a szenzor mossa el a részleteket rajta.
-
-
rtrace
junior tag
válasz
bigmasterg #7 üzenetére
-
Levi_D
csendes tag
Aki tudja, mit csinál, sokkal jobb videót tud csinálni Samsunggal vagy Vivóval. Nekem mindegyik telefon megvan, így én tapasztalatból írok. Sajnos legtöbb videós csak berakja a teljesen automata módba a gyári alap (alacsony bitrátás tömörített) videóbeállításokkal és úgy lő valami teljesen jellegtelen videót.
-
bigmasterg
addikt
+ Elit3Zotya
Igen, én is ezzel kezdtem az előző hsz.-em, hogy kár a kisebb szenzor és rosszabb szenzor zoom.X100u-ban szinte sosem használtam a szenzor zoomot. Régi megszokás, hogy a digitális zoom és croppolás nem jó, mert minőség romlással jár
De ha innen nézem, akkor teszek vele egy próbát. Nagyobb szenzorból croppolva, lencse közepét használva még lehet nem is lesz olyan sokkal elmaradva akár egy másik telefon fő kamerájához képest.
Humanistic camera modeben van több dedikált állás, amik nem olyan drasztikus szenzor zoomok.Ha ez meg okés , akkor lehet nem is kell rohanni x200u-t venni.
-
joey04
titán
válasz
bigmasterg #16 üzenetére
Csak az a bökkenő, hogy piacvezető 2x szenzor zoom után az x200 pro-ban magukhoz képest hatalmas a visszalépés.
-
válasz
bigmasterg #16 üzenetére
Xiaomiban a szenzor zoom fő kamerából, még a vivo-t is veri szerintem, annyira jó.
Mindenképpen marad hátránya a xiaomival szemben, a 4 kamerás leosztás minden hogy jobb, az a kis béna 3x kamera nagyon is jó minőséget tud.
Ez így nagyon jó amit most a xiaomi hozott, de csak így hogy 23mm a fő kamera, 35mm-hez már más leosztás lenne a jó 4 kamrára.
legjobban az 1" elhagyását sajnálom, mert egyértelműen gyengébb az x200 pro, mint az x100 ultra. -
bigmasterg
addikt
válasz
Elit3Zotya #14 üzenetére
35mm-nél a 2x szenzor zoom már 70mm, az már elég közel van a 85mm, 3,7x zoomhoz, hogy ne legyen rá szükség.
Többi telefonnál,a ahol a főkamera a szokásos 23-24mm, ott a 2x kb 50mm.
Ha 35-ről indulunk, akkor az 50mm látószög eléréséhez elég egy 1,4x szenzor zoom, nem kell a 2x.
Ha jobban rá akarunk nagyítani a témára, akkor ott a dedikált zoom.Szerintem a 15 ultrának 100mm felett van igazából előnye, ha csak a hw-t nézzük. Az a plusz 3x kamera kis béna így, hogy gyengébb mint az 1x és 4,3x. Sosem akarnám használni, ha tudom hogy a következő látószög mennyivel jobb.
X200 ultra esetén nyilván a hagyományos 1x látószöget bukjuk, azt majd az uw 2x szenzor croppjával lehet elérni.
De nekem az nem is igazán hiányzik. Legtöbb mindenre jobb is a 35mm, amire meg nem elég széles, arra ott a nagy érzékelős uw. -
válasz
bigmasterg #7 üzenetére
35mm jó lenne, z70 ultrámban is nagyon jó volt ez a látó szög.
1" hogy beférjen 35mm alá, még nagyobb kamera púpot eredményezett volna mint eddig.
De nagy kár érte, mert mint ahogy írtad elmarad az x200 pro képminőségben, fejlett szenzor ide vagy oda.
Az meg hogy csak 3 kamera maradt, szerintem nem lesz elég a 15 ultra ellen, egyszerűen hiányzik a plusz 1 látószög középről, ez minden képen hátrány marad, mindegy mennyire jó a 2x szenzor zoom. -
nozs23
addikt
Nincs mar kedvem nem nativ megoldasokkal szarakodni. Biztos vagy benne, hogy ki lehet hozni valamit a Motion Cambol, de a videos topicban is boven van rola horrorsztori es korlataira is kiternek. Az Apple normalis kamera API-val tamogatja viszonylag korlatozasok nelkul a fejlesztoket. Ott az ingyenes BM app, vagy a 10 dollaros Kino, esetleg hazon belul az ingyenes FCP, mindegyik normalisan mukodik bohockodas nelkul. Illetve csomo tok jo 3rd lut (kreativ vagy csak conversion) vagy direkt az Apple LOG-hoz krealva (phantom pl.).
Munkara nekem is van S5II. Nekem kell, hogy kenyelmes legyen es mukodjon csak ugy, de ha kell ki lehessen belole hozni valamit. -
Levi_D
csendes tag
Normál videó módbam tényleg hányadék a samsung videója, viszont PRO módban levesz minden élesítést, meg effektet róla, és a bitráta is sokkal magasabb, így egy tűéles de nem élesített, teljes mértékben zajmentes videót kapunk, max a dinamikatartomány lesz kissebb de arra ott a LOG. Ezt már bemutattam többször is videóban, PRO módban könnyedén veri az iPhone-t, amíg normál módban undoritó. VIVO jobb éjszaka, és a zoom kamerája sem evilági, nyugodtan lehet használni éjszakai is videózni a zoom kamerát, nagyon durva telefon, samsung kb 5 évvel, iPhone pedig vagy 10 évvel van lemaradva.
-
Silenzio
addikt
Aztán felrakod a mcpro24fps-t Androidra, és megkapod az Apple LOG-ot, meg sokminden mást, túlélesítés nélkül. Aztán felrakod a Motion Cam Prót, és RAW DNG-ben videózol, ami azonos fájlmérettel leveri az Apple-t, mint vak a poharat. Aki nem hiszi, járjon utána. Annak küldök videót.
De ProRes-t is tud, igaz, ahhoz minimum Gen 2-es vagy Gen 3-as proci kell, és lutri, milyen kamerával működik. Xiaomi 13 Ultrával tökéletes, Xiaomi 14-gyel nem ad képet. Ha Snapdragon a procid és Sony a kamerád, nem lehet gond, Samsung kamera is jó eséllyel működik.
Zsebbe nyúlós a történet, de tökéletesen megéri. Addig voltam Apple fan, míg ezeket ki nem adták. Azóta nekem minden kevés a (fél)profi kamerákon kívül, pl. Blackmagicek. Még a DJI Osmo Pocket 3 meg a Sony A7 III is, tehát minden, amivel nem tudsz elérni jó minőségű codeceket. Egy használtan 40-ért kapható Xiaomi Mi10T Próval ugyanis billiárdszor jobb minőséget tudok, mint az, vagy a legújabb Apple. A mostani Xiaomi 13 Ultrámmal meg elsírod magad, ha belegondolsz, mennyi pénzt kérnek bizonyos kameragyártók a hígfosért, csak hogy megtartsák a jó codeceket a sokmilliós profi szériáknak.
Eleget pofáztam, írok belőle cikket a logoutra.
-
joey04
titán
válasz
bigmasterg #7 üzenetére
Nem is értem amúgy miért marad ki az 1". Mivel "csak" 3 kamera van, beférhetett volna.
-
bigmasterg
addikt
X100 ultra tulajként egyedül azt sajnálom, hogy a 35mm fov lencse mögött nem 1" szenzor lesz, mint az előd esetében.
Ezen kívül elég szimpatikus utód.Uw: fő szenzor méretű érzékelőt kap, ilyet még telefonban nem nagyon láttunk. X100 ultraban az "csak" az átlag csúcstelefon szintet hozta.
Fő kamera: végre 35mm, szinte az összes telefonban 23-24mm, ami számomra általános fotózáshoz túl széles, túl sok a torzítása. ( Szinte többet használom a 3,7x , 85mm lencsét most)
Az 1x érzékelő az x200 pro esetben szerintem visszalépés volt. Leglátványosabban a 2x szenzor crop képeknél jön ki. Remélem itt kicsit jobban fog teljesíteni.
Zoom: 85mm , nagy érzékelő, eddig is magasan verte a mezőnyt. Most még jobb lett a fényerő, remélem az ellenségéből sem veszít. Ha nem, akkor ez is pipa.
Jöttek Fujifilm leak-ek. Nagyon remélem hogy a fényképezőgépeiből ismert film szimulációkat kapja meg. Ha igen, az számomra egy indok lehet a cserére. (Ha X100 U is megkapja, akkor pedig a megtartására )
Szerk.:
Másik oldalon olvastam, hogy a cikkben szereplő alsó 3 kép, mind az ultrawide lencsével készültek.
ami felett ez volt felirat:
"Végül néhány véletlenszerű kép is megtekinthető a bemutatóig." -
nozs23
addikt
A Vivo-t nem probaltam. A Samsung LOG hanyadek es a tulelesitest sem vetkozi le LOG hasznalata kozben. Illetve az abszolut legjobb minoseghez ott a ProRes es annak sok szamos valtozata az iPhone-hoz. Ez csak iPhone-on. Tovabba a 3rd party appok tamogatasa is gyakorlatilag hibatlan iPhone-on (mivel nem millionyi kulobozo tipust kell tamogatni).
Alairom, hogy ezek nem erdekelnek mindenkit, nekem eleg fontos. -
HUNgabus
senior tag
Hát, nem trollkodva, elég gagyi Androidos telóid lehettek 🤔
-
Csebesz86
kezdő
válasz
csakany2001 #1 üzenetére
Fotó készítésben jobb a konkurencia?
Melyik adót nézed?
10 év android után végre szürkületkor is tökéletes képeket tudok készíteni!!!!
-
joey04
titán
És a kínaiakat győzködik? Nem lesz globál, szóval nem lesz veszélyes sem almára, sem samura, sem pixelre, sem semmire.
-
Levi_D
csendes tag
válasz
csakany2001 #1 üzenetére
Vivo X200 Pro és S24 Ultra van, családban iPhone 16 Pro is van. Összehasonlítottam, és a Samsung alapból jobb és élesebb videókat készít, PRO videó módban pedig teljesen lehagyja a Samsung és a Vivo az iPhone-t. Egyáltalán nem értem, hogy nem látják ezt a videósok. Valószínűleg nem magas bitrátával és egyéb android specifikus funkciókkal nézik? És nem csak napsütésben volt a Vivo és a Samsung jobb, gyertyafény mellett, sötét szobában, születésnap közben is; főleg a zoom kamerák ég és föld, az iPhone undorítóan nézett ki. Aki komolyan akar videózni az a Samsungal és Vivoval sokkal jobban jár.
-
csakany2001
senior tag
Fotókészítésben rég jobb a konkurencia, a videózás kérdéses. Meg, hogy pl. mennyire konzisztensek a különböző kamerák színhűsége, beállítása ha váltunk látószöget kamerázás közben. A stabilizátor, a részletek rossz fényviszonyban videózás közben stb.
Ezekben még mindig az aktuális csúcs iPhone a legjobb.
A többiben dícséretes, amit Xiaomi/Vivo/Honor trió ki nem hozott, kezdve a csúcsminőségű periszkopós telefotó kamerától, a messze Apple/Samsung megoldásain túlmutató ultraszéles kamerákon át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Képekkel és videóval győzködi a népet a Vivo, hogy jobb kameratelefonja van.
- Társasjáték topic
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elite: Dangerous
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest