Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Olcsó gamer monitorral támad a Xiaomi
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
raubisoda #30700 üzenetére
Nem tudom mit vagytok meglepve,már évek óta mennek a hírek,hogy nem tudnak eleget termelni memóriamodulokból.És ekkor meg akkor építik ki az új gyárakat,csalásvizsgálatok gyártók után stb...
Hacsak 1x is elcsíptetek 1 ilyen cikket várható volt,hogy hamarosan elkezd zuhanni az ára.
Érthető,de nem mérgelődni kell,ha veszel tőzsdén is részvényt,hogy buktad a felét,hanem tanácsot kérni,vagy utána olvasni a dolgoknak.
SSd-k ára is elkezdett zuhanni év elején,várható volt,hogy memória is követi majd.[ Szerkesztve ]
The Last of Us Part I/Saints row/Dead Island 2 is van :)
-
válasz
Dragon3000 #30705 üzenetére
Nem várni kell,ha gépet akarsz.
Azt mondtam,hogy nem kell meglepődni... Én is drágán vettem még,és talán még lejjebb is mennek az árak majd.
+ ott vannak a lehetőségek,hogy veszel használtat,kevesebb memóriát stb.,amíg nem érzed úgy,hogy jó áron van.The Last of Us Part I/Saints row/Dead Island 2 is van :)
-
Dragon3000
veterán
A használttal az a gond, hogy amíg minden új ára az egekben, addig a használt is. Pár ezer különbség volt, akkor amikor én vettem, így megvettem a 16ot és nem szórakoztam vele. Akkoriban nem volt cél, hogy ryzent vegyek, de egy használt i5k ami 4 magos alaplappal és rammal, majdnem ugyanannyiba került volna, mint az új x470+2600+16GB 3333 ddr4 ram.
[ Szerkesztve ]
-
raubisoda
senior tag
Látsz te ott mérgelődő kifejezést vagy egyébb arra utaló jelet?Rá 1 hónapra még egy párat vettem akkor már csak 53 volt.
Így max most ott tartok ha el "kellene" adnom inkább aláraknám a 170lovas 607-es oroszlánomnak és megtaposnám vele.
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
Ragnar_
addikt
Én azt is vettem 60 rugóért vagy 2 éve, most meg 27. Ilyen ez a hardverbiznisz.
VGA-nál is voltak elszállt árak a kriptovaluta bányászláz idején, azt szerencsére még előbb beszereztem elég jó áron.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
NdrewSunix
senior tag
Jó reggelt!
Ez pontosan mire is lenne jó nekem? Most hallottam erről a ram topikban, de pontosabb infót nem kaptam róla.
[link]Dram Calculator for Ryzen
-
hokuszpk
veterán
válasz
NdrewSunix #30710 üzenetére
megsaccolja mit lehet kihozni a ramodbol, ha december 31-en ejfelkor toketlen kakast aldozol pontosan kelet fele imadkozva.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Picco
addikt
válasz
NdrewSunix #30713 üzenetére
nekem hasznos volt bar nagy tuning nem lett belole de inkabb a stabilitas volt a fo szempont. 2800cl15@3000CL14
It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Ragnar_
addikt
Szintén. Annó azért volt némi para a Ryzen/Lap/RAM kit kombókkal, és ugye ha mindezek ellenére egy kis tuning is belefér netán alulfeszelve, mindjárt nyugodtabban alszik az ember. ( Egészen addig amig egy év múlva nem feleződnek az árak
)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
badxgirl
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy ryzen 5 1600x.
Win újratelepítés után némi teljesítménybeli visszaesést, és nagyobb melegedést tapasztaltam.
Ami feltűnt, hogy korábban a magok órajele folyamatosan változott a használat függvényében, illetve volt 2 mag amit 4200 mhz-ig feltolt időnként.
Most viszont egységesen 3700-on megy mindrn mag akkor is ha semmit nem csinálok a gépen, és a 2 mag viszont nem megy 4200-ig. Biosban az erre vonatkozó beállításokhoz nem nyúltam.
Illetve van egy msi rx470 gaming x 8gb, ami játékok alatt eldobálja a videokártya használatot. Folyamatosan 0 és 100 százalék közt ingadozik. A kártya topikjában cpu limitre tippelnek. Mindeközben a proci átlag 25-40 százalékon fut. Ez viszont úgy néz ki hogy van mag aminrk 70 és 100 százalék kozt mozog a használata, van aminek lentebb, van olyan is ami alig dolgozik. Ez normális? Tényleg cpu lenne kevés?
Far cry new dawn és ring of elysium amikkel játszok. A far cry pl újratelepítés előtt 65-75 fps közt mozgott full hd ultrán, most 60-62 fps. Ring of elysium multkor kb 10 percig folyamatosan 100 százalékon hajtotta a videokártyát, akkor 60-70 fps volt az átlag, aztán elkezdte megint a 0 és 100 közt ingázó gpu usage-t és be is esett az fps 40-50 környékére. Ram 2x4gb kingston hyperx predator, de nem hinném hogy ez fogy el, játékok alatt 5-6 giga van használatban.
Mit tudnátok javasolni, vagy mi okozhatja a problémáimat?
Illetve a procinál mit állítsak, hogy újra jó legyen és úgy működjön mint win reinstall előtt?
A magok terhelését nem lehet valahogy egyenletesrbbé tenni? Vagy az jó így?
Nem tudom nem e az az 1 majdnem fullra terhelt mag okozza hogy a videokártyát nem sikerül egyrnletesrn kihajtani. Ez a 0 és 100 közti usage drop amúgy full egy mintára megy, másodpercenként fel,le, fel, le, ütemesen. Annyi higy nem mindig esik 0ra, van hogy csak 40 60 százalékra. -
nyul105
senior tag
Sziasztok,
Ha eladom a stock coolert box 1600nál, akkor ugrik a gari, vagy megmarad?Van erről valahol hivatalos info?
[ Szerkesztve ]
-
badxgirl
aktív tag
Kicsit amúgy okosítsatok már fel.
1600x-et oc-zni érdemes? Ha igen, mivel és hogyan? Az xfr mi a fene, az oc mellé vagy ahelyett használatos? Nem egészen vagyok képben, mit lehetne biztonsággal kihozni a prociból. Illetve azt sem tudom érdemes.Másik kérdés, a hőfok visszajrlzés mennyire pontos? Tudom hogy a max 95 fok, nyilván nem kéne eddig mennie. De meddig mehet ami még nem baj? Jelenleg rivatuner, aida, ryzen master egyaránt úgy mutatja hogy olyan 58 fok körül van a max, ez is egy játék esetén, amúgy 55 környékén meg szokott állni. Már ha ez pontos szám.
Jelenleg win profil kiegyensúlyozott, biosban (asrock fatality b450 gaming k4 lappal) oc beállítások, boost stb auton elvileg. Monitorozva terhelés alatt 3700 mhz a max órajel, néha néha 1 1 mag felugrik 4100ra, de erdekes mód pont nem a leginkább terhelt mag, ami pillanatokra száz százalékos kihasználtságot mutat.
Plusz a ramokkal is szívok, 2x4 giga hyperx predator 3200 mhz van, xmp 3200 és 3000 profillal is hibázik memtest alatt, így nem tudom hova és milyen fesszel, időzítéssel stb lőhetném be, vagy kellene-e még valamit állítanom az xmp profil mellett.
Egyszóval elég oc analfabéta vagyok, nem is nagy babérokra török csak egy visszafogotabb biztonságos oc szintet szeretnék.
Ha valaki legalább nagy vonalakban elmondaná mit hogy lenne érdemes, az tök jó lenne, persze tudom hogy látatlanba nincs szentírás, max iránymutatás.
-
hfeco01
csendes tag
Szép napot mindenkinek!
Annyit szeretnék megtudni hogy Rog Strix B350-es lapban egy 1600-as, 1.17 Voltos feszültséggel ha 3550 MHz-et megy az elfogadható vagy csak átlagos? A memória 2x4 GB 3200-as Corsair Vengeance.
3600 MHz-et a proci alapfeszültségen se megy, csak feszültség emeléssel
Eddig max 3850 MHz-et tudtam belőle stabilan kicsikarni, de ott már nagyon melegedett. -
hfeco01
csendes tag
válasz
Vartanus #30723 üzenetére
1.4 Voltot kért a 3800-hoz de hagytam is az egészet mert 85 fokra ment fel a processzor.Alapon meg 50-55 között ugrált. Igaz a hűtőm se egy nagy szám de a mostani beállítással alapjáraton 30 fok körül, terhelés alatt meg 50-60 fok között mozog. Tegnap felraktam a 4801.es biost. Annyi változott hogy a memória most már megkéri az 1.35 Voltot a 3200 MHz-hez. Az előző biosnál 1.29-el ment.
-
NdrewSunix
senior tag
válasz
badxgirl #30721 üzenetére
Az XFR az amit láttál korábban, hogy 2 magon felugrik magasabb frekvenciára amikor dolgoznia kell és a hűtés is megfelelő. Ennél jobb vagy nagyobb teljesítményt ad szerintem, ha OC-val beállítasz egy fix frekvenciát biosban. Így már minden magon ezen fog menni és az xfr-t ki is kapcsolja. Nekem pl 4 GHz-en megy a cpu, amit 1,3 V mellett stabilan tud. (CPU függő, lehet neked ennél több feszültséget kell majd adnod vagy csak mondjuk 3,9-en megy ekkora fesszel, de még akkor is jobb az XFR-nél.) Lehet ilyenkor jobban melegszik majd, de nem sokkal azért, persze kérdés milyen hűtésed van.
-
badxgirl
aktív tag
válasz
NdrewSunix #30725 üzenetére
Hűtés egy cooler master hyper 212. Jelenleg 35 fok környéke alapjáraton és 55-65 játék alatt.
Mikor nem variálgatta az órajeleket, hanem fix 3700on ment mindig minden mag, az azért rádobott 5 fokot.Olyan megoldás nincs, ahol ugyanígy variálja az órajelet, tehát terheletlenuül, vagy egy kevésbé terhelt magon lentebb veszi, de a maximumot kitolom? Hogy pl ne 300 és 3700 MHz közt menjen terhelés függvényében, de ne is pl folyamatos 4000-en, hanem 300 és 4000 közt.
Egyébként oc-hoz mit használtok? Ryzen master, bios, vagy esetleg más?
-
NdrewSunix
senior tag
válasz
badxgirl #30726 üzenetére
Hát én ilyenről nem tudok.
Ha nem túl magas feszültséget adsz neki nem hinném, hogy bármi probléma is adódhatna a cpu-val. Nálam már rég óta 1,3V@4GHz -en megy.
Nekem pont az nem tetszik, hogy rángatja le fel a feszültséget a 2 magon folyamatosan, ha nincs OC és XFR be van kapcsolva. -
pzske
aktív tag
válasz
NdrewSunix #30729 üzenetére
Szia!
Ez itten![ Szerkesztve ]
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
pzske
aktív tag
válasz
NdrewSunix #30731 üzenetére
Igaz kevertem ez predator
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
nemethbalazs
tag
válasz
NdrewSunix #30725 üzenetére
Elég CPU függő lehet a dolog. Nekem pl. 3.8 GHz-en 1.16 V-al, 3.9 GHz-en 1.25 V-al atomstabil, ellenben a 4 GHz-hez 1.38-1.40 V kell. És persze melegszik is. Nekem nagyon bejött a 3.8 GHz 1.16 V, szénné terhelve 67-68 fok hangtalanul, játékok alatt 52-58 fok.
[ Szerkesztve ]
-
badxgirl
aktív tag
Jó neked. Nekem ugyanez van és nem megy 3000-en sem.
Ryzen 51600x, asrock fatality b450 gaming k4 lap. Gyári 2400 mhz, esetleg még ha simán felrakom 2666-ra mindrn más állítása nélkül akkor jó. A 2 xmp profillal szinte azonnal hibázik. Ha a feszt emelem, 1.4voltig próbáltam, akkor is.
Azt próbáltam még hogy fesz, időzítés minden ahogy hagyja, illetve a fesz auto értéken, és csak a ram órajelet veszem biosban 2933mhz-re. Időzítés szerintem maradt ugyanaz a gyári amit a 2400hoz is beállít. A fesz meg win alól nézve 1.3v volt. Így csak 1-2 óra után hibázott a memtest. Nem tudom hogy csalhatnám fel legalább 3000 környékére. -
-
Sziasztok!
Ryzen 1600X-et szeretném kicsit tuningolni. Szorzóból mi az az órajel, amit feszemelés nélkül, biztonságosan be lehet neki állítani? 4Ghz-et elbírná?
Mindörökké 3Dfx!
-
Vartanus
őstag
Szerintetek megérné lecserélnem a 3000-es @2933-as Agesieket 3200 vagy 3300-as HyperX Predatorokra? Mennyit nyernék vele egy 3,8-ra húzott 1600 esetén?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
hokuszpk
veterán
válasz
Cingáriusz #30744 üzenetére
erre nem lehet valaszolni, processzora valogatja, ki kell tesztelni a tied mennyin stabil.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
NdrewSunix
senior tag
válasz
Cingáriusz #30744 üzenetére
Xfr bekapcsolása mellett a gyári fesz teljesítménytől és hőmérséklettől függően folyamatosan változik nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Intel Core i7-8700K 6-Core 3.70GHz LGA1151 processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 5900X 12 magos 24 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700 4 magos 8 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700KF 8 magos 8 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 magos 8 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest