- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asztrofotózás
- Az NVIDIA processzora volt az idei GTC sztárja
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #30898 üzenetére
Várj a 3.genre.
-
Leon77
őstag
válasz
hokuszpk #30875 üzenetére
Erről mi a véleményed? Én nem vagyok túl expert, ezek amúgy 3200-az trident-z ramok, de 3200-on nem stabil...
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Leon77
őstag
válasz
hokuszpk #30903 üzenetére
Nem, ez a legmagasabb freki amin stabil, felette esetenként megfekszik. Mondjuk nekem a proci is rettenetesen éhes. 1,45 a vcore 0/24-ben.
De így atom stabil legalább.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
pengwin
addikt
válasz
Cingáriusz #30839 üzenetére
Kicsit tovább kisérleteztem:
Corsair Vengeance LP 2*8GB CMK16GX4M2B3200C16, AB350M Pro4, Ryzen 1600X:
3200MHz 16-18-18-36 (XMP profil): nem bootol a gép
3133MHz 16-18-18-36: Megy, de nem 100%-ban üzembiztos.
3066MHz 16-16-16-36: betonstabil
2800MHz 14-14-14-33: betonstabilPáratlan időzítéseket nem hajlandó elfogadni, 15-nél is 16-ra áll be. Ezért sem írtam 3066-2800 közti frekvenciákról, mert azok a 14-re csökkentett időzítéseket nem bírták.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Lendova
senior tag
Felraktam a C6H-hoz a legutóbbi bios-t, amit pici ram piszkálás követett:
Keep calm. Defend the objective. | Communicating with RaceNet... | FreeSync | When in doubt, flat out
-
bandika0626
senior tag
válasz
DudeHUN #30907 üzenetére
Lehet jó csak nem tudjuk milyen órajelen ment a ram mert az nem látszik.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Lendova
senior tag
válasz
bandika0626 #30908 üzenetére
2133
3434MHz-en van. 3 óra memtest-et és kb 10 óra Battlefield V-öt már kibírt.Keep calm. Defend the objective. | Communicating with RaceNet... | FreeSync | When in doubt, flat out
-
bandika0626
senior tag
-
nuke7
veterán
válasz
MaxxDamage #27913 üzenetére
Hello,
Esetleg abban tudnátok segíteni, hogy miért nem tudok 1600x és asus b350-f strix gaming lap párossal beállítani custom szorzót a procinak..?
(ja, és mi az a kétkattintásos tuning ami az összefoglalóban van..?
)
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
NdrewSunix
senior tag
Véleményetek szerint 1600X-nél mi az az ideális hőmérséklet amit folyamatosan tarthat?
Kicsit halkítanék a ventilátorok búgásán, de az ventilátor csere nélkül a sebességük csökkentése lesz, mint megoldás. Nem tudom meddig engedhetem a procit. Leginkább nálam játék közben kap nagyobb terhelést, azaz olyankor van max hőfokon. A teljesítményt már visszavettem 1,3V@4000 -ről 1,1@3600 -ra. Most már csak a ventilátorokat kellene állítgatnom. -
pengwin
addikt
A "kétkattintásos" tuning a legtöbb alaplapban rögtön az orrod alá van tolva: ilyen esetben csak egy feszültség és órajel értéket kell beállítani, és onnantól a CPU azon fog üzemelni.
Ha van is "szorzó" állítási lehetőség bizonyos aalplapokban, az csak egy kis felhasználóbarát felületi megoldás lesz a CPU beállításait meghatározó három hexadecimális érték (FID-VID-DID:órajel-feszültség-osztó) állítgatására.
(#30913) NdrewSunix
Szerintem ha nyáron 75 fok alatt marad a CPU akkor nem lesz baja. Vagyis a környezeti hőmérséklethez viszonyított delta T legyen olyan 40-45 Celsius fok körül.
Ha még mindig offsettel mutatja a feszültséget az alaplapod akkor figyelj oda, hogy 20 fokot még rátesz a tényleges hőmérsékletre. 3,6GHz@1,1V-nál szerintem nem nagyon lesz bajod vele.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
pengwin
addikt
válasz
varmi2 #30916 üzenetére
Mindkettő: máshol méri a két hőmérsékletet. Nem tudom, hogy melyik honnan veszi az adatát, nagyon rosszak szerintem a mérési pont megnevezések.
(#30915) NdrewSunix
A +-10 fok az OK, mert nem a legpontosabbak ezek a szenzorok.
Az a 20 fok meg csak egy kijelzési offset, vagyis a ténylegesen mért hőmérsékletre rak rá 20 fokot X-es CPU-knál, és azt írja ki.
Utána kérdezhetsz az alaplapod fórumában is, hogy még offset-tel jelzi-e ki az X-es CPU-k hőmérsékletét az adott BIOS verzió.
De ha csinálsz egy CPU tesztet ami felnyomja a hőmérsékletet és közben figyeled az órajeleket akkor abból legalább annyi kiderül, hogy túlhevül-e a CPU-d.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
nuke7
veterán
válasz
pengwin #30914 üzenetére
na ilyen két kattintásos cucc nekem nincs
és nem tudom állítani sehol FID/VID értékeket ....
Viszont az ai suite 3-ban volt ez az dual intelligent processor 5 nevű program, azzal be tudom lőni fix 4ghz-re viszont akkor amikor nem használom, nem vesz vissza... erre van esetleg valami megoldás..?https://youtube.com/user/nuke7
-
Pakmara
senior tag
Mit jelent hogy nem tudsz? Beállítod és nem használja vagy nem találod hol kell?
Utóbbira a válasz: CPU core ratio nál beírod az elvárt számot pl 37, CPU core voltage meg kezdésnek befixálod 1,25-re. Én még kilőttem az advanced fül alatt a CPU turbót (otthon tudom megnézni mi az ASUS menüben a neve most így nem jut eszembe) bár ezt elvileg nem kell a fixálod az előbbieket.
-
pengwin
addikt
ASUS BIOS-okat nem ismerem, de...
Ha a MANUAL-t kiválasztod akkor szerintem utána kapsz beíró mezőt alatta.
Vagy keresd meg az AMD CBS opciót az egyik menüdben, az alatt Zen Common Options, majd Custom Pstates: ott tudod a FID-VID-DID értékeket állítani.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Pakmara
senior tag
Ha odalépsz az Auto/manual mezőre a CPU core ratio-nál, és nem a lenyíló füleket váltod hanem szimplán num paddal elkezdesz írni számot akkor se? (Ha jól rémlik nem ugrik elő manuálnál még egy csík ahova az értéket lehet beírni, hanem a feliratod írod át, legalábbis B350 Prime Plus-nál így van).
szerk:
[link]Itt is a manual helyén van a szorzó, nincs még egy sor. Ne 40-el kezdj hanem 37-38-al és fixáld a feszt. Majd teszteld, ha nem hal le akkor menj tovább.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pakmara
senior tag
-
Pakmara
senior tag
Haladunk
Ha visszaveszi a frekit idle állapotban az normális működés. Én mondjuk felfelé lépkednék a fesszel és Mhz-val de ha te 3,95-ön kezded akkor lelked rá. Kövi lépés, hogy fixáld le a feszültséget. Ennek két módja van attól függően milyen lehetőségeid vannak biosban. Ha van fix fesz akkor csak írd be (nem tudom 3,95-re ált. mennyit kér ebben nem én leszek a te embered). Ha nincs fix fesz akkor offset-el tudod állítani. Tedd vissza alapra a frekit nézd meg úgy mennyit ad neki és +/--t kiválasztva lépésenként tudod neki adagolni az alaphoz képest. Ha megvan tesztelhető, ha teszt alatt lehal akkor vagy több fesz (ha még barátinál vagy) vagy alacsonyabb freki.
Tesztelni lehet prime-al IBT-vel játékkal. Én anno Aida-val kezdtem ami nem olyan durva mint az első kettő de ha ennél lehalt akkor az előzőeknél is le fog és gyorsabb volt így.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz
varmi2 #30932 üzenetére
most beállítottam 39-re és offset -0,05
most jól mutatja az afterburner - és cpu-z szerint is 3200-3900 között ugrál, csak nála ez 3187 meg 3897-3899mhz(#30933) Pakmara: megnézem aida-val, van benne trial ha jól láttam
(azért tettem rá egy kis offset-et, mert ezt kellene bírnia 1.3 körül, nem..?és offset nélkül meg 1.525 volt ami szerintem kicsit túlzás...
)
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Pakmara
senior tag
Ha fixálod a frekit akkor fixálni kell/illik stb a feszt is mert akkor az általad említett 1,5-öket látod, ami nem bizt. hogy életbiztosítás. Azt ki kell tesztelni, hogy bírja-e a 3,95-öt az adott fesszel. Az továbbra is kérdés, hogy a -0,05 offsetet milyen freki mellett adtad be. Mert ha 3,95-nél állítottál -0,05-öt akkor nem biztos hogy jó helyen jársz.
Mennyi így a -0,05-el a core voltage?
Ha all core tuning van akkor nincs core boost. Vagy az egyik vagy a másik.
-
Pakmara
senior tag
-
-
-
Lendova
senior tag
válasz
Cingáriusz #30946 üzenetére
A te általad mért értékek néhány százalékkal maradnak el egy XMP 3200-as B-die-tól, szóval teljesen jók.
Keep calm. Defend the objective. | Communicating with RaceNet... | FreeSync | When in doubt, flat out
-
Toni_86
újonc
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy rakattam össze egy gépet és elléggé zavar hogy az msi afterburner meg az aida64 is azt irja hogy magas a cpu hőmérségletem.A konfigom.Proci
yzen 2700x
Alaplap:Asrock fatal1ty b450 gaming k4
Memoryingston HyperX Predator 16GB DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16
Videó kártya:MSI GTX 1660 TI Gaminga helyzet a következő. A biosban azt irja hogy 65-68 fok. Ha játszom akkor felmegy 75-80 fok-ra. És félek hogy nemtesz jót a procinak.Semmit sem húztam, minden a gyári beálitáson van.Pár helyen olvastam hogy jóval alacsonyabbnak kellene lennie a hőmérségletnek.
Segitségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone-részvényekre cserélte Yettel-CETIN részesedését a 4iG csoport
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Retro Kocka Kuckó 2
- Ukrajnai háború
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szürke zóna
- Kiszivárgott képeken a még be sem jelentett LEGO 2K Drive
- További aktív témák...
- Intel Core i3-8100
- Intel Core I5 7500
- Beszámítás! Intel i7 8700 6 magos 12 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel i7 8700K 6 magos 12 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Pentium G3420 I Celeron G1840 I I3 4150 I I3 4170 I I7 4790K I Xeon E3-1246 V3 (I7 4770K)
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest